Zihni AĞIRMAN


ZORLUOĞLU UĞURLU GELDİ


Van´dan ayrılmadan önce Trabzon´un dosyalarını aldırttı.

Hem Trabzon Valiliğinden hem de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´ndan istediği dosyalar üzerinde bir hafta çalıştı.

Ardından Ankara´ya geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı hemşehrimiz Mehmet Cahit Turhan ile bir araya gelerek Trabzon´u enine boyuna konuştu.

Şehri zaten tanıyordu ama yine de Trabzon´a hazırlıklı geldi.

Farklı geldi

İddialı geldi

Hatta 18 ilçe belediye başkan adaylarının cv´sini bilecek kadar bilgi edindi.

Hangi ilçede hangi aday adayının yerelde ve genelde etkili olduğunu, aktif-pasif durumlarını ve hangi aday adayının sandıktaki oyları artıracağını tespit edecek kadar araştırdı.

Şehri bütünüyle inceleyerek geldi.

Tam hazırlıklı geldi.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu´nun Trabzon havalimanındaki karşılama sırasındaki ilk mesajı anlam doluydu;

?Trabzon büyükşehir doyamadım tadına, uzaktan sevmek olmaz gel yakına yakına. İşte bugün biz yakına geldik. Trabzon için çalışmaya, ter dökmeye, vakit Trabzon vakti demeye geldik. El ele Trabzon´umuzu kalkındırmaya- geliştirmeye geldik. Bu vuslat bu buluşmanın benim için önemi var? dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, güzel bir karşılama töreni hazırlayan il başkanı Haydar Revi´ye teşekkür etmek lazım. Tüm ilçeler oraya aktı.

Yüzlerce Trabzonluyla birlikte şehir turu atıp, hemşehrilerini selamlayarak il binasına gelen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, basın toplantısında gönül belediyeciliği üzerinde durdu.
?Hizmet ve proje belediyeciliği vardı. Bu dönemin belediyecilik anlayışını Gönül Belediyeciliği olarak ilan etti Cumhurbaşkanımız. İnşallah gönül Belediyeciliğin çokça örneklerini burada vereceğiz. Bunun içini hep birlikte dolduracağız. Hizmetlerimiz insan merkezli olacak. İnsanımızın konforunu, yaşam kalitesini arttırmaya yönelik anlayışla çalışacağız. İnşallah vatandaşlarımızın memnuniyetini esas alan belediyeciliği merkezimize koyacağız. Trabzon´u daha da büyütmeye kalkındırmaya, marka şehir ve 21. yüzyıl şehri yapacağız. Yeni ulaşım ağları, kentsel dönüşüm, istihdam imkanları ve vizyon projelerle şehrimizi Cumhuriyetimizin 100. Yılına hazırlayacağız. İşimiz hizmet, gücümüz millettir. Halkımızın desteği arkamızda olduğu sürece Allah´ın izniyle kimse sırtımızı yere getiremez? dedi.

İlk intiba önemli elbet.

Murat Zorluoğlu´nun halkla ilk temasında Trabzonlulardan da olumlu not aldı. Birikimi, tecrübesi, donanımı, akıcı konuşması, diksiyonu, dik duruşu, kararlılığı ve ilk açıklamalarıyla da Trabzonluların yüreğine dokundu.

Gönül belediyeciliği zaten yüreklere dokunmak değil midir?

Sayın Başkan terörle mücadeleye dikkat çekti.

"Yıllarca ülkemin dört bir yanına hizmet ettim. Ankara´da önemli sorumluluklar aldım. Van´da hem vali hem de başkan olarak görev aldım. Bir tarafta şefkatli mücadele verdik diğer yanda da teröristlere Van´ı ve dağlarını dar ettik. Zindan ettik.  Allah´ın izniyle memleketimizin dağlarında ovalarında köylerinde tek bir terörist kalmayıncaya kadar da bu mücadele devam edecektir? dedi.

Göğsümüz kabardı.

Yüreğe dokunurken, milli duyguları da okşadı.

Ve elbette Trabzonspor.

Esnaf ziyaretinden sonra Akyazı stadına Trabzonspor´un yanına koştu, destek oldu.

Trabzonspor üçte üçü üçle yaptı.

 ?Trabzon´umuzun en önemli marka değerlerinden bir tanesi olan Trabzonspor´umuzun başarılarına daha büyük başarılar katmak, şampiyonluklar elde etmesi için özel olarak mesai harcayacağız? dedi.

Bu da taraftarın gönlüne dokunuştu.

Trabzonsporlu taraftarın gönlüne girdiniz mi bu iş tamamdır, asla korkmayın.

Zorluoğlu, Trabzon´a, Trabzonspor´a uğurlu geldi.

Elbette bu iş ekip işidir.

Sayın başkan; seçilip ekibini kurarken her dönemin adamlarına değil, yeni ve bilge isimlere öncelik tanımalı.

Tabii ki teşkilatların önerisi olacak, milletvekillerinin, Orhan başkanın önerileri olacak, bunları da dikkate alıp kendi düşüncesiyle ekibini oluşturması lazım.

Son dönemde AK Parti´nin dolayısıyla hükümetin açık kapı politikasının, valiliklerden sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesinde de açık kapı ve şeffaflık politikası devam etmeli.

Çevresinde etten duvar örüp, halkla bütünleşmesini engellemek isteyenlere de asla müsaade etmemeli. 

Kısacası Zorluoğlu, zoru başarmaya geldi.

Allah yar ve yardımcısı olsun.