Zihni AĞIRMAN


UZUNGÖL SİZİ BEKLİYOR


Uzungöl´de ikinci basın buluşmasını gerçekleştirdik.

Trabzon basınının önemli kalemleri Uzungöl´de turizmcilerin misafiri oldu.

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Uzungöl Esnaf Turizm Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, Uzungöl Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ve Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, Bayram Çiçek, İsmail İnan, Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan, Turizm İşletmecisi Mehmet Keleş ve çok sayıda otel işletmecisi Trabzon basınına bir kez daha kucak açtı.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl için beyin fırtınasının yapıldığı organizasyonuna iştirak ettiler.

Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Uzungöl değerdir,

Uzungöl nefestir

Uzungöl özgürlüktür

Uzungöl sağlıktır

Uzungöl bir doğa cennetidir

Ve bir başka Uzungöl´de yoktur.

Gözümüz gibi sakınmalı, kalbimiz gibi temiz tutmalıyız.

Bu zamana kadar Uzungöl´ün sorunlarını sürekli gündeme taşıdık, çözüm yolları aradık.

Çok şükür birkaç sorunun çözümünde katkı sağladık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´un Uzungöl hassasiyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun duyarlılığıyla Uzungöl´de güzel şeyler yapıldı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Uzungöl´e hep pozitif baktı.

Gölün boşaltılması, İtfaiye aracının hizmete girmesi, Göl çevresinin ışıklandırılması, Mobil Sağlık Hizmetinin verilmesi, taş düşmeleriyle ilgili kafes çalışmalarının tamamlanması, seyir terasının yapılması, macera parkının son aşamaya gelmesi ve imar planının kısmen çözülmesi Uzungöl´ün yüzünü biraz olsun güldüren hizmetler oldu.

Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.

Lakin her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği doğa cennetinin çözüm bekleyen başka yığınla sorunları vardır.

Afet alanlarının ıslahı ve raporlandırması, teleferiğin kurulması, Koşon deresinin ıslahı, Biyonik Arıtma Tesisinin kapasitesinin artırılması, Meraların kullanımını ecri misil ve zilliyete göre sahiplerine bırakılması gibi sorunlar da bekliyor.

Mevcut karayolu Uzungöl´ün yükünü kaldıramıyor.

Duble yolun bir an önce Uzungöl´e kadar çıkarılması kaçınılmazdır.

Turizm Meslek Lisesi bir an önce açılmalıdır.

Uzungöl´deki turizmcilerin karşı geldiği bir başka konu ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi´nin TRAPARK uygulamasıdır.

?Uzungöl´de otopark yoktur. TRAPARK uygulamasını Trabzon şehir merkezinde görüyoruz. Yıllar işgal edilmiş. Otoparkı olmayan Uzungöl´de aynı sistemi getirip sokaklar otoparka çevrilecekse bu bizi mağdur eder? diyen Turizm Derneği temsilcileri kolluk kuvvetlerle bu sorunun çözülmesini istediler.

Kıyaslama yapıldığında haksız da değiller.

Uzungöl´ün geleceğini tesis etmek, gelen yerli ve yabancı turistlerin memnuniyeti noktasında elbette hepimize büyük görevler düşüyor.

Yapılacak kayak merkezleriyle ve teleferik projesiyle Uzungöl´de turizmin 12 aya çıkarılması için hepimiz gayret göstermeliyiz.

Uzungöl hepimizin ortak paydası olmalıdır.

Başka Uzungöl´ümüz yoktur.

Ve Uzungöl şöyle sesleniyor

?Biz tüm dünyayı yüreğimizde ağırlamaya hazırız.?

Sizleri bekliyoruz.