Zihni AĞIRMAN


TRABZONSPOR İÇİN TARİHİ ÇAĞRI


İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki Trabzonspor yönetiminin yanlışlıklarına dikkat çekmek ve bin 500 yeni üyenin oy kullanmasını geçersiz saymak için hukuka başvuran ve iptalini sağlayan Trabzonspor Platformunun önde gelen isimlerinden Ahmet Hamdi Gürdoğan´ın birkaç gün önce yaptığı açıklama sanırım fazla ilgi görmemiş.

Basında gözden kaçırmış olmalı ki gerektiği kadar ilgi görmedi.

Oysa tarihi bir çağrı olmasının yanında Muharrem Usta ve yönetimini sert bir üslupla eleştirmiş.

İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimini Trabzonspor´u yetkisiz yönettiği iddiasıyla hem yeni üyelerin genel kurulda oy kullanmasına engel olup hem de başkan ve yönetimini mahkemeye veren Gürdoğan, Muharrem Usta ve yönetimini adeta tefe koydu.

Suat Şen, Zeki Öztürk ve Asım Erem´in yönetim kurulu üyeliğinden, Nevzat Aydın´ın da futbol komitesinden istifa etmesi ve en önemlisi Trabzonspor´un tarihinin en kötü sezonunu yaşaması, taraftarını futbola soğutmasıyla tarihi bir çağrının yapılması, Trabzonspor için seferberliğin başlatılmasını isteyen biri olarak bunun gerektiğine inananlardanım.

Ahmet Hamdi Gürdoğan´ın beyanı sıradan bir açıklama değildi aslında.

Cümleler arasına sıkıştırılmış ve cımbızla çekilmesi gereken ifadeler vardı.

Asım Örem´in istifasıyla Trabzonspor yönetiminde futboldan anlayan kimsenin kalmadığını iddia etmesi sıradan düşünülmemeli.

Gürdoğan´an, ?Trabzonspor´un bugünkü durumunu içine sindirenler, hala kendi yönetim anlayışının doğru olduğunu savunanlar Trabzonspor´umuzu sürükledikleri uçuruma düştüğü zaman zaten yerleri olan İstanbul´a dönecekler. Biz yine biz bize kalacağız? ifadesi dikkat çekicidir.

Bir anlamda kaçacaklar diyor.

Ve daha da önemlisi Trabzonspor yönetim kurulu üyeleri kendilerini birazcık Trabzonlu hissediyorlarsa acilen toplanıp camianın yetiştirdiği futbol adamlarını davet edip yeni yol haritasını belirlemesi gerektiğini ifade etmesi daha ağır bir durumdur.

Akabinde ?Hala Ersun Yanal isminde ısrar edenler Trabzonspor´un futbol geçmişine, bilgi birikimine ve mazisine vefasızlık etmiş olurlar? beyanıyla hem hocanın gönderilmesi gerektiğine hem de 10 yıl daha Ersun Yanal hocayla birlikteyiz diyen başkan Usta´ya da göndermede bulunuyor.

Gürdoğan, Trabzonspor´un gerçek sahibinin Trabzonsporlular Platformu olduğunu belirtirken de, yeni yol haritasında kendilerine görev verilmesi halinde bundan kaçmayacaklarının altını çizip tarihi çağrısını yaptı.

?Bu nedenle ilgili her kesimi göreve çağırıyoruz. Bilmemenin ayıp olmadığını ancak sorgulamanın da gerekli olduğunu herkesin bilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Futbol sevgimizi ve efsanelerimizi sadece görkemli açılışlarda değil bu zor günlerde akılcı ve çözüm odaklı bir yol haritası belirlenmesinde göstermek zaruridir? diyor.

Ahmet Hamdi Gürdoğan bu şehrin yetiştirdiği değerli evlatlarındandır. Trabzon´un her sorununda hep var oldu. Rusya´nın Dozvala krizinden, ihracatçıların derdine, bölgenin her sorununa kayıtsız kalmayanlardandır.

İçinde kötülük yoktur, karalamak yoktur.

Dozu ayarlamada kantarı kaçırabilir hepsi o kadar.

Elbette Trabzonspor için endişelerinde haklıdır.

Çünkü gerçek ortada.

Trabzonspor´un birlik beraberliğe ihtiyacı vardır.

Yeniden ayağa kaldırılmalı.

Taraftar, Başkan Muharrem Usta´nın kongre öncesindeki komada yatan Trabzonspor´u hayata döndüreceğinin sözünü yerine getirmesini istiyor.

50. yılda şampiyonluktan vazgeçtik. Lucescu vaadinden vazgeçtik.

Trabzonspor bitkisel hayattan kurtarılsın yeter.

Bunun için birlik ve beraberliğin yanı sıra seferberlik ilan edilmeli.

Devre arası kaliteli transferlerle de bu takım sürünmekten kurtarılmalı.

2017 yılı sevgi yılı olsun. Kardeşlik yılı olsun. Trabzonspor´un yılı olsun.

Çocukların öldürülmediği, savaşların yaşanmadığı, bombaların patlamadığı, terörün bittiği bir yıl olmasını diliyorum.