Mustafa MUTLU


Terör ve Karadeniz

Bölgemize sızmaya çalışan terörle el ele vererek etkin mücadele yapılmalıdır.


1984 yılından beri sözde Kürt Halkı Haklarını savunmak uydurmasıyla terör eylemlerine başlamış ve aslında Türkiye´yi yavaşlatmak, kaos oluşturmak, huzur ve asayışı tehdit etmek, halkı bölmek ve temel hedef devleti zayıflatmak amaçlanmış ve bunları destekleyen devletler de artık çok rahat bir şekilde anlaşılabilmektedir.

Kırk yılı aşkın bir zamandır terörle mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti bu gün mücadelesini daha bir titizlik içerisinde ve kararlılıkla devam etmek zorunda olduğunu görebilmekteyiz. Asli görevi Vatan savunması ve Devlet´in sigortası olan TSK içerisinde ihanet edebilecek yüzlerce zevatın olduğunu ve halkın gücü olması gereken yerde halka ateş edebilen, devletin gücü olması gereken yerde devlete devletin bombalarını yağdıra bilecek kadar yoldan çıkmış hainlerin maalesef olduğunu yaşayarak gördük.

PKK terör örgütü ilk yıllarda özellikle Güney Doğu Anadolu bölgesi ve kısmen Doğu Anadolu Bölgesinde eylemlerini yapmaktayken, son yıllarda büyük şehirlerde ve Karadeniz bölgesi; Giresun, Tokat, Gümüşhane illerinde deneme çıkışlar yapmış, halkın da katkısıyla başarılı olamamıştır.

Ne yazık ki son zamanlarda Giresun ve Gümüşhane bölgelerinde eylemlerini sıklaştırmış ve zarar verir boyutta eylem yapa bilen terörün bu bölgede de artık tehdit olabildiğini yaşayarak görmekteyiz. Terörle mücadele etmesi gereken unsurların bir kısmı bu işi yapacak güveni kaybetmiştir. Şimdi TSK ve Emniyet unsurları ile kamuda ki tüm mikroplar temizlenmeli Millet ´in gücü olan unsurlar aslına kavuşması sağlanmalıdır.

Bu gün bu karışıklık dönemi fırsata çevirmeye gayret gösteren terör örgütleri Trabzon ili Maçka ilçe merkezine kadar gelebilmiş ve eylem yaparak üç polisimizi kalleşçe şehit etme alçaklığına imza atmıştır. Eğer tedbir alınmaz ise bu durumun önüne geçmek çok daha zor olabilme tehdidiyle karşı karşıyayız. Yaylalarda insanlar tedirgin tedbir almak için birilerinin ölmesini beklemek gerekmiyor, mutlaka devletin istihbaratı durumu takip ediyor ancak geç gelen istihbaratın bedelini ağır ödeme durumu da olabildiği gerçeği dikkate alınmalı her türlü ihtimallerin zaman kaybına mahal vermeden değerlendirilmesi gerekir.

Halkımızın daha duyarlı ve uyanık olması gerekir, her zamankinden daha fazla dikkat ve çaba harcamalıyız. En küçük bir şüphendiğimiz durumu bile mutlaka ihbar etmeliyiz.

Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, Milletimizin Başı sağ olsun.

Mustafa MUTLU

Temmuz 2016