Zihni AĞIRMAN


SOYLU´NUN KARARLILIĞI


Bir bakıyorsunuz Cudi dağında

Bir bakıyorsunuz Hakkâri´de.

Bir bakıyorsunuz şehidin tabutuna omuz veriyor

Bir bakıyorsunuz askeri birlikte Mehmetçikle bayramlaşıyor.

Bir bakıyorsunuz terörist gruplarla mücadele veriyor

Bir bakıyorsunuz iftar yemeğinde Mardin´de, sahur da Kandil´de.

Ve bir bakıyorsunuz silahlı insansız hava araçlarıyla PKK´yı vurmak alçaklıktır diyen CHP´li Tanrıkulu´na ağzının payını veriyor.

Korkusuz, gözü pek.

Zaten korksaydı terörün belini kıramazdı.

Üç saat uykuyla ayakta duruyor.

Terörün belini kırdı,

Dâhili ve harici bedhahlara rağmen. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın en çok güvendiği isimlerden biri.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

O´nu bir yerde çakılı göremezsiniz,

Her yerde var.

Nerede ise aynı anda birkaç farklı yerde görülecek evliya gibi.

Tabiri caizse kelle koltukta geziyor.

Korku nedir bilmez. Sinek vızıltısı ona göre.

Süleyman Soylu´nun soyluluğu, soysuzlara korku saldı.

Büyük Türkiye´nin sorunlarıyla haşır-neşir olurken, ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çaba sarf ederken Trabzon´un meseleleriyle de yakından ilgileniyor.

Her fırsatta baba ocağına geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın siyasetteki yeniden hamlesine katkı sağlamak için varını yoğunu ortaya koyuyor.

Ayağının tozuyla Trabzon´a geldi.

Hayrat, Araklı, Vakfıkebir, Beşikdüzü ilçe kongrelerine katıldı.

Partililere hitap etti.

Araklı kongresini izledim, kendisini dinledim.

Dinleyip de etkilenmeyen yok.

15 yıldır bu çatı altında bu ülkeye hizmet eden bu anlayışın önünde saygıyla eğiliyorum diyen Bakan Soylu; ? Bize top yekûn geldiler. Amerika´sından Almanya´sına, PKK´sından, DHKP-C´sine kadar. Terörü de bitireceğiz diyoruz. Allah´ın izniyle bitiriyoruz. Evlatlarımız her gün bunların tepesindeler. Bizim çocuklarımız gece gündüz demeden bunlara nefes aldırmıyor. Türkiye üretiyor. Bayraktar, Hürkuş, Milli İnsansız Hava aracını, Atak helikopterlerini üretiyor. Neden Türkiye düne kadar bir tane terör örgütü ile uğraşıyor da, şimdi 4 tanesi ile uğraşma kabiliyetine sahip. ?15 Temmuz´da biz bu darbeyi yaparız? dediler. Beceremediler. Darbenin Türkiye´de başarılı olmasını isteyenler, ?Türkiye´ye istikrarı üzerinden nasıl zarar veririz?? diye hesap içinde oldular. ?Turizmi, ihracatını, baltalayalım. Türkiye´ye terör bataklığı içine sokalım. Türkiye´yi yaşanamaz, üretim yapılamaz hale getirelim? dediler.  Onlar bize darbeler yaptılar. Biz onlara cevapları vermesini bildik. İçişleri Bakanı olduğumuz gün İnsansız Hava araçlarında havada kaldığımız saat 20 saatti. Şuanda ne kadar biliyor musunuz? 2 bin 600 saat havadayız? dedi. 

Soylu, şöyle devam etti; ?Kandil konuşuyor, CHP´den bir Milletvekili topa giriyor. HDP´liler topa giriyor. Ardından hemen BBC topa giriyor. Onun hemen uluslararası arenaya bir şekilde yansıtılması azım. Savunma sanayimizin yerli olmasından ödleri kopuyor. Bizim İHA´lar bunlara nefes aldırmıyor. 24 saat kimseyi hareket ettirmeyeceğiz. 264 terörist etkisiz hale geldi. 59 tanesi Silahlı İHA ile ele geçirildi. Bunların tepesinde iflahını keseceğiz. 20 Kasım´dan sonra kışın 1 saniye bile durmak yok. Kışın bunların mağaraları? Ne oldu KATO dağı. Evlatlarımız orada Ayyıldız´lı bayrağı dikmişler burası bizim yerimizdir dediler.?

Alkış tufanına tutuldu.

Türkiye ona güveniyor, o Türkiye´ye

Bu inanç, bu kararlılık olduğu sürece bu sorun da çözülür evvel Allah

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de göreve geldikleri günden beri teşkilatın her bir kademesi ile uyum ve sinerji oluşturarak millete hizmet etme noktasında çalışmalarının olduğunu söyledi. Yeni dönemi de atılım dönemi olarak değerlendirdi.

İlçe kongrelerine Bakan Soylu´nun yanı sıra Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de katılıyor.