Zihni AĞIRMAN


CAHİT TURAN VE TRABZON


İster iktidar partisi ister muhalefet partisinden olsun elbette önemli ama Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına kim seçilirse seçilsin bilemem.

AK Parti´nin adayı kim olur ona da bir şey diyemem.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ahmet Metin Genç, Davut Çakır, Haydar Revi, Türkay Gümüş, Ayşe Sula Köseoğlu, Ergin Aydın, Mustafa Yaylalı, Mazhar Yıldırımhan´dan biri veya bir başkası aday gösterilecek.

CHP´de, Prof. Dr. Burhan Çuhadaroğlu, Volkan Canalioğlu, İyi Parti´de Prof. Dr. Atakan Aksoy olur mu olmaz mı, kim olursa olsun Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak Reis´in ilk işi şehrin öncelikli sorunları olacak.

Nedir bunlar?

İkinci Havalimanı,

Güney Çevre yolu

Demiryolu,

Yatırım Adası

Trabzon´u ileriye taşıyacak, ufkunu açacak bu projeler acilen ele alınması gereken yatırımlar olmalı.

Hepsi de Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı´nın uhdesinde olan yatırımlar.

Mehmet Cahit Turan bu memleketin değerli bir evladı olarak bu koltukta oturuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kimseye eyvallahının olmadığını, kimseye iltimasının geçmediğini, işi hak etmeyene değil, ehline verdiğini biliyoruz.

Mehmet Cahit Turan´ı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı´na getirmişse O´na olan güveninden, bu zamana kadar olan başarısından ve başaracağına olan inancındandır.

Cahit Turan´a duyulan güvenin nedeni de, O´nun tırnaklarıyla kazıyarak kazandığı donanım ve deneyimdir.

Karayolları teşkilatına 1985 yılında İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü´nde mühendis olarak katıldığında 25 yaşında genç bir delikanlıydı. Büro mühendisliği, ardından Kontrol Mühendisi, Otoyol Yapım Kontrol Şefliği, Başmühendislik, Bölge Müdür Yardımcılığı ve 2002 yılında Bölge Müdürlüğü görevlerine gelirken aşama aşama kaydederek ve tecrübe edinerek geldi, her görevi sindirerek işinin ehli olmuştur.

2003 yılında Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı, 2006´da da teşkilat şemasının zirvesine ulaştığında artık Genel Müdür olmuştu.

10 yıl boyunca bu görevi de layıkıyla yerine getirdi.

O´nun döneminde Türkiye´de, Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yapıldı. Yol ağını üç katına otoyolu da iki katına çıkardı.

Otoyollar, viyadükler, köprüler, kavşaklar kurarak, şehirleri birleştirdi, sevenleri birbirine kavuşturdu.

Bürokratlığını adam gibi yaparken başarıları da kendine şiar edinen tam donanımlı bir hemşerimizin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koltuğunda oturması Trabzon için bir şanstır, ülke için bir şanstır.

Trabzon´da İkinci Havalimanı, Güney Çevre Yolu, Trabzon-Erzincan Demiryolu yapılacaksa onun sayesinde yapılacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla, Trabzonlu Bakanlar Süleyman Soylu, Berat Albayrak ve Mustafa Varank´ın desteğiyle olacaktır.

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan´ı zinde tutacak olan bizleriz.

Trabzon´un Büyükşehir Belediye Başkanıdır.

Şu bir gerçek.

Trabzon Havalimanı günün ihtiyaçlarına cevap veremiyor.

Şehrin Uluslararası Havalimanına kavuşturulması, Körfez turizminin geliştirilmesi, yolcu kapasitesinin artırılması ikinci havalimanının yapılmasıyla mümkün olacaktır.

Trabzon´un güneye doğru büyüyüp gelişmesi, transit taşımacılığın artırılması, İran´a, Irak´a ve Körfez ülkelerine yönelik kara taşımacılığının geliştirilmesi, Gürcistan, Azerbaycan, Rusya ve Kafkasya´ya açılımın sağlanması Güney Çevre Yolu´nun yapılmasıyla olacaktır.

Asya ile entegrasyonun sağlanması demiryolu raylarının döşenmesiyle olacaktır.

Bütün bu yatırımları kim yapacak.

Öncelikli Mehmet Cahit Turan ve diğer bakanlarımızdır. 

Trabzon için Türkiye için bir değer, bizim için bir şans olan Mehmet Cahit Turan´ı bağrımıza basmalı, nu güçlü kılmak da hepimizin görevi olmalı.

Çünkü bu fırsatı bir daha yakalayamayız.