Zihni AĞIRMAN


BİR ALİ YETMEZ BİN ALİ


1 Kasım seçimlerinde yüzde 49 oy oranıyla Başbakanlık koltuğuna 20 ay süreyle oturan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uyum içerisinde çalışamayan Ahmet Davutoğlu´nun yerine kim gelecek.

Günlerdir bu soru merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yol arkadaşı Binali Yıldırım mı, Bekir Bozdağ mı yoksa damak Berat Albayrak mı?

Her ne kadar Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan isimleri ortaya atılmışsa da ve kendilerine öyle bir sözün verildiği iddia edilse de aktif olan bir durum yok.

Bu iki isim pasif durumda.

Beş ismin yer aldığı anket çalışmasının tamamlanmasından ve temayül yoklamasından sonra bugün AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu´nda (MKYK) yeni başbakanın kimin olacağı kesinlik kazanacak.

Ankara´da yoğun bir çalışma var.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu dün Ankara´dan ayağının tozuyla Trabzon´a gelip Ramada otelde yapılan toplantıda konuştuktan sonra aynı hızla başkente döndü.

Hiçbir yere uğramadan.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi karşılayıp uğurladı. Hafta sonu delege arkadaşlarıyla kongrede olacak.

Belli ki Ankara´da yoğun mesai var.

Peki, MKYK´dan hangi isim çıkar.

Yaptığım birkaç görüşmeden elde ettiğim kanı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım.

Zaten Binali Yıldırım´ın önceki gün yaptığı ve veda anlamı taşıyan konuşmasını dinledikten sonra bu işin bittiği her halinden belliydi.

Hatta Ankara´da Bir Ali Yetmez Bin Ali esprileri de havada uçuşmaya başladı bile.

Olağanüstü bir durum olmaz ise bugün MKYK´da yapılacak seçimde Binali Yıldırım Genel Başkan olarak çıkacak.

Ve Türkiye Cumhuriyeti´nin yeni Başbakanı olacak.

Hayırlı uğurlu olur inşallah.

Elbette Süleyman Soylu ve Berat Albayrak gibi isimlerinden birinin o makamda olmasını isterdik, gurur verirdi. Ama her şey nasip kısmet işi.

Binali Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin 27. Başbakanı olacak ve 65. Hükümeti kuracak.

Vatana millete hayırlı olsun.

Elbette kurulacak olan 65. Hükümette Trabzon olarak beklentilerimiz çoktur. Var olan gücümüzün kırılmasını düşünmek bile istemiyoruz.

Süleyman Soylu Başbakan Yardımcılığı veya etkin bir bakanlık koltuğuna oturmasının yanı sıra Berat Albayrak ve İstanbul Milletvekili Köprübaşılı hemşehrimizi Mehmet Muş´un da bakanlığına kesin gözüyle bakılıyor.

Elbette Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Ayşe Sula Köseoğlu´nun da bakanlıkla taltif edilmesini isteriz.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Şeref Malkoç Türkiye´nin dört bir yanında her hafta konferanslar veriyor, Cumhurbaşkanına bilgi notları iletip istişareler yapıyor. Bunları da gayet rahat bir şekilde yürütüyor. Tam olgunlaşma noktasında.

En azından beklentilerimiz bu yönde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım arasında uyumlu bir çalışmanın olacağına olan inancım da tamdır.

Her ne kadar Turgut Özal´ın- Yıldırım Akbulut modeli gibi düşünülse de Bin Ali, in Ali, Dur Ali, Gel Ali gibi olacağını zannetmiyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da yarın sabah Trabzon´a gelip Rize´ye geçeceğini ve Pazar günkü AK Parti Olağanüstü Genel Kurulu´ndan sonra Ankara´ya döneceğini belirtir tüm Türk Gençliğinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.