Zihni AĞIRMAN


AK PARTİ SAHADA


Ak Parti referandum seçim çalıştayını tamamlayarak bugün itibariyle sahaya indi.

Ramada Otel´de gerçekleştirilen ve AK Parti Genel merkez SKM Başkanı Yıldız Seferinoğlu AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, ilçe teşkilat başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilen genişletilmiş referandum çalıştayı tamamlandı, start verildi.

AK Parti Trabzon İl başkanı Haydar Revi tüm dava arkadaşlarıyla birlikte sahada olacaklarını ifade ederken şöyle dedi.

?Sürekli büyüyen gelişen milli geliri neredeyse 4 kat artan bir ülkeyiz. 80 milyona dayandık. Önemli hedeflerimiz var. Bu sistem artık bize dar geliyor. Yeni bir sistem kaçınılmazdır. 16 Nisan´da halkımız bunu tescil edecektir´´ dedi.

Yeni Anayasayı anlatan Abdülhamit Gül, Gaziantep Milletvekili ve partinin genel sekreteri.

Devlet Başdenetçi Şeref Malkoç´un damadı.

Yeni Anayasayı kayınpederi Şeref Malkoç´la birlikte hazırlayan hukukçulardan.

En zor dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı terk etmeyen yanında duran isimlerden.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Almanya Başbakanı Markel, ABD İkinci Bakanı Joi Biden ve Suudi Arabistan ziyaretlerinin detaylarını not alıp Cumhurbaşkanı Erdoğan´a ileten isimlerden.

Yani partinin ağır toplarından.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemini anlatıyor partililere.

Türkiye´yi karış karış geziyor.

Malatya´dan Trabzon´a. Oradan Rize ve Artvin´e geçerek anlattı yeni anayasayı.

Cumhuriyetin ilanından bugüne Türkiye´de 18 defa değişen Anayasanın 16 Nisan´da 19´uncu defa değişeceğini ifade etti.

Önemli örneklendirmelerde bulundu.

Türkiye´deki mevcut sistemin iki başlılık yarattığını belirtirken ?İki başlılık var. Hem Başbakanda hem Cumhurbaşkanında yetki var. Bir araçta iki şoför düşünün. İkisinin elinde direksiyonu var, gazı var, pedalı var. İsteyen istediği tarafa sürüyor, kaza yaşanınca da kimse sorumluluğu kabul etmiyor. Yeni sistemle otobüsün tek şoförü olacak ve her sorumluluğun hesabını da o verecek? dedi

Kenan Evren ve 5 darbeci askerin 1982 anayasası cuntacı ve darbecilerin vesayet anayasası olduğunu, bunun 16 Nisan´da değişerek milletin anayasası olacağını söyledi. Yeni anayasa darbecilerin bedenine göre değil milletin bedenine göre biçilen bir elbise olacağını vurguladı.

Gül, Türkiye´de rejimin Cumhuriyet, idari yapının da üniter devlet olduğunun altını çizerek güneydoğuda o çukurları kazanlar 16 Nisan´da kazdıkları çukurlara gömüleceklerini söyledi.

Bu sistemin ?Yeter söz milletindir? diyen başbakan Adnan Menderes ve iki bakanın idam edilmesini sağlayan bir sistemin olduğunu da söyleyen Gül, 1980 yılında 115 kez yapılan oylamada seçilemeyen ve Cumhurbaşkanlığı için Bülent Ersoy, Zeki Müren isimlerinin geçtiği bir sistemi ortadan kaldıracağını kaydetti.

Gül şöyle dedi,

?Cumhurbaşkanını halk seçiyorsa sorumluluğu da ona veriyor. Siyasi sorumluluk getiriyor. Hatta cezai ve hukuki sorumluluk getiriyor. Bu anayasa onu getiriyor. İki başlı yürütme olmaz. 15 Temmuz darbe gecesinde Cumhurbaşkanı ayrı Başbakan ayrı konuşsaydı, uyum içerisinde olmasaydı ülke uçuruma giderdi. Amerika 45. Başkanını seçti. Türkiye´de 65 hükümet kurulmuş. Her seçim normal süresinde yapılsaydı Türkiye´de bugün 18. Hükümet iş başında olacaktı. 65. Hükümet de 2248 yılında kurulacaktı. CHP takiye yapıyor. Yeni sistem Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan gibi insanların cumhurbaşkanı olmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem alavere dalavere yapan Kılıçdaroğlu gibi adamları Cumhurbaşkanı yapmaz. Tek adamlılık yalanın daniskasıdır? dedi.

AK Parti bugünden itibaren tüm gücüyle sahada olacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çok koşuşturuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Külliye´ye davet ettiği eski Bakanlardan Erdoğan Bayraktar´ın da son 20 gün Trabzon´a gelerek referandum çalışmalarına katılacağı ifade ediliyor.

Ve finali Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Mart Pazar günü Trabzon´a gelerek halka hitap edecek.

Referandum için hedef yüzde 70

Olur mu?

Neden olmasın.