Zeki Bilge Ortaokulunda Mezuniyet Coşkusu

Zeki Bilge Ortaokulunda Mezuniyet Coşkusu

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından 8. Sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından 8. Sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

15 Haziran 2023 Perşembe Günü Çaykara Gençlik Merkezinde  gerçekleştirilen Mezuniyet Törenine öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdiler.

Mezuniyet Töreni için Zeki Bilge Ortaokulu Yönetici ve öğretmenleri ile öğrenciler tarafından Çaykara Gençlik Merkezi   tabiri caiz ise bir gelin gibi süslendi.

Mezuniyet Programının sunumu öğretmen Kübra Nur Türker tarafından gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşması Okul Müdürü Tayfur Demirali tarafından gerçekleştirildi.

Müdür Demirali’nin konuşmasından satır başları;

Kıymetli Velilerimiz.8 Sene önce sizlerden emanet olarak aldığımız kıymetli evlatlarımızı,öğretmenlerim ve tüm çalışanlarım ile birlikte özgüveni yüksek,ne istediğini bilen,hedefleri için cesaret ile hareket eden,bilgili,görgülü,Ülkesini ve insanları çok seven bireyler olarak tekrar sizlere emanet etmekten çok büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyorum.

Değerli Öğretmen arkadaşlarım…Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp,erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bu gün buradan uğurluyoruz.Onlara göstermiş olduğunuz rehberlik,şefkat ve ilgi için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

Sevgili Gençler…Okula başladığınız ilk günden bu yana eğitildiniz ve bilgi ve erdem ile donatıldınız.Üç şeyden asla vaz geçmeyiniz.Sağlık,saygı ve sevgi.Bu üç şey size,ailenize ve ülkemize mutluluk getirecektir.Sağlıklı düşünen insan çok çalışacak,saygılı olan kişi başkalarını fark edecek,ve sevgi dolu kişi de başta kendi ülkesi olmak üzere tüm insanlığı sevecektir.

Hızla değişen bu dünyada değişime ayak uydurmak,Muassır Medeniyetler seviyesine bizleri taşımak için şarttır.Sizlerden dürüst,çalışkan,sevgi dolu,adil iyi bir insan,değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum.

Ülkemizin umudu ve geleceği sizlersiniz.Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu gerçeği “Bütün umudum gençliktedir” vecizeleri ile ifade etmiş ve Ülkeyi ve bütün değerleri gençlere emanet ederek göstermiştir.İnanıyorum ki sizlerde umutları ve sizlere duyulan güveni boşa çıkarmayacak,Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız.Bilim ve Teknolojik gelişmeleri izleyecek,o gelişmeleri öğrenerek milletimizin değerli evlatlarına hizmet olarak sunacaksınız.

Müdür  Demirali’nin konuşmasının ardından mezun olan öğrenciler tek tek anons edilerek tören alanına davet edildi.Öğrencilerin tören alanına ellerinde bayraklar ile yürümeleri davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Öğretmenler adına bir konuşma yapan Okul Öğretmenlerinden Merve Taylan Demirali duygu yüklü bir konuşma ile öğretmenler adına öğrencilere seslendi ve çocuklarına hem bir üst öğrenimlerinde hem de sosyal hayatta başarılar dilerken bir öğretmen olarak tavsiye ve ömnerilerini de öğrencileri ile son kez paylaştı.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Sınıflarında ilk 5 dereceye giren öğrenciler alkışlar eşliğinde sahneye davet edildi ve sahnede ödül ve plaket ile ödüllendirildi.

4 Senelik Genel Ortalama ile Okul Birincisi olmayı başaran Esra Buğlem Tekke tarafından okulun mezuniyet kütüğüne 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet apoleti çakıldı.Daha sonra sahnede bir konuşma yapan Okul Birincisi Tekke Okul Yönetimine ve öğretmenlerine kendilerine vermiş oldukları çok büyük emeklerden dolayı arkadaşları adına teşekkür etti.

Sahnede çalınan mezuniyet şarkıları eşliğinde öğretmen ve öğrenciler sahnede hem eğlenceli dakikalar yaşadılar hem de hüzünlü anlar ile öğretmen ve öğrenciler birbirlerine veda etililer.Bu sırada öğrencilerin öğretmenlerine gül ve karanfil hediyeleri gözlerden kaçmadı.

4 Senelik Genel Ortalama anlamında okulu ilk 3 sırada tamamlamayı başaran öğrenciler  sahneye davet edilerek sahnede ödüllendirildi.

Sekizinci Sınıfların tamamı tek tek sahneye davet edilerek temsili mezuniyet belgeleri takdim edildi ve mezuniyet köşesine alınarak toplu fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi.

Daha sonra Mezuniyet Belgesi töreni gerçekleştirildi.Öğrenciler sıra ile sahneye davet edildi.Ve Öğrenciler mezuniyet belgeleri her 5 öğrenciye bir öğretmen verecek bir şekilde ayrı ayrı paylaştırılarak verildi.

Törenin son bölümünde ise Sosyal Bilgiler Öğretmeni Osman Küçükusta  yönetiminde  öğrenciler keplerini havaya atarak Zeki Bilge Ortaokulu serüvenlerini tamamlamış oldular.

Kep Atma Töreninin ardından çalan Trabzonspor marşı ile öğrenciler Trabzonspor’un Şampiyonluk coşkusunu mezuniyet coşkusu ile birleştiren daha sonra ise oyunlar oynayarak mezuniyet coşkusunu tamamladılar.

Programın son bölümünde ise mezun öğrenciler çalınan müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.



Anahtar Kelimeler: Bilge Ortaokulunda Mezuniyet Coşkusu

İlginizi Çekebilir