Zeki Bilge Ortaokulu Mucitler Robot Ekibi Türkiye Finallerine Hazırlanıyor

Zeki Bilge Ortaokulu Mucitler Robot Ekibi Türkiye Finallerine Hazırlanıyor

İlçemiz Zeki Bilge Ortaokulu Mucitler Robot ekibi Türkiye Şampiyonası Finallerine hazırlanıyor.

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu First Lego League Challenge turnuvasına 36000 okul arasından katılım sağladı.  Okul Müdürü Tayfur Demirali, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Semanur Hotaman ve Matematik Öğretmeni Kübra Nur Türker tarafından oluşturulan ve turnuvaya hazırlanan10 kişilik öğrenci grubundan oluşan Zeki Bilge Mucitleri Robot Ekibi çalışmalarına Rehber Öğretmenleri nezaretinde aralıksız devam ediyor. 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FETTAHOĞLU’NDAN ZİYARET

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu ile birlikte 4 Ocak 2022 Çarşamba Günü gerçekleştirmiş oldukları Zeki Bilge Eğitim Kurumları  Okul ziyaretlerinde öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan Zeki Bilge Ortaokulu Mucitler Robot Ekibini ziyaret ettiler.

MUHTEŞEM SUNUM

Ziyaret esnasında Zeki Bilge Ortaokulu Mucitler Robot Ekibi Takım Sözcüsü İlayda Bilici muhteşem bir sunum ile projelerini tanıttı.Aynı zamanda uygulamalı olarak da arkadaşlarının destekleri ile proje sunumlarını gerçekleştiren İlayda Bilici’nin mükemmel sunumu,proje hakimiyeti  ve sahne performansı Müdür Fettahoğlu ,Protokol üyeleri ve misafirler tarafından hayranlık ille izlendi.

Sunumun ardından ise Takım Sözcüsü İlayda Bilici ve Proje sahibi öğrenciler tarafından uygulamalı olarak Projeleri tanıtıldı.

MÜDÜR FETTAHOĞLU-BU MUHTEŞEM PROJEDEN DERECE BEKLİYORUZ

Ziyaret esnasında Projeye duyduğu hayranlığı ifade eden konuşmasına başlayan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu,projenin hem hazırlık hem sunum hem de tasarım olarak mükemmel olduğunu,projeden çok etkilendiğini,bu anlamda bu güzel projenin hazırlanması ve sunum aşamasında getirilmesinde emeği geçen Başta Okul Müdürü Tayfur Demirali olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilere minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

Müdür Fettahoğlu 19 Şubat 2023 Tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Finallerinde Zeki Bilge Mucitler ekibinin zaten şimdiden Gönüllerin Şampiyonu olduğunu ve öğrencilerimizden kesinlikle derece beklediğini projede görev alan yönetici,öğretmen ve öğrencileri Trabzon’da Makam Odasında ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyacağını ifade etti.

PROJEMİZİ TANIYALIM

Takım, robot kategorisinde kendileri tasarladıkları ve yazılımını yazdıkları robot ile belirlenen 15 görevi 2,5 dk da tamamlayarak puan kazanacaklardır. Yenilikçi fikir kategorisinde ise enerji hakkında bilgi toplamak amacıyla ilk olarak enerji bakanlığının yenilenebilir enerji bölümü ile çevrim içi bağlantı kuruldu. Aynı zamanda ilçede bulunan HES ile yüzyüze görüştüler ve bilgilerini geliştirmeye devam ettiler Son görüşmeleri ise kendilerine projenin bu kategorisinde destek çıkacak ve mentörlük yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile iletişime geçildi.  Zeki Bilge Mucitleri aynı zamanda özdeğerler kategorisinde de etkin çalışmalar yapıyor. 

Zeki Bilge Mucitleri takımı 19 Şubat 2023 tarihinde Ankara’da düzenlenecek olan FIRST LEGO LEAGUE CHALLENGE yarışmasında başarı göstermek istiyor.

FIRST LEGO LEAGUE CHALLENGE,NEDİR?

 Dünya çapında bir turnuva olup her sene belirlenen bir konu üzerine düzenlenen bir robot yarışmasıdır. Robot turnuvasının yanı sıra yenilikçi fikir ve öz değerler gibi kategorileri de içerisinde barındırmaktadır. Programın her sene küresel bir soruna işaret eden teması bulunmaktadır.2023 Yılının  konusu enerji üzerine olup yapılan araştırmalar bu çerçeve de yürütülmektedir.

Katılımcı takımlar bu sezon teması kapsamında belirlenen sorunları tartışır ve sorunlardan biri özelinde yenilikçi bir çözüm geliştirirler. Bilim insanları gibi yenilikçi çözüm projeleri üzerinde çalışacak olan takım üyeleri ayrıca sezon özelinde belirlenen görevleri tamamlamak üzere robot tasarlar ve program yazarlar. Program değerleri kapsamında takım çalışması, işbirlikli öğrenme, eleştirel düşünme, zaman yönetimi, sunum becerisi, arkadaşça rekabet gibi konularda da deneyim kazanırlar.

Takımlar hazırladıkları çalışmaları katıldıkları yerel turnuvalarda jürilere sunar, robot maçlarına çıkar ve yaptıkları çalışmaları katılımcı akranları ve ziyaretçilerle paylaşma fırsatı elde ederler. Takımlar yerel turnuvalarda elde ettikleri başarıya göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazanırlar.



İlginizi Çekebilir