Zeki Bilge Mucitleri Takımı TRT Trabzon Radyosunun Canlı Yayın Konukları

Zeki Bilge Mucitleri Takımı TRT Trabzon Radyosunun Canlı Yayın Konukları

Zeki Bilge Mucitleri Takımı 21 Aralık 2023 Perşembe Günü saat 15.00'da TRT Trabzon Radyosunun Canlı Yayın Konukları oluyor.

Çaykara İlçesi  Zeki Bilge Ortaokulu Genç Mucitler Ekibi TRT Trabzon Radyosu Genç Yaşam Programının Canlı Yayın konuğu oluyorlar.

21 Aralık 2023 Perşembe Günü Saat 15.00’da TRT Trabzon Radyosu Stüdyolarında gerçekleştirilecek olan Canlı Yayına Zeki Bilge Ortaokulu Yönetici ve Öğretmenlerinin yanı sıra Zeki Bilge Ortaokulu Genç Mucitler ekibinden 9 öğrenci katılacak.

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu olarak 2023 yılında Ankara’da gerçekleştirilen First Lego League Challenge Tunuvası Bölge finalinde Zeki Bilge Mucitleri ekibi hem robot hem yenilikci fikir hem de Özdeğerler kategorilerinin üçünden de yüksek performans sergileyerek turnuva şampiyonluğunu elde etti. 

10 Haziran 2023 Tarihinde  İzmir’de gerçekleştirilen olan Türkiye Finallerine katılım sağlayarak Trabzon İlimizi Temsil etme gururunu hem Trabzon İlimize hem de Çaykara İlçemize yaşatmış oldular.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Okul Müdürü Tayfur Demirali Yönetiminde Turnuvaya sene başından beri yoğun bir tempoda hazırlanan 10 kişilik öğrenci ekibimiz ve onları bu turnuvaya büyük bir özveri içerisinde hazırlayan Matematik Öğretmeni Kübra Nur Türker, Bilişim Teknolojileri öğretmeni Semanur Hotaman  ders dışı Eğitim Çalışmaları kapsamında öğrencileri özveri ile çalıştırarak Trabzon İlimize Bölge Şampiyonluğu ve Türkiye Finallerine Katılım heyecanı yaşattı.

RADYO LİNKİ

Dinleyiciler 21 Aralık 2023 Perşembe günü saat 15.00’da aşağıdaki linke tıklayarak öğrencilerin Canlı Yayınlarını dinleyebilirler.

https://radyo.trt.net.tr/kanallar/trabzon/programlar/1400/genc-yasam

PROJEMİZİ ANIMSAYALIM

10 kişilik Zeki Bilge Mucitleri takımı Kendi içinde Mekanikçi, yazılımcı, Araştırmacı, Strateji uzmanı şeklinde çeşitli görevleri bulanan ekip, turnuvanın 3 aşamasına özenle hazırlandı.. Robot turnuvası için Lego Parçaları ile sıfırdan robot üretip robota kendi yazılımlarını yazan ekip turnuva görevlerini bu robota yaptırmaya çalıştı. Yenilikçi fikir aşamasında ise takım koçu olan öğretmenin çabaları ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği, Hidroelektrik Santrali gibi çeşitli yerlerden enerji hakkında bilgi toplayarak bazı Ziyaretler gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra AR-Ge mühendisi ve Kimya Mühendisi, Elektrik Elektronik mühendisi ile yapılan görüşmeler ve ziyaretler sonrasında Enerji temalı yenilikçi fikirlerini ürettiler. Üretilen bu fikir ile ülkemizin enerji konusunda dışa bağımlı olma sorununu çözüp kendi enerjisini ihraç edebileceği bir sistemden oluşmaktadır. Bölge ve Türkiye Finallerinde Başarılı bir sunum ile gerçekleşen  turnuva için takım öğrencileri yenilikçi fikir sunumuna gitar ile kendi bestelerini hem yaptılar hem çaldılar. Turnuvada robot sunumu için ise Öğrenciler Rap müzik hazırladılar. Öz Değerler kategorisinde öğrenciler çevreye duyarlı birer birey olmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Bu kapsamda yardımlaşma, birlik beraberlik gibi duyguları ön planda tutan etkinlikler gerçekleştirdiler.

 



İlginizi Çekebilir