Zeki Bilge´den Yangın Tatbikatı

Zeki Bilge´den Yangın Tatbikatı

Çaykara Merkez Zeki Bilge Ve Fatma Bilge Eğitim Kurumları Tarafından Ortak Bir Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi.

ZEKİ BİLGE´DE YANGIN TATBİKATI

Çaykara Zeki Bilge Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen Yangın Tatbikatı hem öğrenciler hem de sivil halk tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Zeki Bilge İlkokulu,Zeki Bilge Ortaokulu ve Fatma Bilge Anaokulu tarafından ortak olarak hazırlanan ve de büyük bir başarı ile uygulanan yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.Öyle ki Çaykara İlçemizden yangın tatbikatını gerçek sanan bir çok vatandaş soluğu Zeki Bilge Eğitim Kurumlarında aldı.Tatbikat yapıldığını öğrenen vatandaşlar bir yandan rahatladı bir yandan da gönül rahatlığı ile büyük bir başarı ile sahnelenen yangın tatbikatını izlediler.

ÖĞRENCİLERE SEMİNER

Yangın esnasında nasıl davranılması ve de nelerin yapılması gerektiği ile ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Uzman Yangın Müdahale Personeli tarafından öğrencilere çeşitli bilgiler sunuldu.

/resimler/2017-3/23/1405335371093.jpg

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Uzman Yangın Müdahale Personeli tarafından öğrencilere özetle aşağıdaki tavsiyeler yapıldı.

1-Panik yapma ve de Yangın alarm düğmesine bas

2-Sakin ol ve 110 itfaiye ve  112 Acil Servis Hatlarını ara

3-Binayı terk et ve de acil çıkışını kullan

4-Vakit kaybetme ve de eşyaların ı almak için kesinlikle durma ve de asla eşyalarını almak için geri dönme.

5-Daha çok tehlikeye girme.Asansörü kesinlikle kullanma.Asansör yerine en güvenli yer olan yangın merdivenlerini kullan.

6-Acilen toplanma noktasına git ve de sorumluları bilgilendir.

7-Binaya kesinlikle geri dönme.Görevliler izin verene kadar ve de yangın tehlikesi ortadan kalkana kadar asla binaya geri dönme.

8-Yetkilileri dinle ve de yetkililerin direktiflerine uy.

OKUL BAHÇESİNDE TEMSİLİ YANGIN

Okul bahçesinde temsili yangın tatbikatı gerçekleştirildi.Okul bahçesinde çıkan yangın Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yangın Söndürme Ekibi ve de Zeki Bilge Eğitim Kurumları Sivil Savunma Söndürme ekibi tarafından başarılı bir şekilde söndürüldü.

/resimler/2017-3/23/1406038608455.jpg

Yangın söndürme esnasında nasıl davranılması gerektiği etkinlikten sonra öğrencilere detaylı bir şekilde anlatıldı.

YANGINDA İÇERDE KALAN BİR ÖĞRENCİ KURTARILDI

Yangın Esnasında içeride kalan ve de yangından dolayı dışarıya çıkamayan bir öğrenci Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yangın Kurtarma Ekibi ve de Zeki Bilge Eğitim Kurumları Sivil Savunma Kurtarma ekipleri tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı.

/resimler/2017-3/23/1406333845354.jpg

Bu bölümde öğrencilere yukarıdaki tavsiyelere uyulması ve yangın esnasında binadan güvenli bir şekilde çıkılması anımsatıldı.Yine de binadan güvenli bir şekilde çıkılamıyorsa bu durumda öğrencilerin paniğe kapılıp hata yapmaması gerektiği ilkyardım personelinin onları en kısa zaman diliminde kurtaracağı anımsatıldı.

KARA-ETKİNLİK ÇOK BAŞARILI GEÇTİ

Etkinlikten sonra görüşlerini aldığımız Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Şükrü Kara Yangın tatbikatını üç okul bir arada başarılı bir şekilde uyguladıklarını ifade etti.Öğrencilerin etkinliğe büyük ilgi gösterdiklerini anımsatan Müdür Şükrü Kara tatbikatın hiçbir şekilde gerçeği aratmadığını ve de sivil halkın bile tatbikatı gerçek zannedip soluğu okulda aldıklarını sözlerine ekledi.

Eğitimde fırsatı avantaja çevirdiklerini ve de gelen velilere de tıpkı öğrenciler gibi yangın konusunda hem görsel olarak hem de teorik olarak oldukça faydalı kazanımlar sunduklarını ve de velilerin etkinlikten çok hoşlandıklarını ifade eden Müdür Kara etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

GÖNAN-ÇOCUK NE YAŞARSA ONU ÖĞRENİR

Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan ise Eğitimde çocuğa verilen teorik bilgilerin kesinlikle kalıcı olmadığını ve de üzerinden belirli bir süre geçtikten sonra bu bilgileri unuttuklarını ifade etti.Yaparak ve de yaşayarak öğrenmenin eğitim öğretimin en temel ilkesi olduğunu ifade eden Müdür İzzet Gönan  gerçekleştirdikleri yangın tatbikatı ile öğrencilere yangın kavramını aktif olarak yaşattıklarını ve de yaparak yaşayarak yangın kavramını yaşamalarını sağladıklarını sözlerine ekledi.

ATAMAN ?EN KALICI ÖĞRENME YOLU

Gerçekleştirdikleri Yangın Tatbikatında öğrencilerin aktif olarak yer almalarına imkan sağladıklarını ve de bu şekilde öğrencilerine aktif öğrenme imkanı sunduklarını ifade eden Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalan Okur Ataman öğrencilerinin yaparak ve de yaşayarak gerçekleştirdikleri bu etkinliği hayatları boyunca hiçbir zaman unutamayacaklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Zeki Bilge Yangın Tatbikatı

İlginizi Çekebilir