Zeki Bilge´den Sivil Savunma Tatbikatı

Zeki Bilge´den Sivil Savunma Tatbikatı

Zeki Bilge Eğitim Kurumları Tarafından Deprem Ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi.

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası Çaykara İlçemizde okullarda düzenlenen çeşitli program ve etkinlikler ile gerçekleştiriliyor./resimler/2018-3/9/1147482905493.jpgİlçemiz Zeki Bilge Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen ortak bir program ile Öğrencilerimiz hem Sivil Savunma hem de Deprem Hakkında bilgilendirildi.

3 OKUL BİR PROGRAM

Zeki Bilge Eğitim Kurumları her zaman olduğu gibi tek program ile yine 3 okulumuzu bir araya getirdi.Fatma Bilge Anaokulu,Zeki Bilge İlkokulu ve Zeki Bilge Ortaokulunun hazırlamış olduğu ortak program okul bahçesinde gerçekleştirildi./resimler/2018-3/9/1148241187368.jpgTEŞEKKÜRLER ZEKİ BİLGE

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinliklerini öğretmenleri  ve de öğrencileri ile birlikte Kusursuz bir şekilde planlayan Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalan Okur Ataman´a,Zeki Bilge İlkokulu Müdürümüz İzzet Gönan´a ve de Zeki Bilge Ortaokulu Müdürümüz Şükrü Kara ile Öğretmen ve Öğrencilerimize Çaykara Halkı Adına teşekkür ediyoruz.

İLK ÇALIŞMA SINIFLARDA

Okullar tarafından gerçekleştirilen takvim çerçevesinde Sınıflarda çeşitli Sunum ve slayt,video filmi gösterimleri gerçekleştirildi.

Bu etkinliklerde:

1-Sivil Savunma nedir?Sivil Savunma önlemleri.Depreme etkisi ve korunma önlemleri

2-İkaz Alarm İşaretleri ve tatbikatı

3-CD´lerden KBRN(Kimyasal,Radyolojik,Nükleer,Biyolojik) Silahların Etkileri ve Korunma Yolları/resimler/2018-3/9/1148518687935.jpgTATBİKAT BAHÇEDE YAPILDI

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri Okulun Bahçresinde gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta ayrıca Çaykara Dr. Mehmet İrfan Durgun Devlet Hastanesi  Sağlık Personeli de tatbikatta yer aldı.

1-İKAZ VE ALARM TATBİKATI

3 Okulumuzda görev yapan Öğretmen ve Personel tarafından öğrencilerimize İkaz Alarma Tatbikatı gerçekleştirildi.Yangın ya da Deprem anında bina içerisinde öğrencilerin nasıl hareket etmeleri gerektiği öğretmenler tarafından öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi./resimler/2018-3/9/1149220094792.jpgÖzellikle Deprem Esnasında öğrencilerin güvenli yolları kullanarak sığınaklara  gitmeleri ya da bina içerisinde kendilerini güvende hissedecekleri yerler öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.

2-PERSONEL TAHLİYE TATBİKATI

Üç Okulumuzda Görevli Öğretmen ve Personel tarafından Alarm ve tehlike anında Bina Taliye Tatbikatı gerçekleştirildi.

Daha sonra ise aynı tatbikat öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

3-YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi  tarafından Okulun Bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı gerçekleştirildi.Ayrıca öğrencilere Yangın Söndürmede dikkat edilmesi gereken hususlar anons edilerek anlatıldı.

4-KURTARMA TATBİKATI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi  tarafından Deprem ya da Yangın Esnasında Bina Kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.Yangın Esnasında Bina içerisinde kalan Öğrenciler İtfaiye Ekibi tarafından temsili olarak kurtarıldı.



İlginizi Çekebilir