Zeki Bilge Kitap Şenliği Büyüledi

Zeki Bilge Kitap Şenliği Büyüledi

Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokulu Tarafından Bu Yıl İkincisi Gerçekleştirilen Kitap Şenliği Açılış Töreni Yapıldı

ÇAYKARA´DA KİTAP ŞENLİĞİ BAŞLADI

Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokulu tarafından Geleneksel olarak bu yıl İkincisi düzenlenen 2.Kütüphaneler Haftası Kitap Şenliği Açılış Töreni Çaykara Zeki Bilge İlkokulunda düzenlenen tören ile başladı.

Bu yıl ?Okuyorum Oynuyorum? etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve de öğrencilerin oyun oynarken kitap okuyarak severek ve de isteyerek kitap okuma davranışı kazanmalarının amaçlandığı kitap şenliği görkemli bir açılış töreni ile başladı.

Zeki Bilge İlkokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve de Merkezi İstanbul´da bulunan Çaykaralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından sponsorluğu yapılan 2. Kütüphaneler Haftası Kitap Şenliğinde katkılarından dolayı Dernek yönetim Kurulumuza tüm Çaykara Halkı adına teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliyoruz.

/resimler/2017-3/20/1644373669141.jpg

Havanın yağmurlu olması sebebi ile normalda okul bahçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Açılış Töreni zorunlu olarak Fatma Bilge Anaokulu salonunda gerçekleştirildi.

Açılış Törenine Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Belediye Başkanı Hanefi Tok,Garnizon Komutanı Ertan Sonkaya,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan,Daire Amirleri,Okul Yöneticileri,öğretmenler ve de öğrenciler katıldılar.

Zeki Bilge İlkokulu Öğrencileri Gökçe Kaynarpınar ve Hayrunnisa Uysal tarafından sunumu gerçekleştirilen ve de küçük sunucuların mükemmel Türkçeleri ve de örnek sahne performansları ile herkesi kendilerine hayran bırakan performans sergiledikleri programda yoğun bir kalabalık yaşandı ve de salon tıklım tıklım doldu.

AÇILIŞ KONUŞMASI CANAN ATAMAN´DAN

Günün Anlam ve önemini belirten açılış konuşması Zeki Bilge İlkokulu 4 B Sınıfı öğrencilerinden Canan Ataman tarafından gerçeklelştirildi.

/resimler/2017-3/20/1645337751401.jpg

Kitabın ışığa kapalı binaların gölgesinde bizlere sımsıcak dünyasını açan bir vefalı dost olduğunu anımsatarak konuşmasına başlayan Canan Ataman kitapların aynı zamanda gecenin ilerlemiş bir saatinde kapısını çalmamızdan rahatsız olmayan kendisine sırt dönüp ayrılmamıza kırılmayan ve de gönül koymayan bir arkadaş olduğunu,kitabın vermeyi çok seven minnet etmeyen ve de vermiş olmanın pişkinliği ile şımarmayan bir arkadaş olduğunu sözlerine ekledi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

2.Kütüphaneler  Haftası  Kitap Şenliği etkinlikleri kapsamındaİlçemizde bulunan  İlkokul,Ortaokul ve de Lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından ödülleri verildi.

Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrencilerimiz:

İlkokullar Arası Düzenlenen Resim Yarışmasında:

Birinci  Zeki Bilge İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Mustafa Selim Bal

İkinci  Zeki Bilge İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Fahriye Ecrin Temel,

Üçüncü  Zeki Bilge İlkokulu 1. Sınıf Öğrencisi Hasan Tekke

Ortaokullar Arası Düzenlenen Şiir  Yarışmasında:

Birinci  Zeki Bilge Ortaokulu  5. Sınıf Öğrencileri Emir Kurt ve Mehmet Sercan Ç:akır

İkinci  Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencilerinden Zeynep Kılıç

Üçüncü  Zeki Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Beren Selvi

Liseler Arasında Düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında

Birinci  Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencisi Sedanur Çakır

İkinci  Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ümmügülsüm Sarı

Üçüncü  Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Merve Kambur

İLÇE ŞAMPİYONLARI DA ÖDÜLLERİNİ ALDI

Ayrıca Proıje kapsamında İlçemizde bulunan 4. Sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirilen ve de 50 sorunun sorulduğu test sınavında ilk üçe girmeyi başaran öğrencilere de ödülleri Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından takdim edildi.

/resimler/2017-3/20/1646188897262.jpg

Birinci Karaçam İlkokulu-Ecrin Varlı ?Bisiklet

İkinci-Zeki Bilge İlkokulu-Emrullah Naim Gedik-Tablet Bilgisayar

Üçüncü-Zeki Bilge İlkokulu Nisanur Sevinç MP4

GÜZEL BİR ŞİİR DAHA:

Zeki Bilge İlkokulu öğrencilerinden Rabia Aslan tarafından okunan şiir davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

ZEKİ BİLGE OKUL ÖDÜLLERİ

Okuyorum Oynuyorum Projesi kapsamında Zeki Bilge İŞlkokulu 4.Sınıflarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi.

Dereceye Giren Öğrenciler:

4/A Sınıfı:

Birinci-Zeynep Ece Durgun-Spor Ayakkabı

İkinci-Zeynep Hilal Sakı-Saat

Üçüncü-Semih Günaydın-Futbol Topu

4/B Sınıfı:

Birinci-Emrullah Naim Gedik-Spor Ayakkabı

İkinci-Nisanur Sevinç-Saat

Üçüncü-Gökçe Kaynarpınar-Futbol Topu

4/C  Sınıfı:

Birinci-Berra Sıla Ayrancı-Spor Ayakkabı

İkinci-Hayrunnisa Uysal-Saat

Üçüncü-Nacati Balcı-Fotbol Topu

ÇAYKARA KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNE PLAKET

Bu yıl 2. Düzenlenen Kütüphaneler Haftası Kitap Şenliğinin tüm organizasyon harcamalarını üstlenen Trabzon Çaykaralılar Derneğine Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından bir plaket takdimi yapıldı.

ETKİNLİKLER HAFTAYA KALDI

Bu hafta gerçekleştirilmesi planlanan ve de Model Yayıncılık tarafından katılımı sağlanan kitap fuarları ve de oyun stantlarının okul bahçelerine kurularak öğrencilerin oynamalarını sağlayacak olan etkinlikler olumsuz hava şartlarından dolayı bir hafta ertelendi.

Etkinlikler 27 Mart-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KAYMAKAM AYRANCI-OKUDUĞUMUZ SÜRECE VARIZ

Kitapların en iyi dostlarımız olduğunu ve de dostlarımızı hiçbir yerde yalnız bırakmamamız gerektiğini ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Söz ile geçen zamanımızın onda birini kitap okuyarak geçirmiş olsaydık söyleyecek daha az sözümüzün olacağını çünkü o zaman konuşmadan önce düşünmek zorunda kalacağımızı,düşündükçe de öğrenmeye,bilmeye ve anlamaya daha çok ihtiyacımızın olduğunu anlayacağımızı ifade etti.

Bilebildiğimiz kadar insan olduğumuzu,İnsan olduğumuz sürece yaşamayı öğrendiğimizi,yaşamayı öğrendiğimiz sürece de ne derece eksik olduğumuzu öğrendiğimizi ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bu eksik tarafımızı giderebilmenin tek yolunun kitap okuma olduğunu ve de ancak kitap okuyarak sağlıklı ve de mantıklı düşünen ve de karar veren bireyler olabileceğimizi sözlerine ekledi.

Hazırlanan bu anlamlı projede emeği geçen başta Trabzon Çaykara Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu olmak üzere Zeki Bilge İlkokulu Yöneticilerine,öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı hazırlanan bu örnek ve güzel projelerin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN TOK-KİTAPLAR GERÇEK DOSTLARIMIZDIR

Kitaplar bizim sevgili dostlarımız, gerçek yol gösterenlerimizdir; çünkü iki yüzlülük etmeden bizlere görevlerimizi  hatırlatırlar diyerek sözlerine başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok kitapların ümit ile açılıp kazanç ile kapanan en önemli başvuru kaynaklarımız olduklarını sözlerine ekledi.

Kelimeler olmasaydı, yazı olmasaydı, kitaplar olmasaydı; tarih olmazdı, insanlık kavramı olmazdı diyen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kitapların , zamanın büyük denizinde dikilmiş deniz fenerleri olduğunu sözlerine ekledi.

Zeki Bilge İlkokulu Yönetici ve Öğretmenlerine bu anlamlı etkinliği İlçemize kazandırmalarından dolayı teşekkür eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ayrıca etkinliğin sponsorluğunu üstlenen ve de Çaykara İlçemiz ile ilgili her oluşumda yanlarında yer alan Trabzon Çaykaralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğine teşekkür etti.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir