Zeki Bilge İlkokulu Yeni Okul İstiyor

Zeki Bilge İlkokulu Yeni Okul İstiyor

Çaykara İlçemizin en önemli Eğitim Kurumlarından Zeki Bilge İlkokulu Okul Aile Birliği ve Öğrenci Velileri öğrenci çokluğu ve Fiziki Mekan Yetersizliği sebebi ile yeni Okul yapılmasını talep ediyor.

Çaykara İlçemizin en önemli Eğitim Kurumlarından Zeki Bilge İlkokulu  Okul Aile Birliği ve Öğrenci Velileri öğrenci çokluğu ve Fiziki Mekan Yetersizliği sebebi ile yeni Okul yapılmasını talep ediyor.

Okulda gerçekleştirilen sene başı Okul Aile Birliği Toplantısında Veliler yeni Okul yapımı için girişimlerde bulunulmasını  talep ettiler.

/resimler/2019-10/24/1317044161144.jpgÇaykara İlçemize Eğitim Öğretim ve Sosyal Etkinlik anlamında Sayısız başarı ile Madalya ve Kupa Kazandırmayı başaran ve Akademik Başarı anlamında Model Okul olarak İlçemizdeki diğer okullarımıza örnek olarak onların da aynı başarıyı yakalamalarına vesile olan Zeki İlkokulu  Fiziki Mekan Yetersizliği sebebi ile son derece güç şartlarda Eğitim Öğretim Faaliyetlerini sürdürüyor.

ORTAOKUL YENİ BİNASINA TAŞINIYOR

Zeki Bilge Ortaokulu yani binasına taşınmanın hazırlıklarını yapıyor.2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının 2. Yarıyılında Zeki Bilge Ortaokulunun yeni binasına taşınması bekleniyor.

ESKİ BİNA İHTİYACA CEVAP VERMİYOR

Eski Binanın Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap veremediğini ifade eden Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve veliler  Mevcut binanın yıkılarak yerine öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek Modern bir Eğitim Kurumunun inşa edilmesini istiyorlar.

Öğrencilerin Spor Salonlarının bulunmadığını,okulda Tiyatro ve Gösteri Salonuna ihtiyaç duyulduğu nu,Müzik Salonu,Resim Salonu,İş Eğitimi Atölyesi,Uygulamalı Ders Sınıfları gibi bir çok bölümün okulumuzda eksik olduğunu ifade eden Zeki Bilge İlkokulu Velileri ayrıca Öğrencilerin Modern bir Kütüphane ile öğrencilerin ihtiyacına cevap verebilecek bir yemek salonuna ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiler./resimler/2019-10/24/1317557443482.jpgAyrıca Okul Bahçesinin de Fiziki Donanım Bakımından yenilenmesini talep eden öğrenci velileri  Okul Bahçesinin uygun yerlerine Öğrenciler için çeşitli oyun alanlarının yerleştirilmesini istediler.

İşte Zeki Bilge İlkokulunun Yeni Okul Talebinin altında yatan sebepler:

1-Öğrencilerimizin Günlük İhtiyaçlarını karşılayacak olan Okul Kantinine ihtiyaç duyuluyor.

2-Velilerin talebine göre öğrencilerimizin  Modern bir Spor Salonuna İhtiyaçları var.Her sene Çaykara İlçemize bir çok alanda sayısız  Kupa ve Madalya kazandıran Zeki Bilge İlkokulunun  hala bir Spor Salonunun  bulunmayışı gerçekten de üzücü bir durum.Salon olmadan bu kadar Kupa ve Madalya kazanan Çocuklarımızın Salon yapıldıktan sonra kazanacakları kupa ve madalyaları tahmin bile edemeyiz.

3-Zeki Bilge İlkokulu Tiyatro Salonu İstiyor.Her Sene  okulumuzda onlarca etkinlik gerçekleştiriliyor.Ve de bu etkinlikler daracık salonlarda son derece sınırlı imkanlar ile gerçekleştiriliyor.Oysa bu okulumuzdaki öğrencilerimiz çok daha Modern Ortamlarda Sosyal Etkinliklerini hem Aileleri hem de Çaykara Halkımız ile paylaşmak istiyor.

4-Zeki Bilge Eğitim İlkokulu Modern bir Resim Salonu istiyor.Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya koyacakları ve ortaya muhteşem resim tablolarının çıkacağı Modern Bir Resim Salonu ile belki de Ülkemizin gelecekteki en önemli Ressamlarını Çaykara İlçemizde yetiştireceğiz.

5-Zeki Bilge Eğitim İlkokulu Modern bir Müzik Salonu İstiyor.Öğrencilerimizin her türlü Müzik aletlerini kolaylıkla kullanabilecekleri ve bu müzik aletlerine kolayca ulaşabilecekleri Modern bir Müzik Salonu istiyor Zeki Bilge  İlkokulu?

6-Modern bir Oyun Parkı İstiyor Zeki Bilge Eğitim İlkokulu?Çocuklarımızın gönüllerince koşup zıplayacakları güven içerisinde enerjilerini boşaltarak derslere motive olacakları Modern bir oyun Parkı istiyor.

7-Modern birkaç Labaratuvara ihtiyacı var Zeki Bilge İlkokulunun.Öğrencilerimizin her türlü Deney ve araştırmayı yapabilecekleri,kolaylıkla ulaşabilecekleri,kullanabilecekleri Modern Birer Fen Bilgisi Labaratuvarına ihtiyacı var Zeki Bilge İlkokulumuzun

8-Zeki Bilge İlkokulu  Çağdaş bir Okul Kütüphanesi istiyor.Öğrencilerimizin boş zamanlarını gönüllerince değerlendire4cekleri severek ve isteyerek kitap okuyabilecekleri Modern birer Kütüphaneye ihtiyacı var her okulumuzun?

Bu liste yazdıkça uzar Sevgili Çaykara Gündem Dostları?İşin özü şu aslında?Zeki Bilge İlkokulumuzun  çok şiddetli bir şekilde Yeni yep yeni bir Okul Binasına ihtiyaçları var?

OKUL AİLE BİRLİĞİ VE VELİLERDEN KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Çaykara Muhtarımız Mehmet Savaş Dündar  ve Okul Aile Birliği Başkanı Resul Semiz ile birlikte 22 Ekim 2019 Salı Günü ilk olarak Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem´i Makamlarında ziyaret ettiler.

Kaymakamımızı  Okul Projesi ile ilgili olarak Ziyaret  gerçekleştiren,Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Veliler daha sonra ise Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem´den yeni okul projesi için destek talebinde bulundular.

Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem Çaykara İlçemizin Eğitimde Lider İlçe olduğunu ve Eğitim adına gerçekleştirilecek her türlü proje ve çalışmanın her zaman yanında duracaklarını ifade ettiler.

/resimler/2019-10/24/1319491195677.jpgMuhtar Mehmet Savaş Dündar ve Zeki Bilge İlkokulu  Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´u Makamlarında ziyaret ederek Yeni Okul Projesi için Belediye Başkanımızdan destek talebinde bulundular.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok yaklaşık 5 senelik Görev süreleri boyunca her zaman Eğitimin yanında yer aldıklarını ve çocuklarımızdan hiçbir şeyi esirgemediklerini ifade ederek  Zeki Bilge İlkokulunun  Yeni Okul Yapımı için gerçekleştirecekleri her çalışmanın sonuna kadar arkasında olacaklarını ve takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

MUHTAR DÜNDAR-OKULUMUZ ÇAYKARA´YA YETMİYOR

Mevcut Okulumuzun Çaykara İlçemiz için yeterli olmadığını ve okulumuzun fiziki şartlar bakımından öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap veremediğini ifade eden Çaykara Merkez Işıklı Mahalle Muhtarımız Mehmet Savaş Dündar Çaykara İlçemizin mutlaka yeni ve Modern bir Okul binasına ihtiyacının bulunduğunu sözlerine ekledi./resimler/2019-10/24/1321031978435.jpgÇaykara Merkez Işıklı Mahalle Muhtarlığı ve Okul Aile Birlikleri ile birlikte Yeni Bir Okul yapımı için yola çıktıklarını ifade eden Muhtar Mehmet Savaş Dündar İlçemiz Kaymakamı Sayın Salih Çiğdem ve Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un arkalarında olmalarının kendileri için çok önemli bir güç olduğunu sözlerine ekledi.

Bu çok önemli Projede Tüm Çaykara Halkını ve de yüreği Çaykara Sevdası ile çarpan Tüm Eğitim Gönüllülerini yanlarında görmek istediklerini ifade eden Muhtar Mehmet Savaş Dündar bu Projede özellikle Çaykara´lı İş Adamlarımıza çok büyük görev düştüğünü ve de Tüm İş Adamlarımızın ellerini taşın altına sokmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Haber: Hilmi Kanık



İlginizi Çekebilir