Zeki Bilge İlkokulu Şenliğe Hazırlanıyor

Zeki Bilge İlkokulu Şenliğe Hazırlanıyor

İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu 26 Mayıs Cuma Günü trabzon´da Yapılacak Çocuk Kulubü Şenliğine Hazırlanıyor.

Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokulu 26 Mayıs 2017 Cuma Günü Trabzon´da yapılacak olan Çocuk Kulübü Şenliğine hazırlanıyor.

ÇOCUK KULÜBÜ NEDİR?

Bilindiği gibi Çocuk Kulüpleri İlkokullarda Bakanlık Onaylı ve de veli destekli olarak açılıyor.Çocuk Kulübünün tüm giderleri veli desteği  ile sağlanıyor./resimler/2017-5/22/1717231694738.jpgÇocuk Kulübünün amacı; Bakanlığa bağlı resmî/özel okul öncesi eğitim

kurumları ile (Değişik İbare 10/03/2016 tarih ve 2852884 sayılı Makam Oluru) ilköğretim

kurumlarına devam eden çocukların, eğitim saatleri dışındaki zamanlarda ilgi alanlarına

yönelik sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel alanlarda eğitimlerinin ve sosyal

gelişimlerinin desteklenmesi için kurulan çocuk kulübünün işleyişine ilişkin usul ve esasları

düzenlemektir

ÇOCUK KULÜBÜ NASIL KURULUR?

Alan taraması yapılarak, çağ nüfusunun eğitim talebinin karşılandığı

okul öncesi eğitim kurumları ile (Değişik İbare 10/03/2016 tarih ve 2852884 sayılı Makam

Oluru) ilköğretim kurumlarında, personel ve fizikî imkânların yeterli olması, uygun eğitim

ortamı bulunması ve kulüp için en az 10 çocuk velisinin başvuruda bulunması durumunda,

okul müdürlüğünün teklifi ve il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı (EK-1) ile çocuk

kulübü kurulur. Çocuk kulübü, kurulduğu okulun adını alır.

ZEKİ BİLGE DE OYUN VE ETÜT

Zeki Bilge İlkokulumuz Trabzon İlimizde bir çok İlkokulun başaramadığı bir etkinliği başardı.Bir Çocuk Kulübünün kurulabilmesi için Zeki Bilge İlkokulumuz toplam 8 Kulüp için 60 000TL TL para harcadı.Ve de Zeki Bilge İlkokulumuz tam 8 tane Çocuk Kulübü Kurmuş okulumuzda./resimler/2017-5/22/1718409040094.jpgOkulumuzda Çocuk Kulüplerinin iki temel hedefi var.

1-ETÜT ÇALIŞMASI:Ders Dışı Eğitim Çalışmaları kapsamında 8 kulübümüz tarafından Öğrencilerimize Yönelik Takviye Ve Etüt Çalışması gerçekleştirilkiyor.

2-OYUN:Oyun çocuğun dünyasıdır ve de çocuk kazandığı tüm davranışları oyun yolu ile kazanır ilkesinden hareket  eden Zeki Bilge İlkokulu Yönetimi ile öğretmenleri Çocuk Kulüplerinde öğrencilerimize yönelik yüzlerce oyun etkişnliğine yer veriyor.

Bu şekilde ders ve etüt çalışmaları ile yorulan öğrencilerimiz oyun etkinlikleri ile hem dinleniyor hem de becerilerini geliştiriyor.

8 KULÜPTE TOPLAM 130 ÖĞRENCİ

Zeki Bilge İlkokulumuzda 8 Kulüpte toplam 130 öğrenci Çocuk Kulübünden yararlanıyor.Öğrencilerimiz derslerden sonra yorgunluklarını Çocuk Kulübü etkinlikleri ile atıyor.

3 YILDIR DEVAM EDİYOR

Zeki Bilge İlkokulumuzda Çocuk Kulübü Etkinlikleri üç senedir devam ediyor.Okul İdarecilerimiz ve öğretmenlerimiz yoğun bir tempo içerisinde öğrencilerimizin sağlıklı bir şlekilde yetişebilmeleri adına yoğun bir tempo içerisinde.

HAFTADA 12 SAAT

Zeki Bilge İlkokulu Çocuk Kulübü tarafından haftada 12 saat Öğrencilere Çocuk Kulübü etkinlikleri yaptırılıyor.Hafta içi dört gün ve günde 3 saat gerçekleştirilen etkinlikler ders çıkışında başlıyor

HEM DERS HEM BİREYSEL BECERİ

Çocuk Kulübü Etkinlikleri kapsamında bir yandan öğrencilerimizin akademik başarıları artırılmaya çalışılıurken bişr yandan da Bireysel Becerilerini geliştirici etkinlikler gerçekleştiriliyor.

GÖNAN-KULÜPLERİMİZ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Çocuk Kulüplerini kurmanın ve de bu kulüpleri yaşatabilmenin güçlüklerinden söz eden Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Müdürümüz İzzet Gönan MEB Çocuk Kulüpleri Yönergesine Göre Çocuk Kulüplerini Kurduklarını ve de bu sene Çocuk Kulüplerinde üçüncü seneyi yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti./resimler/2017-5/22/1719128571943.jpgÇocuk Kulüplerini kurmanın da bu kulüpleri yaşatmanın da oldukça çetin ve de yorucu olduğunu ifade eden Okul Müdürü Gönan ancak kendilerinin fedakar öğretmen arkadaşları ve de velilerimizin destekleri ile bu kulüpleri yaşattıklarını sözlerine ekledi.

Veli Desteği olmadan Çocuk Kulüplerini yaşatabilmenin mümkün olmadığını ifade eden Okul Müdürü İzzet Gönan kendi velilerinin  ise 3 senedir desteklerini hiçbir zaman esirgemediklerini bu anlamda tüm velilerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerinin Çocuk Kulübü ilke bir yandan ETÜT Çalışmaları ile derslerde eksik olan yönlerini tamamladıklarını ifade eden Okul Müdürü İzzet Gönan oyunun çocuğumuzun dünyası olduğunu ve de Çocuk Kulüpleri kapsamında planlı ve programlı bir şekilde öğrencilerimizin çeşitli oyunsal aktivitelere katılarak kişilik gelişmelerinin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sağladıklarını ifade etti.

26 Mayıs Cuma Günü Öğürencileri ile birlikte Trabzon´da olacaklarını ve de ilimi,zde Çaykara İlçemizi temsil edeceklerini ifade eden Zeki Bilge İlkokulu Müdürümüz İzzet Gönan hazırladıkları birbirinden zengin etkinlikler ile Çaykara İlçemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini ve de Cuma Günü Tüm Çaykara´lı hemşerilerimizi etkinliklerini takip etmeye davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber: Hilmi Kanık/ Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir