Zeki Bilge İlkokulu Özalp´ta

Zeki Bilge İlkokulu Özalp´ta

Okuyorum Oynuyorum,Paylaşıyorum Prjesini Büyük Bir Başarı İle Yürüten Zeki Bilge İlkokulu Projenin Finalini Van İlimizin Özalp İlçesinde Gerçekleştirdi.

Kütüphane Haftası sebebi ile İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu tarafından gerçekleştirilen ?Okuyorum,Oynuyorum,Paylaşıyorum?  projesi etkinlikleri kapsamında İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu Proje Ekibi Van İlinin Özalp İlçesine bağlı Kırkçalı İlkokulundaki etkinliklerini tamamladı.

GİDEREM VAN´A DOĞRU

Eski bir türkü vardır Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Hepimiz severek büyük bir keyif ile dinleriz o türküyü?Öyle diyor türkü sözleri;

?Giderem Van´a doğru

Yolum İran´a Doğru?

Evet tıpkı bu türküde olduğu gibi.Proje Ekibimiz de Çaykara Kaymakamlığı ve de Çaykara Belediyesi tarafından kendilerine temin edilen özel bir araç ile Özalp İlçesine doğru yola çıktılar./resimler/2018-4/10/1300215652141.jpgZeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan,Çaykara Kaymakamlığı VHKİ Memuru Resul Semiz ,Proje Koordinatörleri İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu Sınıf Öğretmenleri Bayram Ergin ve Ahmet Pakiş Kamyon ve de Özel Araçları ile Özalp İlçemize gittiler.

Proje Ekibimizi Özalp İlçemizde Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ferhat Vardar ile Özalp İlçesi Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çaykara Uzungöl´lü Hemşerimiz Abdullah Zengin karşıladılar.

İLK DURAK KIRKÇALI İLKOKULU

Proje ekibimiz Projenin ilk durağı olan ve de Özalp İlçesine en uzak okullardan bir tanesi olan Kırkçalı İlkokuluna gittiler.

Proje Ekibimiz Okul Yöneticileri öğretmenler ve de Öğrenciler  tarafından büyük bir ilgi ile karşılandılar.

/resimler/2018-4/10/1300596746596.jpgHiç zaman kaybetmeden okulumuzun bahçesine oyun stantları kuruldu.Ömürlerinde ilk defa böylesine bir hizmetin kendi okullarında gerçekleştiğini gören öğrencilerimiz çok büyük bir coşku içerisinde gönüllerince oyun oynayarak belki de ömürlerinin en mutlu günlerinden bir tanesini yaşadılar.

Okulumuza komşu olan 2 mezra okulumuzun da minibüsler ile Kırkçalı İlkokuluna taşınmasının ardından okulun bahçesi adeta bir bayram yerine döndü.

Yaklaşık 300 öğrenci büyük bir coşku içersinde hem oynadılar hem de hayallerinde yaşattıkları oyuncak ve kitapların kendilerine dağıtılması ile ömürlerinin en mutlu gününü yaşamış oldular.

Proje ekibi tarafından getirilen yüzlerce oyuncak ve hikaye kitabı her öğrenciye dağıtıldı.Sevinçleri ikiye katlanan öğrenciler bu hediyeler ile ikinci bir bayram daha yaşamış oldular.

BİR BAYRAM DA TEPEDAM´DA

Kırçalı İlkokulundan ayrılan Proje Ekibimiz Oyun Parkuru kitap ve oyuncaklar ile birlikte Özalp İlçemizin bir başka okuluna doğru yola çıktılar.

Özalp İlçemize bağlı Tepedam İlkokuluna ulaşan proje ekibimiz bu okulumuzda da öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaştılar./resimler/2018-4/10/1301301590961.jpgYaklaşık 250 öğrenci mevcudu bulunan Tepedam İlkokulu öğrencileri gün boyunca kitap,oyuncak ve oyun parkuruna doyarak muhteşem bir gün geçirdiler.

KAYMAKAM VARDAR´DAN PROJE EKİBİMİZE SABAH KAHVALTISI

9 Nisan 2018 Pazartesi Günü gerçekleştirilen Okul Etkinliklerinin ardından geceyi Özalp İlçesinde geçiren Proje Ekibimize 10 Nisan Salı Sabahı Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ferhat Vardar tarafından Çaykara´lı Hemşerilerimizin ikamet ettiği Emek Köyümüzde sabah kahvaltısı ikramı gerçekleştirildi.

Muhteşem bir sohbet ortamında gerçekleştirilen sabah kahvaltısında Emek Köyümüzde yaşayan Çaykara´lı Hemşerilerimizin heyecanları gözlerinden kaçmadı.

MUHTAR KORKMAZ´DAN MUHTEŞEM AĞIRLAMA

Proje Ekibimizi Özalp Emek Köyümüzde Emek Mahallesi Muhtarımız Abdullah Korkmaz ağırladı.Özalp Kaymakamı Ferhat Vardar ile birlikte Muhtar Korkmaz´a konuk olan proje ekibimiz kendilerini muhteşem bir sohbet ortamının ortasında buldular.

Memleket özlemi çeken Emek Köyümüzde yaşayan hemşerilerimizin tamamı Muhtar Abdullah Korkmaz´ın evine doldu ve sabah kahvaltısı muhteşem bir sohbet ortamında gerçekleştirildi. 

GÖNAN ?ÇOCUKLARIN AŞIRI İLGİSİ BİZLERİ ÇOK DUYGULANDIRDI

Projenin özetini öğrencilerin Sosyal ve de Kültürel faaliyetler ile eğlenerek daha ç.ok kitaba ulaşmasını ve okumasını sağlamak olarak ifade eden Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan öğrencilerimizin bu etkinliği gerçekleştirirken onların sahip oldukları bu imkanlara sahip olamayan diğer arkadaşları ile Empati kurup kitap ve oyuncaklarını onlarla paylaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR

Bu muhteşem Ortamı kendilerine yaşatan ve de yüreği coşku ve sevinç dolu çocuklarımız ile buluşmalarını sağlayan Çaykara Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı´ya,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye teşekkür eden Proje Koordinatörü İzzet Gönan ayrıca projeyi çok büyük bir başarı ile yürüten Öğretmen Arkadaşları Ahmet Pakiş ve Bayram Ergin´e de teşekkür etti.

İyilik yapma davranışı ile birlikte paylaşma ve Yardımlaşma duygusunun öğrencilerimizde oluşmasının en önemli hedeflerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü İzzet Gönan ?Ben? duygusu yerine ?Biz? bilincinin kazandırılması ve de Toplumsal Yardımlaşma ve de Dayanışma duygusunu kazandırmanın Projelerinin Temel Yapı Taşlarını oluşturduğunu sözlerine ekledi.

/resimler/2018-4/10/1306168471632.jpgÖzalp İlçesinde gittikleri her okulda öğrenciler tarafından muhteşem bir şekilde karşılandıklarını ve de öğrencilerin gözlerinde sevgi ve umut parıltılarının kendilerini çok duygulandırdığını ifade eden Proje Koordinatörü İzzet Gönan  imkanları sınırlı olan ve de ömürleri boyunca oyuncak görmeyen,oyun parkurunu sadece televizyonlardan izleyen bu çocukların en büyük hayallerini proje sayesinde gerçeğe dönüştürdüklerini sözlerine ekledi.

Ektikleri Sevgi tohumlarının bundan sonra da artarak ve de büyüyerek devam edeceğini ifade eden Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzet Gönan bu tohumların yeşerip büyüyeceğini ve de ektikleri sevgi tohumlarının ileride çocuklarımızın hayatına yön vereceğini sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Zeki Bilge İlkokulu Özalp

İlginizi Çekebilir