Zabıta Müdürleri Uzungöl´de Toplandı

Zabıta Müdürleri Uzungöl´de Toplandı

İlçe Zabıta Müdürleri Aylık Toplantısı Uzungöl´de Gerçekleştirildi.

İLÇE ZABITA MÜDÜRLERİ UZUNGÖL´DE BULUŞTU

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İlçe Zabıta Müdürlerinin Ocak 2017 ayı aylık toplantısı Uzungöl´de gerçekleştirildi.Trabzon İlimizde görev yapan Zabıta Müdürlerimizin ortak bir plan ve program dahilinde çalışmalarının sağlanması ve de karşılaşılan sorunlara ortak bir çözüm yolu bulunabilmesi amacı ile gerçekleştirilen aylık toplantılar her ay Trabzon İlimi,zin bir İlçesinde gerçekleştiriliyor.

Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen toplantı Trabzonumuzun ve Karadenizimizin Turizmdeki göz bebeği Uzungöl´de gerçekleştirildi.Çaykara Belediyemize ait Uzungöl Mahallesi Ek Hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok Başkanlık yaptı.

/resimler/2017-1/17/1109334353024.jpg

Zabıta Müdürleri Toplantısına Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Öztürk ile birlikte Çaykara,Akçaabat,Araklı,Arsin,Beşikdüzü,Çarşıbaşı,Dernekpazarı,Düzköy,Hayrat,Köprübaşı,Maçka,  Sürmene,Şalpazarı,Tonya,Vakfıkebir ve Yomra Zabıta Müdürleri katıldılar.

PAZAR YERLERİ

Toplantıda ilk olarak İlçelerde yer alan mevcut Pazar yerleri konusu görüşüldü.İnsanlarımızın pazarlardan daha rahat ve de güvenli bir şekilde nasıl alışveriş yapacakları,Pazar yerlerinde hijyenik ve temizlik.Pazar yerlerinde esnafların satış yapacakları yerler ve de uymaları gereklen kurallar masaya yatırıldı.

TRAFİK SORUNLARI

İlçelerimizdeki Trafik sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda ayrıca Uzungöl´ün trafik sorunları da konuşuldu.Özellikle yaz mevsimlerinde ve de bayramlarda Uzungöl´de meydana gelen aşırı trafik yığılmalarına ortak bir çözüm arandı.

/resimler/2017-1/17/1109580134823.jpg

İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞTIRMA RUHSATLARI

İlgili mevzuat zabıta amirleri tarafından maddeler halinde tekrar incelendi.İlçelerde gerçekleştirilen uygulamalar hakkında Zabıta Müdürlerinin görüşleri alındı.

KAÇAK YAPILAR

Kabahatler Kanunun Kaçak yapılar ile ilgili uygulamaları toplantıda ele alındı.Uzungöl´de kaçak yapılaşma da toplantıda  gündeme gelen konulardan biri oldu.

ZABITANIN GÖREV VE YETKİLERİ

Toplantıda Zabıta´nın görev ve yetkileri de ele alındı.Zabıtanın halka nasıl yaklaşacağı ve de halkın sorunlarını çözmeye yönelik olarak gerçekleştirecekleri uygulamalar toplantıda konuşuldu.

Ayrıca toplantıda Zabıtanın karşılaştığı sorunlar ve de bu sorunlara çözüm önerileri, de gündeme geldi ve tartışıldı.

/resimler/2017-1/17/1110218572728.jpg

Toplantının ardından bir açıklama yapanÇaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Zabıtalarımızın Belediye Teşkilatlarımızın en önemli unsurları olduklarını bu bakımdan Trabzon İlimizde görev yapan Tüm Zabıta Amirlerini Çaykara İlçemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Belediyelerimizin insanlarımıza Hizmet Taşıma noktasında Zabıtalarımızın en etkin konumda olduklarını anımsatan Başkan Hanefi Tok Zabıtalarımızın sorun yaratan değil de insanlarımızın sorunlarını kanunlar çerçevesinde çözmeye çalışan insanlar olmaları gerektiğini bu şekilde Belediyelerimizin işlerini kolaylaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok daha sonra Zabıta Amirlerine Uzungöl´de yemek ikramında bulundu.



İlginizi Çekebilir