"Yaylalarda Yaşam Malzemesi Bırakmayın" Uyarısı!

?İçişleri Bakanlığı, sonbaharın gelmesiyle dönüşe geçilen yayla evlerinde, teröristler için yaşam imkânı tanıyacak malzemeler bırakılmaması uyarısı yaptı.

?İçişleri Bakanlığı, sonbaharın gelmesiyle dönüşe geçilen yayla evlerinde, teröristler için yaşam imkânı tanıyacak malzemeler bırakılmaması uyarısı yaptı. 

İçişleri Bakanlığı, Trabzon´un da içinde bulunduğu 32 ilin valiliğine ?Güvenlik Tedbirleri? konulu genelge göndererek uyarılarda bulundu. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Jandarma  Genel  Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu,  Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine Bakan Süleyman Soylu imzalı "Güvenlik  Tedbirleri" konulu  genelge  gönderdiği bildirildi. 

2017 yılında, toplam bin 807 sığınak, barınak ve mağara ele geçirildiği bildirilen genelgede, buralarda 166 ton gıda malzemesi, bu yıl da 788 sığınak ve barınakta 43,5 ton gıda malzemesi ele geçirildiği kaydedildi. 

Bakanlık, yürütülen operasyonlarla PKK´lı teröristlerin yiyecek sıkıntısı çekmesi üzerine, yaylacıları uyardı. Bakanlığın genelgesinde, PKK´nin kış yapılanmasını önlemek için yayla sezonunu bitiren vatandaşlara, PKK´liler tarafından alınabilecek yaşam malzemelerini evlerinde bırakmamalarını istedi. Yürütülen operasyonlar sayesinde özellikle PKK´nin, temel gıda ve yaşam malzemesi temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına dair bilgiler alındığına vurgu yapılan genelgede; PKK´lilerin temel gıda  ve yaşam malzemesi teminini engellemek amacıyla  ?Yayla ve mezralarda gıda maddeleri bulundurulmaması istendi.

www.caykaragundem.com



İlginizi Çekebilir