Yaşar Şahin Vefat Etti

Yaşar Şahin Vefat Etti

Çaykara Demirkapı Mahallesinden, AGA Yaşar lakaplı Yaşar Şahin vefat etti

İlçemiz Demirkapı Mahallesinden, geçen hafta Sarı BMC ve AGA Yaşar başlıklı haberimizle geçmiş hayat hikâyesini verdiğimiz ve okuma rekorları kıran oranıyla kendisinden söz ettiğimiz Yaşar Şahin (79) tedavi gördüğü Trabzon Fatih Devlet hastanesinde hayatını kaybetti. 

Cenazesi, 09.02.2019 Cumartesi günü Trabzon İskenderpaşa Camii´nde öğle namazı müteakip kılınacak namazın ardından Bahçecik mezarlığına defnedilecektir. 

Çaykara Gündem Gazetesi yönetimi olarak Yaşar Şahin´e Allah´tan rahmet, geride kalan kederli ailesine sabırlar dileriz.  

YAŞAR ŞAHİN´İN ARDINDAN

Geçen hafta Sarı BMC ve Aga Yaşar başlıklı yazı Çaykara Gündem gazetesinin sitesinde 11.500 den fazla okunmuştu. 1970 li  yıllardan sonra 40 yıla yakın süre  sarı BMC ile Of, Çaykara, Uzungöl, Demirkapı güzergahında  kamyonu ile taşımacılık yapmış ve efsane olmuştu. 

BMC´Lİ YILLAR

BMC olduğu yıllarda insanlık bir başka idi. Herkes birbirine yardım eder iyi gününde kötü gününde birlikte olurdu, O SARI BMC bazen tek başına düğün arabası bacanda köyden köye insanları taşıyan cenaze arabası olurdu. O yollarda arkasında odunu, çırası veya zümaşı olan yüzlerce kadın erkeği taşımış o günün zor koşullarında bölgemiz insanına büyük hizmet vermişti. 

BMC´SİZ YILLAR

Sarı BMC satıldı. Gitti köyümüzden. Sanki insanlığı merhameti, adamlığı yardımseverliği, misafirperverliği de aldı gitti gibi. O günün zor Şarlarında bir BMC o insanların nakliye ihtiyacını karşılıyordu. Şimdi her evde bir veya birden fazla araba olmasına rağmen ekskliği hep hissedildi. Bmc li yıllar aranır oldu. 

BMC SATILDI KANATLARIININ BİRİ KIRILDI                                                      

Uzun yıllar elinde tuttuğu BMC´sini istemeyerek satmıştı. En son Köprübaşı´nda bir süre kullanıldı. 4 yıl önce Kırıkkale de ki dönüşüm deposuna gönderildiği öğrenildi. Şayet hurdaya gitmemiş olsaydı Demirkapı´ lılar tarafından Mahallenin girişine konulup  vefa borcu olarak hatıra saklanacaktı. 

EŞİ VEFAT EDİNCE İKİNCİ KANADIDA KIRILDI                                                          

Eşi onun  en büyük yardımcısı idi. Onun halinden anlar ve en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olurdu. Günün birinde Cengiz Han çevre HAN ´larını toplantıya çağırır. Cengiz han eşiyle gelir. Hanlar kendilerini tanıtırlar. Sözü CENGİZ HAN alır ve "Ben hepinizin hanı Cengiz Han´ım. Bu da benim Han ´ım. Börte" dir demiş. Yaşar amcanın eşi rahmetli Mübeccel teyzede böyle bir hani idi. Çoğu n zaman şoför mahalline binecek olanların kontenjanı ona aitti. Orada seyahat VİP sayılırdı. Çoğu kez sipariş ve talepler ona söylenir ve onun aracılığı ile talepler gerçekleşirdi. Her yönüyle eşine yardım ederdi. Gecenin yarısında bile Aga Yaşar arzu etti diye kesme makarna yaparak eşine ikram ettiği anlatılır. Bir haftadır yattığı Fatih hastanesinde vefat etti. Şimdi çok sevdiği eşi Mubeccel teyzenin BAHCECİK MEZARLIĞI´ndaki yanına 9.12. 2019 Cumartesi Trabzon merkez İskenderpaşa camiinde kılınacak cenaze namazından sonra ebediyete uğurlanacak. Allah rahmet eylesin. Biz sana hakkımızı helal ediyoruz razıyız senden. Allah ta razı olsun senden. Ağa Yaşar amcamız.

Osman ABANOZ

HAYATINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

http://www.caykaragundem.com/haber/bir-devrin-yasanmisliklari-ve-yasar-aga-7181.html

 



Anahtar Kelimeler: Yaşar Şahin Vefat Etti

İlginizi Çekebilir