Yangın Sonrası Uzungöl

Yangın Sonrası Uzungöl

10 Mayıs 2017 Tarihinde Uzungöl´de Meydana Gelen Yangın Herkesi Üzereken Yardımlaşma ve paylaşımın Güzel Örneklerini de Gözler Önüne Serdi.

10 Mayıs 2017 tarihinde Uzungöl´de meydana gelen yangında İnan Kardeşler Hilmi İnan´a ait Uzungöl´ün asırlık çınarı Restauırant tamamen yandı.

İtfaiye ve de Uzungöl halkının yoğun gayretleri ile yangının Restaurantın hemen bitişiğinde yer alan otel binasına sıçraması önlendi.Özellikle havanın rüzgarlı olması ve de alevlerin otel binasına doğru yönelmesi korkulu dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

Ancak hem İtfaiye hem de Uzungöl Halkının olağanüstü gayretleri ve de soğutma çalışmalarına katılmaları sayesinde yangının otel binasına sıçraması önlenmiş oldu.

Ben hayatım boyunca hep şuna inandım Sevgili Dostlar.Hangi alanda olursa olsun yaşanan her olay hem insanlara hem de topluma bir şeyler öğretir ya da anımsatır.Toplumun unutulmaya yüz tutmuş değerlerini yeniden gözler önüne serer yaşanan her olay.

Uzungöl´de dün yaşanan yangın elbette ki hepimizi çok fazla üzdü. Ancak Uzungöl Halkının yardımlaşması,paylaşması,birbirinin opmuzuna yaslanması ve de el ele yürek yüreğe hep birlikte yangına müdahale etmeye çalışması bizde İşte Gerçek Uzungöl Bu dedirtti.

Evet Gerçek Uzungöl bu olmalı Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Herkes birbirinin omuzuna gönül rahatlığı içerisinde kafasını koyabilmeli.Dün Uzungöl´de gönül rahatlığı niçerisinde bunu gözlemledik.Bu paylaşım ve dayanışma Uzungöl´de tarih boyunca her zaman vardı kuşkusuz dün bu fotoğrafa bir defa daha tanıklık ettik./resimler/2017-5/11/1304250690325.jpgYangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.Yangın ile ilgili internet ortamında çok şeyler yazıldı elbette. Ancak bunlardan belki den en ilgi çekici olanı Uzungöl gerçeklerini göz önüne serdiği için Sevgili Hanefi Şahin ile İnan Kardeşlerin en saygı duyulan isimlerinden Sevgili Ayten İnan´ın  Paylaşımları oldu.

Sevgili Hanefi Şahin´in  yazısını siz Sevgili Çaykara Gündem Dostlarımız ile paylaşıyoruz.

HANEFİ ŞAHİN-UZUNGÖL´E SAHİP ÇIKALIM

Uzungöl ün ilk turizm tesisi olan ınan kardesler in lokanta kisminda yangın çıkmış şükürler olsun can kaybı yok. Yangın kontrol altına alınmak üzere.Öncelikle tesis sahibi Hilmi Bey´e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Uzungöl bir turizm beldesi. Karadeniz de ve Türkiye´de sayılı merkezlerden biri.Yaz aylarında günlük ziyaretçi girişin on inin üzerinde olan bir turizim merkezi. Üzülerek ifade etmek istiyorum bu kadar potansiyeli olan bir beldeden Trabzonun büyük şehir olması hasebiyle resmi kurumlarımızın tamamı başta belediyemiz olmak üzere kapatıldı.Uzungöl maalesef sahip olduğu bir çok imkandan mahrum bırakıldı.Postane sağlık ocağı tek vb bir çok kurum maalesef çoğu kapatılıp UZUNGÖL ü içinden çıkılmaz bir sürü sorunla baş başa bırakmıştır./resimler/2017-5/11/1304456471983.jpgBu günkü yangında UZUNGÖL e tahsis edilen bir tane itfaiyenin yetersiz olduğu ve maalesef Uzungölümüzün turizmdeki öncü işletmenin restaurant kısmı tamamen kullanılamaz hale gelmiştir. Şimdi buradan büyük şehir belediyesine ve merkezî hükümete sesleniyorum.Uzungol sizin için bir anlam ifade etmiyor mu ülke ekonomisine bu kadar katma değeri olan bir yere sizin bakış açınız ,hizmet anlayısınız böyle mi olmalı ayıptır yazıktır.

Gerek mahalli gerek yerel seçimlerde sandıkları hükümetten yana patlatan bu beldenin insanlarını siz aptal mı zannediyorsunuz.Belediyeyi kapat sağlık ocağına parttaym doktor, postahaneyi  kapat,elektrik kurumu hakeza ,yıllardır imar yok ve daha bir çok saymadığım bir çok sorunla uzungöl ve uzungollu boğuşmak zorunda kalıyor.
Ben buradan Trabzon Büyük şehir belediyesini göreve davet etmek istiyorum..
Merkezi Hükümetten de Uzungöl´le alakalı daha radikal kararlar alıp gerekirse meclise yasa teklifinde bulunup UZUNGÖL un kapanan belediyesinin tekrar açılması itfaiye parkının kurulması kapanmış olan bütün kurumlarının yeniden aktif hale getirilmesini istiyor ve arzu ediyoruz.
Eğer gerekli tedbirler alınmayıp aynı şekilde devam edilirse Uzungöl malesef sorunlarla boğuşan gittikçe irtifa kaybedip yok olup gidecektir.ilglilerin uyarilarimizi dikkate alıp gereğinin yapılması dileklerimle saygılar

AYTEN İNAN-YANGININ ÖĞRETTİKLERİ

Uzungöl´ün herkes tarafından çok sevilen ve de saygı duyulan İşletmecilerinden Sevgili Ayten İnan´ın paylaşımı da bir o kadar güzel ve de anlamlı oldu.İşte o Paylaşım

İnsanların dayanışması o kadar olağanüstü birşeydir ki bir felaketi bile güzelleştirir.Restoranımız yanarken insanımızın o kelimelere sığamayacak canıgönülden koşuşturması yine beni çok etkiledi.Bu bağlamda,bir damla dahi su ve emek taşıyan bütün din kardeşlerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum!"BİR FELAKET İÇİN ÇAĞRILDIĞINIZDA EVİNİZDEN MUTLAKA BİR ARAÇ GEREÇLE GİDİN"diyen Meryem Dilmaç ne kadar da haklıymış ne kadar da kıymetliymiş bir tel parçası bile...Herhangi bir can kaybı yaşanmadan,o kocaman alevleri büyük rahmet damlalarıyla söndürüren Yüce Allah´a hamdü senalar olsun!......

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Yangın Sonrası Uzungöl

İlginizi Çekebilir