Uzungöl´ün Sorunları Masaya Yatırıldı

Uzungöl´ün Sorunları Masaya Yatırıldı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Uzungöl Royal Otel´de Yapılan Turizm Toplantısına Katıldı

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´de Turizm Toplantısı gerçekleştirildi.Toplantı Royal Otel´in Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

13 Mayıs 2017 Cumartesi Günü gerçekleştirilen Turizm Toplantısına Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu,Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayazoğlu,Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ve Uzungöl´de bulunan İşletme sahipleri katıldı.

/resimler/2017-5/16/1240424558315.jpgUzungöl Royal Otel´de gerçekleştirilen toplantıda hem Uzungöl´ün sorunları konuşuldu hem de yaklaşan Turizm sezonu dolayısı ile alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

AÇILIŞ KAYMAKAM AYRANCI´DAN

Turizm Toplantısının açılışı Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından gerçekleştirildi.Uzungöl ile ilgili gerçekleştirilen,tamamlanan ve de devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam İhsan Ayrancı Uzungöl´de devam etmekte olan projelerin hızlı bir şekilde yürüdüğünü ve de planlanan tarihlerde projelerin tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Turizm sezonunun başlamasına kadar çalışmaların tamamlanacağını ve de Uzungöl´ün yenilenen yüzü ile 2017 yılının yazında misafirleri ile buluşacağını ifade eden Kaymakam İhsan Ayrancı  modern,turizmi profesyonel bir şekilde yapan ve de altyapısını tamamlamış bir Uzungöl olarak Ülkemiz turizmine hizmet etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Uzungöl´de tüm altyapı çalışmalarında olduğu gibi göl temizliğini, de yakından takip ettiğini ifade eden Kaymakam Ayrancı göl temizliğinin planlandığı gibi devam ettiğini sözlerine ekledi.

AYDINLATMA BAŞLIYOR

Turizmde temel hedefimizin bindiğimiz dalı kesmemek olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Trabzon Valisi Yücel Yavuz Turizmde en büyük hedeflerinin Uzungöl´e gelen Turistlerin buradan mutlu ve de memnun bir şekilde ayrılmalarını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun talimatları ile gölün etrafının aydınlatılması için 2 Milyon TL bütçe ayrıldığını ifade eden Vali Yücel Yavuz önümüzdeki günlerde göl aydınlatması  ihalesinin yapılacağını ve de Uzungöl´ün sembolü haline gelmiş olan gölün 2017 yazında yepyeni aydınlatma sistemi ile misafirlerini ağırlayacağını sözlerine ekledi./resimler/2017-5/16/1241038308804.jpgGöl Temizliği Hakkında bilgi veren Göl Temizliğini gerçekleştiren firma yetkilisi Ali Rıza Bayrak şu ana kadar 20 000 metreküp husubat boşalttıklarını  çalışmayı tamamlayacakları 23 Haziran tari,hine kadar 150 000 metreküp husubat boşaltmayı hedeflediklerini ifade etti.

Gölde yaklaşık olarak 2 milyon metreküp hububat olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Ali Rıza Bayrak Gerçekleştirilecek temizlik çalışması ile göldeki husubatın ancak %10 gibi bir kısmını temizleyebileceklerini ifade etti.Temizlik çalışmalarından sonra gölün derinliğini,n 3 ile 4 metre arasında olacağını ifade eden Bayrak slayt gösterisi ile de göl temizliğinin nasıl yapıldıuğını gösterdi.

VALİ YAVUZ-GÖLÜN TAMAMINI TEMİZLEYECEĞİZ

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun Göl ile ilgili kesrin talimatlarının bulunduğunu ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz gölün tamamının kusuısruz bir şekilde temizleneceğini ve de gölde en küçük bir husubatın dahi bırakılmayacağını ifade etti.

UZUNGÖL´DE GÜVENLİK ÇALIŞMALARI

Özel hayatın gizlilik ilkesi dikkate alınarak Uzungöl´de mobese kamera sizteminin kurulacağını ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz Uzungöl´de olup biten her şeyden anında haberdar olacaklarını bu şekilde de Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl´de insanların daha güvenli bir şekilde tatil yapacaklarını ifade etti.

TRAFİK VE PARK SORUNU

Uzungöl´de en önemli sorunlardan bir tanesinin Trafik ve park sorunu olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bu sorunun çözümü için kısa vadede,orta vadede ve de uzun vadede planlamalar yaptıkılarını ifade etti.

Kısa vadede pazarlama araçlarının gündüz saatlerinde kesinlikle Uzungöl´e alınmayacağını ifade eden Kaymakam Ayrancı saat 22.00´dan sonra pazarlama araçlarının Uzungöl´e sokulmasına müğsaade edileceğini ifade etti./resimler/2017-5/16/1241297996815.jpgYine kısa vadede otobüslerin Uzungöl içerisine sokulmaması için gerekli altyapı çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Kaymakam Ayrancı Uzungöl girişinde optobüsler için bir park yeri oluşturmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Orta ve uzun vadede İmar planında Uzungöl´e yapılması gereken çevre yolu ile trafiğin daha da rahatlayacağını ifade eden Kaymakam Ayrancı tesis,otel ve resraurant sahiplerinin de sorumluluk alması gerektiğini ve de her tesisin kendi müşterisine ait aracın park sorununu çözmesi gerektiğini ifade etti.

İŞ SAĞLIĞI VE GIDA GÜVENLİĞİ

İş Sağlığı ve Gıda Güvenliği ile ilgili olarak gerekli denetimlerin düzenli olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı gıdaların sağlıklı ortamda hazırlanması ve de müşteriye servis edilebilmesi için Tüm İş Yeri sahiplerine de önemli görevlerin düştüğünü Belediye ekiplerinin tespit ettiği eksiklerin en kısa zamanda giderilmesi gerektiğini ifade etti.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ

Özellikle yaz mevsiminde her gün onbinlerce kişinin Uzungöl´ü ziyarete geldiklerini bu yüzden de her zaman olduğu gibi çevre temizliği konusunda çok daha dikkatli davranılması gerektiğini ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz bu konuda en büyük görevin işletme sahiplerine düştüğünü her işletmenin kendi tesisinin bulunduğu bölgenin çevre temizliğinden de sorumlu olduğunu ifade etti.

Belediye ekiplerinin mesai kavramı tanımadan yoğun bir tempo ile çalıştıklarını anımsatan Vali Yavuz bu konuda vatandaşın da duyarlı olması gerektiğini Uzungöl İnsanının Çevre Temizliğine duyarlı bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etti.

KAYMAKAM HAFTADA BİR GÜN ÇAYKARA´YI UZUNGÖL´DEN YÖNETECEK

Uzungöl´e çok büyük önem verdiklerini ve de Uzungöl´ün hem Trabzon´un hem de Karadenizin vitrini konumunda olduğunu ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz yapacakları planlama çerçevesinde Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı´nın haftada bir gün Çaykara İlçemizi Uzungöl´den Yönetmesini tasarladıklarını ifade etti.

BAŞKAN TOK HALK YARDIMCI OLMALI

Uzungöl´de Belediye tarafından bir çok alt yapı çalışması gerçekleştirildiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok bu konuda vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü,herkesin Belediye çalışmalarına destek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

TURİST GELİYOR AMA PARA HARCAMIYOR

Yapılan İstatistik bir çalışma neticesinde Ülkemize gelen Turist sayısı bakımından Ülkemizin Avrupa´da dördüncü Dünyada ise altıncı sırada yer aldığını ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz bu durumun Ülkemiz açısından gurur verici olduğunu ancak Gelir bakımından Ülkemizin Dünyadaki ilk onbeş devletin içerisinde yer alamadığını ifade etti.

Bu durumu sağduyulu bir şekilde yorumlamamız gerektiğini ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz Ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesinin bu olduğunu yemek ve yataktan para kazanma yerine yemek ve yatak fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini ve de alternatif turizm etkinliklerinin turistlerin hizmetine sunularak para harcamalarına olanak sağlanması gerektiğini ifade etti.

Klasik Turizm anlayışının artık aşılması gerektiğini ifade edenTrabzon Valisi Yücel Yavuz yapılan turizm yatırımlarında insanların zamanlarını değerlendirebilecekleri ve de daha uzun süre kalarak para harcamalarını sağlayacak alternatif turizm yatırımlarının yapılması gerektiğini ifade etti.

YÖRESEL ÜRÜNLER ÜRETİLMELİ

Trabzon Valisi olarak Uzungöl´e geldiğinde Uzungöl´e özgü yöresel ürünlerin bulunduğu bir sofrada kahvaltı yapmayı arzu ettiğini ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz kendisi gibi Uzungöl´e gelen tüm ziyaretçilerin de aynı taleplerde bulunduklarını bu yüzden de yöresel ürünlerin kahvaltı soframızı süslemesi gerektiğini ifade etti.İnsanlarımızın yöresel ürünler üretmesi konusunda teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yücel Yavuz geçmiş senelerde bu konuda Uzungöl mutfağının çok zengin olduğunu bildiğini ve de yerli halkın bu ürünlerin üretimi konusunda elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Hediyelik eşya dükkanlarını süsleyen binlerce ürünün  Uzungöl´de yerli halk tarafından üretilmesi gerektiğini ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz bu altyapının Uzungöl´de mevcut olduğunu geçmiş dönemlerdeki dokuma ve işleme sanatının yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Uzungöl´de özellikle üç konunun çok önemli olduğunu bunlardan birincisinin yerli halkın üretime katılımının sağlanması,ikincisinin tüm turizm tesislerinde fiyat istikrarının sağlanması ve de müşteriye verilen yemek kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz bu üç önemli hususun bir araya gelmesi durumunda Uzungöl Turizminin önünde hiçbir engel kalmayacağını sözlerine ekledi.

HEDEF 3 MİLYON TURİST

Geçen yıl Trabzon İlimize 2 milyon 150 bin turistin geldiğini ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz 2017 yılı için ise 3 milyon turisti Trabzon İlimizde ağırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler: Vali Yavuz Uzungöl

İlginizi Çekebilir