Uzungöllüler Piknik Şöleninde Buluştu

Uzungöllüler Piknik Şöleninde Buluştu

İstanbul'da yaşayan yüzlerce Uzungöllü Pendik Kurtköy'de Piknik Şöleninde Buluştu.

İstanbul Kaynarca Uzungöl ve cevre köyleri derneğinin organize ettiği, İstanbul Avrupa yakası Uzungöl turizm derneğinin iştirak ve destekleriyle geleneksel hale getirilmek istenen 1.Yaz pikniği şenliği İstanbul Pendik belediyesi Kurtköy mesire ve piknik alanında gerçekleşti. 

Hafta sonu İstanbul Pendik Belediyesi Kurtköy mesire ve piknik alanında gerçekleşen büyük buluşmada katılımcılar Ata toprağından uzakta hasretlik gidererek günün yorgunluğunu bir arada attılar. Renkli karelerin yaşandığı büyük buluşmada dernek başkanı Recep Falay ve yönetiminin öncülüğünde hemşerilerini ağırladılar. Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşen buluşmada dernek yöneticileri yoğun bir çaba sarf etti. /resimler/2015-5/18/2239220013508.jpgÇok sayıda Uzungöllü hemşerimizin buluştuğu piknik şöleninde, Dernek Başkanı Recep Falay, yaptığı konuşmada,” Piknik Şölenini Yapmaktaki Amaçlarının Birlik Beraberlik Olduğunu, aynı zamanda kültürümüze hizmet etmek olduğunu ifade ederek," katılımcılara teşekkür etti. 

Etkinlikte söz alan onursal başkan Muzaffer Karatayı yaptığı kısa konuşmada, Piknik şenliğinin düzenlemesi ciddi emek ve hazırlık gerektirdiğini ifade ederek, Bu yürekliliği ortaya koyan dernek yönetimine teşekkür etti. 

Günün en sürprizi ise yapılan ağalık seçiminde yaşandı. Sahneye davet edilen ağa adayları kıyası ile yarıştı. Kocaeli'nden Katip Düzgün, Fatih Şahin, Tevfik Şahin, Pendik'ten Kemal Keleş'in ağa adayları arasında yer alan isimlerden bazıları idi. Ağalık seçimindeki final yarışması onursal başkan sanayici muzaffer karatay ile bir başka sanayici Sabahattin inan oldu. Uzungöl'ün bir bakıma simgesi haline gelen 5 kilo alabalık karşılığında 2015 piknik ağalığını uzungöllü iş adamı Sabahattin inan kazandı. 

YEREL SANATÇILAR COŞTURDU

Piknik Şölenine katılan yöremiz sanatçılarımızdan İbrahim Sancaktar, Süleyman Ağırman ve Ahmet Karaca kemençe eşliğinde söyledikleri türkülerle katılımcılar saatlerce horon oynayarak doyasıya bir gün geçirmenin mutluluğunu bir arada yaşadılar. Şölen çekilen hatıra fotoğraflarla akşamın geç saatlerinde sona erdi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Recep falay
19.05.2015 16:50:03
Caykara gündeme sonsuz şükranlarımızı sunarım bizim hertürlü dayanışmamıza haber ayırdığınız için dernek yönetim adına hemşerilerim adına teşekkür ediyorum beğeniyle takipteyim güzel haberlere imza atıyorsunuz başarılarınızın devamını allahtan ilerim sevgi ve saygılarımla uzungöl dernek başkanı recep falay

İlginizi Çekebilir