Dağcılar Gümüşhane Çakır Göl'de

Dağcılar Gümüşhane Çakır Göl

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi dağcılar Gümüşhane Çakır Göl'e etkinlik düzenledi.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi dağcılar günübirlik doğa yürüyüşü etkinlikleri kapsamında Gümüşhane sınırları içinde bulunan ve Trabzon'un bazı ilçelerinin yayla olarak kullandıkları Çakırgöl dağı'nın kuzey yamacında bir buzul yalağı gölü olan deniz seviyesinden 2 bin 533 metre yükseklikte bulunan Çakır Göl'e hafta sonu  tırmanma etkinliği düzenledi.

/resimler/2015-5/12/1233391270961.jpgPazar günü sabahın erken saatlerinden Trabzon'dan yola çıkan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü dağcıları zorlu parkur ve kar Kürtüklerinden geçerek Çakır Göl'e ulaştılar. Bu yıl ilk defa Çakır Göl'e ulaşan ilk dağcı olmanın sevinci ile Göl'ün üstünde buzla kaplı ve erimeye yüz tutmuş buz kütleleriyle karşılaştılar. Burada doğal güzellikleri fotoğraflarla anılaştıran dağcılar Trabzon'a geri döndüler.

Bu güne kadar çevresinden mesire yeri olarak yararlanılan Çakırgöl, çevresinde bulunan Sümela Manastırı, Santa Harabeleri, Taşköprü Yaylası, Yağmurdere Vadisi, Ziyaret Tepe, Alacaçayır Şehitliği, Çataltepe Şehitliği, Camiboğazı Yaylası, İmera (Krom) Vadisi, Olucak Manastırı, Karaca Mağarası gibi tarihi ve turistik yerleriyle de adını önce ülkemize sonra da tüm dünyaya duyurmaya hazırlanıyor./resimler/2015-5/12/1234007396424.jpgAMACIMIZ DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFETMEK

Her hafta değişik yerlerde etkinlik düzenleyerek doğal güzellikleri keşfetmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu,” Bölgemizin önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda büyük mesafe alan Gümüşhane toprakları içinde bulunan Çakır Göl'e sporcu arkadaşlarımızla birlikte bir etkinlik düzenledik. Amacımız; Çakır Göl'ün buzlu halini görüntüleyerek ekoloji ve faunasını herkesle paylaşmak olduğunu ifade etti. 

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir