Uzungöl,Depremzedelere Kapılarını Açtı

Uzungöl,Depremzedelere Kapılarını Açtı

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl Depremzede ailelerinşi misafir etmeye başladı.

Deprem Bölgesi Malatya’dan gelen ilk aile 08 Şubat 2023 Çarşamba akşamı Uzungöl’e gelerek konaklayacakları otele yerleştiler.

Şekersu Mahallesi Muhtarı Mehmet Aygün misafirleri konaklayacakları otellere yerleştirildiler.

Malatya’dan gelen 5 kişilik Deniz ailesi konaklayacakları otele yerleşerek dinlenmeye çekildiler.

9 Şubat 2023 Perşembe sabahı Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı  Hanefi Tok,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ve Şekersu Mahallesi Muhtarı Mehmet Aygün  misafir Deniz Ailesini konakladıkları otelde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve Çaykara İlçesine hoş geldin dediler.

Deniz ailesinin yemek ihtiyaçları şu anlık gönüllü vatandaşlar tarafından sağlanıyor.Konakladıkları otelde mutfak var ve tüm ihtiyaçları Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi ile Uzungöl Halkı tarafından karşılanıyor.

Öte yandan Deniz ailesinin ilaç ihtiyaçları da karşılanarak otellerinde dinlenmeye çekilmeleri sağlandı.

Uzungöl’de depremzede vatandaşlar için yaklaşık 300 yatak hazır bulunduruluyor.Çaykara Kaymakamlığı Çaykara Belediyesi,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü misafirler için tüm hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Deprem Bölgesinde bulunan vatandaşlar tarafından talep olması durumunda talepte bulunan vatandaşlar Çaykara Kaymamlığının koordinasyonunda Uzungöl’de bulunan otel ve pansiyonlara yerleştirilecek.

Öte yandan yine talep olması durumunda Depremzede vatandaşlar için Uzungöl’de sıcak yemek verilmesi ile ilgili altyapı çalışmaları da tamamlanmış bir durumda.

Diğer taraftan Uzungöl’de açık bulunan tüm otel ve pansiyonlar depremzede vatandaşlar için tüm hazırlıklarını tamamlayarak gelecek olan misafirlerini beklemeye başladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİ BEKLİYORUZ

6 Şubat 2023 sabahı meydana gelen ve 10 ilimizde etkili olan deprem felaketinin toplumumuzun her kesimini olduğu gibi kendilerini de fazlası ile üzdüğünü ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,,Çaykara Belediye Başkanı  Hanefi Tok,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ahmet Çamurali,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ilk aşamada Uzungöl’de 300 kişilik depremzede aileyi misafir etmeye hazır olduklarını bu ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını ve bunun için tüm altyapı çalışmalarını tamamladıklarını,bunun yanı sıra  depremzede ailelerden daha fazla talep olması durumunda bu durumu değerlendirerek yeni konaklama imkanları oluşturarak depremzede vatandaşlarımıza her yönü ile estek olmaya hazır olduklarını ifade etti.



İlginizi Çekebilir