Uzungöl'de Depremzede Ailelere Psikososyal İlkyardım Çalışması

Uzungöl

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehber Öğretmenleri tarafından Uzungöl’de bulunan Depremzede ailelere ve öğrencilere yönelik Psikososyal İlkyardım çalışması gerçekleştirildi.

Çaykara İlçesinin değişik okullarında görev yapan Rehbewr Öğretmenler hep birlikte çalışma gruplarına ayrılarak Uzungöl’de bulunan Depremzede ailelerine yönelik Psikososyal İlkyardım çalışması gerçekleştirdiler.

17 Şubat 2023 Cuma Günü gerçekleştirilen çalışma kapsamında  Depremzede aileleri ikamet ettikleri otel ve pansiyonlarda ziyaret eden Çaykara’nın Rehber öğretmenleri Depremden zarar gören ailelere yönelik hem psikososyal Destek çalışması gerçekleştirdi hem de bu kon uda bilgi alınabilecek ve destek talebinmde bulunulabilecek destek ve Kurumlar ile ilgili olarak Depremde ailelere rehberlik çalışması gerçekleştirildi.

 

Rehber Öğretmenler bunun yanı sıra her yaş kategorisinden öğrenci grubunu kendi sınıf kategorilerinde öğrenimlerine nasıl devam edebilecekleri, ihtiyaç duydukları kaynak kitapları  nerelerden ve nasıl temin edebilecekler. bu konuda hangi okullara başvuru yapmaları gerektiği, okul kitapları ve kaynak kitapları nerelerden ve nasıl temin edebilecekleri konularında da rehberlik yaptılar.

Rehber Öğretmenler bunun yanı sıra Depremden zarar gören ailelerin temel sorunlarının neler olduğunu tespit ederek çözebilecekleri sorunları ilgili makamlara ulaşarak çözüme kavuşturmaya çalıştılar,çözüme kavuşturamadıkları sorunları ise not alarak ilgili makamlara ilettiler.

KAYMAKAM GÜZEL’DEN ZİYARET

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Rehber Öğretmenler tarafından Aygün OItel’de gerçekleştirilen Psikososyal İlkyardım çalışmasını ziyaret ederek Rehber öğretmenler ve Depremzede aileler ile buluştu.

Rehber Öğretmenlere gerçekleştirmiş oldukları örnek çalışmalardan dolayı teşekkür eden Kaymakam Muhammet Güzel,Depremzede aileler işle de sohbet ederek sorunlarını dinledi ve bu sorunları çözüme kavuşturmaya çalıştı.

 



İlginizi Çekebilir