Uzungöl'de Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Uzungöl

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de altyapı çalışmaları devam ediyor.

Hem Turizm adına yatırımların devam etmesi hem de yerli halkın ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacı ile Uzungöl’de çeşitli altyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor.

KAMELAFÇ YOLU BETON DÖKÜLDÜ

Fiziki Şartlar bakımından Uzungöl’ün en çetin coğrafyalarından bir tanesine sahip olan Alçakköprü Mahallesi Kamelafç yolu dar ve son derece sıkıntılı bir yol konumunda idi.Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesinin çok önemli katkıları ile bu yolda önce çetin taşlar kırıldı.Zorlu şartlarda yol genişletme çalışması gerçekleştirildi.Daha sonra ise yolun betonu dökülerek yöre insanının hizmetine sunuldu.

BÜYÜKKÖY MONOYIR İNCELİ YOLU BETONU DÖKÜLDÜ

Büyükköy Mahallesi ve İnceli Mahallesi özellikle turizm sezonunda Uzungöl’de Turizmin en yoğun olduğu mahalleler arasında yer alıyor.Her iki mahallede de bolca otel motel v e pansiyon bulunuyor.Ayrıca yaz sezonunda gurbetçiler de memlekete dönünce her iki mahallede de trafik arap saçına dönüyor.

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk bu yola alternatif yol olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesinin katkıları ile Büyükköy-Monoyır Mevkii-İnceli Mahallesi güzergahında yer alan yolun yol genişletme v e altyapı çalışmalarının ardından yolun betonunu da dökerek  Uzungöl Turizminin ve bölge insanının hizmetine sundu.

Bu yolTurizm sezonunda  aynı zamanda Büyükköy Mahallesinden hem İnceli Mahallesine hem Uzungöl Merkez ve Çaykara istikametine dönüş yolu olarak kullanılacak.Bu şekilde mevcut Büyükköy Hocalı Mahallesi yolu geliş yolu,Monoyır İnceli yolu da dönüş güzergahı olarak hizmete açılacak.

Bu şekilde hem Büyükköy Mahallesi,Hem İnceli Mahallesinin çok önemli bir trafik sorunu da çözüme kavuşmuş olacak.

YAMAÇ KAMELAFÇ YOL YAPIMI

Uzungöl Yamaç Mahallesi Kamelafç mevkii yol yapımı tamamlandı.Yolun betonu dökülerek vatandaşların hizmetine hazır hale getirildi.

MUHTAR ÖZTÜRK BAKAN SOYLU’YA TEŞEKKÜR EDERİZ

Çalışmalar ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Kardeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de hem yerli halkın hem de her sene Uzungöl’ü ziyarete gelen milyonlarca  misafirin ihtiyaçlarına çözüm bulabilmek için altyapı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini ifade etti.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya Uzungöl insanı olarak minnet borçlu olduklarını ifade eden Muhtar Öztürk Sayın Bakanın Uzungöl’e yatırım gerçekleştirilmesi anlamında önlerine getirilen her çalışmanın arkasında durduğunu hatta bunun ötesine giderek projeyi takip edip gerçekleşmesini sağladığını bu anlamda Uzungöl’e çok büyük katkılarının bulunduğunu,bunun yanı sıra çalışmaların planlanması ve gerçekleştirilmesindeki çok büyük emek ve katkılarından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ile Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok’a ve sahada çalışan teknik personellerine de Uzungöl halkı adına minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir