Uzungöl´de Üzücü Bir Akşam

Uzungöl´de Üzücü Bir Akşam

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Uzungöl´de " Üzücü Bir Akşam" İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz.

9 Ağustos 2017 Çarşamba Akşamı Uzungöl´de yaşanan tatsız bir an hem Uzungöl Halkını hem de Uzungöl´ü ziyarete gelen misafirlerimizi derinden üzdü.

Kuveyt asıllı bir kardeşimiz.Muhsin El Muhsin?Kalp Krizi geçiriyor.Yakınları tarafından bir minibüs ile Uzungöl Sağlık Ocağına getiriliyor.

Ancak ne yazık ki Sağlık Ocağımız kapalı. Kuveytli, Kardeşimiz yere serilen bir halıserin üzerine yatırılıyor. Ve yaşam savaşı başlıyor Sevgili Muhsin El Muhsin Kardeşimizin.

Tüm Uzungöl yediden yetmişe sel olup Muhsin Kardeşimizin yatırıldığı yere koşuyor. Kimi marketini bırakıp geliyor. Kimi kasap dükkanını. Kimi ise Resepsiyonunu. Herkesin tek bir derdi var. Sevgili Muhsin El Muhsin Kardeşimizin Kurtulması?Hani Uzungöl´de her şey para idi ya. Bunu iddia edenlerin gelip oradaki manzarayı görmesini arzu ederdim. Esnaflarımız dükkanlarını açık bırakıp koştular Muhsin Kardeşimizin yardımına...

112´ye anında telefon açılıyor. Ancak  elde Ambulans olmaması ve trafiğin yoğun olması Ambulansın gelmesini oldukça geciktiriyor. Ve de Kuveytli dostumuz Profesyonel Sağlık Ekibi gelene kadar yaklaşık 45 dakika yol üstünde yaşam mücadelesi verdi.

İlk yardım konusunda insanlarımızın bilgilendirilmesi ve de bilinçlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Dün akşam bunu bir kere daha canlı yaşadık. Özellikle Kuveytli misafirlerimiz El Muhsin Kardeşimize onlarca defa kalp masajı yaptı.

İyi de  Sevgili Çaykara Gündem Dostları?Kalp masajı kimlere yapılır. Kalp masajı kalbi durduğundan kesin olarak emin olunan bir insana ve de profesyonel sağlık ekibi, tarafından yapılır. Kalbi çalışan bir insana kalp masajı yapmaya kalkarsanız o insanın ölümüne sebep olursunuz.

Ben içimden geçeni söyleyeyim. Bana göre El Mahmut Kardeşimiz Sağlık Ocağı önüne getirildiğinde zaten ölmüştü. Ancak herkesin kalp masajı yapmaya çalışması bundan sonra olabilecek kaza ve hastalıklar için önümüzde ciddi bir sıkıntı olarak duruyor.

Nihayetinde Ambulans geldi ve de El Mahmut Kardeşimiz ne yazık ki kaldırıldığı Çaykara Mehmet İlhan Durgun Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Ancak bu olay şu gerçeği bir kere daha gözler önüne serdi. Kimse yanlış anlamasın.Y a da bu olayı kimse yanlış bir yere çekmesin ne olur. Uzungöl´ün tam teşekküllü bir hantaneye ihtiyacı var Sevgili Çaykara Gündem Dostları.

Sabah 8 Akşam 5 arasında çalışan Of Devlet Hastanesi Ek Hizmet bişnası ne yazık ki Uzungöl´e yetmiyor. Her gün onbinlerce insanın ziyaret ettiği,onbinlerce insanın konakladığı ve de doğal olarak her gün onlarca talihsiz kazanın yaşandığı Uzungöl´de profesyonel bir sağlık merkezinin bulunması artık zorunlu bir hale geldi.

Bir de 112 Acil Servis durumu?Onbinlerce insanın konakladığı bir yerleşim biriminde sürekli olarak hazır bulundurulan bir Acil Servis Ekibinin olması gerekmiyor mu?

Bilmem yanlış mı düşünüyorum....

 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Üzücü Akşam
fatma
11.08.2017 11:40:45
Tam teşekküllü hastane az eğitim ve araştırma hastanesi yapılsın.. :) Sağlık sistemi ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler böyle ütopik isteklerde bulunur tabi.. güya öğretmensiniz az kendinizi geliştirin. Çaykara´da böyle bir hastane yokken Uzungölde mi kurulacak güldürmeyin beni.. bir de Uzungöl halkı için merhum turist için seferber oldu demişsiniz.. o meraklı halktan başkası değil.. fazla yüksekten uçuyorsunuz..

İlginizi Çekebilir