Uzungöl´de Seyir Terası Yapım Çalışmaları Başladı.

Uzungöl´de Seyir Terası Yapım Çalışmaları Başladı.

Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl´e Tabiat Parkı´nda seyir terası yapımına başlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,? Farklı doğal özellikleri ile ziyaretçilerin ilgisini çeken ve Türkiye´nin en önemli doğa turizminin merkezlerinden biri olan Uzungöl´e seyir terası inşaatına başladığı,? kaydedildi. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, ?Farklı doğal özellikleri ile ziyaretçilerin ilgisini çeken ve Türkiye´nin en önemli doğa turizminin merkezlerinden biri olan Trabzon il sınırları dâhilindeki Uzungöl´e seyir terası yapılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü/ Trabzon Şube Müdürlüğü çalışma alanı  içerisinde bulunan ?Uzungöl Tabiat Parkı´na,gelen ziyaretçilerin görsel ihtiyaçlarını karşılamak Uzungöl´ü en güzel noktadan seyretmek için estetik ve seyir açısından özel bir çalışma ile tasarlanmış ?seyir terası´nın yapımına başlandı. Uluslararası alanda ortak dili oluşmuş nadir sektörlerden biri olan doğa turizminin Türkiye ve Trabzon´daki önemli/gözde mekânlarından biri olan Uzungöl Tabiat Parkı´na yapılmakta olan ?seyir terası´ bölge turizmine olum yönde katkı sağlayacağı düşünülmektedir, ?ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, ?12. Bölge Müdürlüğümüz faaliyet alanı içerisinde bulunan Uzungöl Tabiat Parkında, Yaylaönü Mahallesi yolu üzerinde ve göle hakim olan bir alanda bu yıl yapılmakta olan seyir terası çelik konstrüksiyon üzeri ahşap kaplama olarak inşa edilecektir. Gezinme alanı 300 metrekare olan seyir terasının ihalesi 26.06.2017 tarihinde yapılmış 13.07.2017 tarihinde imalatlara başlanmıştır.  Bu yılsonunda seyir terasının yapımı tamamlanıp hizmete sunulacaktır, ?denildi.

www.caykaragundem.com  



İlginizi Çekebilir