Uzungöl´de Madenci Feneriyle Gezmek istemiyoruz

Uzungöl´de Madenci Feneriyle Gezmek istemiyoruz

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl´de Madenci Feneriyle gezmek istemiyoruz,?dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu´nun katılımıyla, Uzungöl´de yapılan turizm değerlendirme toplantısında konuşan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl´de Madenci Feneriyle gezmek istemiyoruz,?dedi./resimler/2016-4/3/2251335985495.jpg "UZUNGÖL´DE MADENCİ FENERİ İLE GEZMEK İSTEMİYORUZ"

Uzungöl´ün yukarısında DSİ tarafından yapılan bentlerin dolmasından dere ile birlikte gelen Çamur´un gölün dolmasına neden oldu. Öncelikli olarak bu bentlerin boşaltılması lazım. Uzungöl´ün diğer en önemli sorunu Elektrik sorunudur. Özellikle Turizm sezonunda mevcut sisteme çok yükleme olduğundan dolayı sürekli elektrik kesintileri olmaktadır. Ayrıca sokak lambaları yanmıyor. Uzungöl´de madenci feneri ile beraber gezmek istemiyoruz. Bu sorunun Çaykara Şefliğinin çözmesi gereken bir sorun değil, çok kapsamlı bir çalışma ile çözülecek bir sorun. Bir başka sorun Çoşan deresinin ıslah çalışması var..Burada Karaster yaylasında oluşan çatlaklar yüzünde yer altına sızan sularla Uzungöl´ü ileriki yıllarda ciddi anlamda büyük sorunlar yaratır. 

"UZUNGÖL´ÜN EN BÜYÜK SORUNU İMAR"

Uzungöl´ün en büyük sorunu 2009 iptal edilen imar ile akabinde yapılan kaçak yapılar vatandaşlarımızın hukuki manada mağdur edilmesine neden oldu.Uzungöl´de işletmeci olup veya işletme sahibi olan birçok kişi bu konuda mahkum olmuşlardır. Bu Uzungöl için büyük bir hukuki vakaya dönecek bir süreçle karşı karşıyayız. Bu süreç içinde şu anda ceza evinde yatan ve cezaları Yargıtay tarafından kesinleşmiş olan arkadaşlarımız var adım adım bunlar ceza evine gitmeye başladılar.   

"GÖLBAŞI´NDA 18 UYGULAMASI BİTTİ"

Ayrıca Uzungöl için yapılan yatırımlar gö´ün etrafı 360 derece park ve uzungöl kanal projeleri tamamlandı. Demirkapı ve Arpaözü taş döşeme işi bir kısmı tamamlandı. Diğer kısmı önümüzdeki süreç içinde tamamlayacağız. Ayrıca İmar uygulanan yerlerdeki yan ve dikey yolları tamamlamaya çalışacağız. Uzungöl´ün gölbaşı Mevkii´nde 18 uygulaması olan birinci etap uygulamasını tamamladık. Buralarda bundan sonra plana uygun inşaatlar devam edecek. Bundan böyle Uzungöl´de yapılacak kaçak yapılara asla müsaade etmeyeceğiz. 

"OLMAZSA OLMAZIMIZ KIŞ TURİZMİ"

Olmazsa olmazımız Uzungöl´ü kış turizmine hazırlamak. Kış turizminden gerekli pastayı almak adına belediyenin takip ettiği teleferik projemiz var. Bunun 800 metresi imar planında var. Geriye kalan kısmını da yapacağımız çalışmalarla imar planına alacağız. Ayrıca Uzungöl´de termal su çalışması  var. Uzungöl´de sıcak su için yapılan sondaj çalışması devam ediyor. Şu anda 600 metrede 35 derecede suya ulaşıldı. Hedef 800 metrede 65 derece suya ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. Sıcak suyun elde edilmesiyle birlikte inşallah Uzungöl´de termal turizmini geliştirmiş olacağız. Diğer bir talebimizde Uzungöl´de bir kongre merkezinin yapılmasıdır. Ayrıca turizmin olduğu yer Uzungöl´de uygulamalı bir turizm lisesinin yapılması. Bunun için belediyemize ait 8 dönüm bir yerimiz bulunmaktadır. 

ÇAYKARA UZUNGÖL YOLU TEHLİKE ARZ EDİYOR

Çaykara Uzungöl arasında ulaşımı sağlayan karayolunda yamaçlardan gelen kayalar tehlike arz etmektedir. Bu konunun bir an önce çözüm bulunması için üzerinde ciddi anlamda durulması gerekmektedir. Ayrıca Büyükşehir belediyesini Uzungöl´ün su, kanalizasyon, macera parkı, mezarlık ve diğer konularda faaliyetleri için Uzungöl´de görmek istiyoruz. 

SULTANMURAT YAYLASI DÖNÜŞÜM PROJEMİZ

Bölgemiz Sultanmurat Yaylasında uygulanmak için bir dönüşüm projemiz var. Buradaki çalışmalarımız tamamlandı. Yayla kent olarak düşündüğümüz alt tarafı taş, üst tarafı ahşap olacak 1.Etap çalışmasına başlayacağız. İlk etapta 3 tane otel,8 tane dükkân ve 4 tane lokanta olacaktır,? dedi./resimler/2016-4/3/2300562246486.jpgHaber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir