Uzungöl´de Fıkra Gibi Olay

Uzungöl´de Fıkra Gibi Olay

Uzungöl Kamelafç Mahalle Yolu Vatandaş R.S.´nin İtirazı İle Ulaşıma Kapatıldı

UZUNGÖL´DE FIKRA GİBİ OLAY

Uzungöl´de Kamelafç Mahallesi Küme Evler Mevkiinde bulunan yol vatandaş tarafından trafiğe kapatıldı.Karadeniz fıkralarına konu olacak olay şu şekilde gelişti.

UZUNGÖL BELEDİYESİ YOLU AÇTI

Uzungöl Belediyesi kapatılmadan önce Belediye tarafından Kamelafç Mahallesine araba yolu yapıldı.Alçakköprü Mahallesinden yaklaşık 3 KM yukarıda bulunan Mahallede yaşayanlar bu şekilde medeniyetin imkanlarından yararlanmış oldular.

KAMULAŞTIRMA YAPILMADI

Uzungöl Belediyesi yolu açtı ancak Kamulaştırma yaptırmadı.Bu yüzden de Kamelafç Mahallesine yapılan yol yasal olmayan bir yol olarak senelerdir bu mahallede yaşayan insanlarımıza hizmet veriyor./resimler/2017-5/11/1957088987208.jpgVATANDAŞ R.S. MAHKEMEYE BAŞ VURDU

Vatandaş R.S.  Mahalleye yapılan bu yolun yasal olmadığını Kamulaştırması yapılmadığı için kapatılması gerektiğini talep ederek Mahkemeye baş vurdu.Mahkeme de yolun yasal olmadığına karar verdi, ve de yol olarak kullanılan arazinin Belediye tarafından tarla  haline dönüştürülmesine karar verdi.

BÜYÜKŞEHİR YOL AĞI KAPSAMINA ALDI

Uzungöl Belediyesi kapandıktan sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kamelafç Mahallesinde bulunan yolu Yol Ağın Kapsamına aldı

MAHKEME TEBLİĞATI BÜYÜKŞEHİR´E YAPTI

Mahkeme yolun kapanması ile ilgili tebliğatı Trabzon Büyükşehir Belediyesine yaptı.Belediye de tebliğat doğrultusunda yolu kapatmak zorunda kaldı.

BÜYÜKŞEHİR YOLU KAPATTI

10 Mayıs 2017 tarihinde vatandaş R.S. Mahkeme kararını gerekçe göstererek yolu ulaşıma kapattı.Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan yolun kapandığı noktaya gelerek vatandaşlar arasında yaşanabilecek olumsuz bir durum olmaması için önlem aldı

Yaşanan bu tatsız olaydan dolayı çok üzgün olduğunu ifade eden Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan herkesin yasalara saygılı olması gerektiğini bu yüzden de Mahkemenin vermiş olduğu karara herkesin uyması gerektiğini anımsattı.

Kamelafç Mahallesinde 20 hanenin bulunduğunu bu hanelerde yaşayan insanların çoğunun ise yaşlı ve de hasta olduğunu ifade eden Muhtar Mustafa Tahan sorunun bir an önce çözülmesi ve de vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Tek bir vatandaşın bir mahalleyi zor durumda bıraktığını ifade eden Muhtar Mustafa Tahan üstelik bu vatandaşın madur ettiği kişilerin hepsinin yakın akrabaları ya da komşuları olduğunu sözlerine ekledi./resimler/2017-5/11/1957489612958.jpgTrabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de seslenen Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini,vatandaşların mağduriyetlerinin en kısa zamanda çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşlar arasında her hangi bir itiş kakışın yaşanmadığını sadece birbirlerini ikna etmeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Muhtar Mustafa Tahan bir vatandaşın sadece yolu kapattığını diğer vatandaşların ise kendilerine yol talep ettiklerini ifade etti.

Başta Belediye Başkjanımız Sayın Hanefi Tok olmak üzere tüm belediye ekibinin kendilerine çok fazla yardımcı olduklarını ifade eden Muhtar Mustafa Tahan bu anlamda hem Sayın Başkanımıza hem de Belediye çalışanlarına teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞMALARI BAŞLATTI

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kamelafç Mahallesinde bulunan yolun Kamulaştırılması için gerekli çalışmaları başlattı.Önümüzdeki günlerde yolun kamulaştırma çalışmasının yapılarak yeniden ulaşıma açılması bekleniyor.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Fıkra Gibi Olay

İlginizi Çekebilir