Uzungöl´de Eletrik Kesintileri İsyan Ettirdi!

Uzungöl´de Eletrik Kesintileri İsyan Ettirdi!

Ülkemizin ve Trabzon´un en gözde turizm merkezi Uzungöl´de elektriklerin sürekli kesilmesi isyan ettirdi.

Turizm Merkezi Uzungöl´de turizm hareketinin en yoğun olduğu yaz döneminde alışkanlık haline gelen elektrik kesintileri konusunda başta işletmecileri ve turistleri hem bıktırdı, hem de isyan ettirdi. 

Yıllardır elektrik kesintilerinin yaşandığı Uzungöl´de şimdiye kadar yapılan girişimler sonuçsuz kalırken, son zamanlarda sık sık kesilen elektrik kesintilerine tepkiler çığ gibi büyürken, bir tepki de Uzungöl Turizmini yaşatma derneği Başkanı Mustafa Akyüz´den geldi. 

Elektrik kurumunun özelleştikten sonra daha kaliteli hizmet almayı beklerken kesintilerin arttığını belirten Akyüz, ?Kesintiler nedeniyle ciddi iş gücü kayıpları yaşanırken internet ve telefon hizmetleri veremediklerini, elektrik kesintileri artık tahammül edilemez bir hal aldı"  ? dedi.. 

/resimler/2015-7/18/0007203099195.jpgUzungöl´deki elektrik kesintileri nedeniyle yazalı bir açıklama yapan Uzungöl Turizmini yaşatma derneği Başkanı Mustafa Akyüz, kesintilerin genellikle arıza nedeniyle olduğuna dikkat çekerek, özelleştirmeden sonra daha kaliteli hizmet beklerken, kesinti olmasını anlayamadıklarını söyledi. Akyüz, kesintiler nedeniyle elektrikli cihazların zarar gördüğünü, genel anlamda da ciddi iş gücü kayıpları yaşandığını anlattı. Özellikle son yıllarda kesintiler artmış ve kronik bir hal almıştır. Bu arızalar nedeniyle elektrikli cihazlar zarar görerek kullanılamaz hale gelmekte ve milli servet heba olmakta, turizm işletmelerine ciddi iş gücü kayıpları oluşmakta dolayısıyla maliyetler artmaktadır. Bayramın 1. günü olması sebebiyle yoğunluktan dolayı yetersiz olan elektrik,telefon ve internet sorunu bölgemizi ziyarete gelen misafirlerimiz mağdur olmaktadır.Sorunun çözümü gerek siyasi yollardan ve kurumlardan istenen çözüm maalesef giderilemedi. Türkiye´nin ve dünyanın en önemli turizm merkezi olan Uzungöl´e gelen yerli ve yabancı misafirlerimize bu sorunları anlatmakta güçlük çekiyoruz. Artık çözüm noktasında gerekli adımların atılması ve ivedilikle çözüm uygulanmasını beklemekteyiz.Yerel yöneticilerimizin bu sorunlarla artık yakinen ilgilenmesi gerekmektedir. Bu tip yaşanan sorunlar bölge turizmine zarar veriyor.Sorumlu olan herkes üstüne düşeni yapmalıdır.Artık yeter ,? dedi. 

 ?ARIZA SAYISI VE SÜRESİNİN MUTLAKA AZALTILMASI GEREKİR?

Akyüz açıklamasında, ?Uzungöl´deki işletmelerin ve turistlerin mağdur olmamaları, müşteri memnuniyetinin sağlanması ve şirket verimliliğinin artması için arıza sayısının ve arızalı kalma süresinin mutlaka azaltılması gerekir? diyerek şunları söyledi: ?Bunun için de elektrik dağıtım şirketi gayretlerini artırarak elektrik kesintilerine daha fazla duyarlılık göstermeli, yeni yatırımlar zamanında gerçekleştirilmeli, koruyucu bakımlar doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalı, Uzungöl´de havai hatların yer altına alınması sağlanmalı, verimsiz şebekeler yenilenmeli, şebeke koruyucu sistemlerinin sayısı çoğaltılarak etkinlikleri yükseltilmeli ve trafo sayıları çekilen güç dengesine göre artırılmalıdır,dedi.. 

VATANDAŞ CEZALANDIRILIYOR 

Akyüz açıklamanın son bölümünde şunları söyledi; Özellikle Elektrik kurumunun 24 saat çalışan personelin bulunmaması içler acısı bir durum ile karşı karşıyayız.Vatandaş faturasına düzenli ödediği için cezalandırılıyor.Yaklaşık 10 saat´i bulan elektrik kesinti yaşıyoruz.Jenaratör sesinden geçilmiyor.Ayıptır,biz bunu haketmiyoruz. ! Tüm yetkililere sesleniyorum ; Elektrik arıza ekip çalışanları 24 saat hizmet etme konusunda "Trabzon ÇORUH AKSA müdürlüğünden gece çalışacak kalifiye eleman telap edilmesi konusunda baskı yapılması için çalışma yapılması lazım," ifadesini kullandı

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir