Uzungöl-Arpaözü Deresine Kırmızı Benekli Balık Bırakıldı

Uzungöl-Arpaözü Deresine Kırmızı Benekli Balık Bırakıldı

Markalanan Bin Adet Kırmızı Benekli Alabalık Uzungöl-Arpaözü Deresine Bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürlüğü ve KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından markalanan bin adet kırmızı benekli alabalıkların salımı gerçekleştirildi. 

Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürlüğü ve KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından markalanan bin adet kırmızı benekli alabalık Uzungöl-Arpaözü Deresine bırakıldı. 

Doğal Alabalık Üretimi Yetiştirilmesi ve Ormaniçi Suların Balıklandırılması projesi kapsamında KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi`nden Doç. Dr. Nadir Başçınar ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Resul Doğan ve Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca ortaklaşa yürütülen izleme ve kontrol çalışmalarının ikinci adımının gerçekleştirileceği Uzungöl Arpagözü Deresi`nde arazi çalışması yapılarak alabalık dağılımı ve popülâsyonu hakkında veriler toplandı. 

Elde edilen olumlu veri tespitlerin ardından projenin ikinci adımı için markalanan ağırlığı 30 gram olan bin adet kırmızı benekli alabalıklar Uzungöl Arpagözü Deresi`nde salımı gerçekleştirildi. Salım çalışmasına Uzungöl`de ikamet eden, turizm ve alabalık işletmeleri sahibi İşadamı Hüseyin İnan`da katılım sağladı. 

Doğaya salınan alabalıkların doğal ortamlardaki davranış, akarsu boyunca yapacakları göç mesafeleri, büyüme, yumurta üretip üretmeyecekleri, üretecekseler miktarı ve büyüklüğü, doğal renklenmeye geçip geçmedikleri, adaptasyon konularında bilimsel veri toplamak ve sonuçları geleceğe yönelik yeni projeksiyonlar amaçlanıyor. İzleme ve Kontrol Projesinin ilk adım olarak geçen yıl başlatılan Uzungöl ve Maçka Yaylalarındaki markalama çalışmaları ise devam ediyor.



İlginizi Çekebilir