Uzungöl, Yaylaönü, Şekersu,Bayburt Grup Yolu Altyapı Çalışması Devam Ediyor

Uzungöl, Yaylaönü, Şekersu,Bayburt  Grup Yolu Altyapı  Çalışması Devam Ediyor

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezi Uzungöl’ü Bayburt’a bağlayan Uzungöl Yaylaönü Bayburt Grup yolunda beton dökme çalışmalarına ara vermeden devam ediliyor.

Uzungöl Yaylaönü Şekersu Bayburt Grup yolu Turizm Merkezi Uzungöl’den başlayarak Yaylaönü Mahallesi istikametine devam ediyor,Şekersu Mahallesinden geçtikten sonra Dağbaşı yolundan Bayburt’a bağlanıyor.

Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak'ın gayretleri sonucunda 2021 Yılı içerisinde Uzungöl Merkez’den başlayarak Yaylaönü Mahallesine kadar olan 8 KM’lik yolun yaklaşık 5.5 KM’lik bölümünün betonu  Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu ve  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un katkıları ile dökülüyor.

Dökülen 5.5 KM’lik beton ile birlikte yol Uzungöl Merkez ile Üst viraj arasının tamamı betonlanmış olacak.Geri kalan 2.5 KM’lik bölümün de dökülmesi durumunda ise Yaylaönü Mahallesine kadar olan yolun tamamının betonu dökülmüş olacak.Muhtar Yakup Toprak bu konudaki temasları da devam ediyor.

Muhtar Her zaman Çaykara insanının yanında yer alan Başkan Zorluoğlu ve Başkan Tok’un kalan yolun tamamlanması anlamında da Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu ve Çaykara Belediye Başkanı Tok’un destek ve katkılarını bekliyorlar.

Uzungöl Yaylaönü Bayburt yolunda Yaylaönü Mahallesi içinde bulunan yaklaşık 800 metrelik bölümün asfaltı Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak’ın müracaatları ile yine Başkan Zorluoğlu tgarafından 2021 Yılında dökülmüştü.

Öte yandan 2019 ve 2020 yıllarında Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün,Şekersu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan’ın gayretleri ile Uzungöl Bayburt yolunun Dağbaşı mevkiinden Yaylaönü sınırlarına kadar olan bölümünde çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmişti.

Yine Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi ekipleri tarafından bu yolda ilk olarak yol genişletme çalışmaları gerçekleştirilmişti.Sarp kayalıklarda ve çetin arazi şartlarında gerçekleştirilen yol genişletme çalışmalarında eskiden bir aracın bile güçlükle ve korkarak geçtiği yolda şimdi ise 2-3 araç çok rahatlıkla geçebiliyor.Ayrıca bu yolun altyapı çalışması ve toprak serme çalışmaları da tamamlanarak bu yol da beton dökmeye hazır bir hale getirildi.Muhtarlar Aygün ve Toprak bir yandan da mesailerini bu yola harcayarak Bayburt ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi  arasında mekik dokuyarak bu yolu tamamlamayı hedefliyor.

Uzungöl,Yaylaönü,Şekersu Bayburt  Grup yolunda betonlama çalışmasının tamamlanması durumunda bu yol bölgenin can damarı olmaya aday.Bu durumda Bayburt Uzungöl arası sadece 52 KM olacak ve yolun tamamı beton ya da asfalt olmuş olacak.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen misafirler çok daha kolay bir şekilde Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’e çok daha kolay ulaşmış olacaklar.Ayrıca bu yol sayesinde Uzungöl’e gelen milyonlarca turist bu yolu kullanarak Yaylaönü Mahallesinin muhteşemn doğası ile tanışmış olacak,yine Karakaya,Şekersu Mahallesi,Şekersu Yaylası,Tabanoz,Multat,Veli ve Büyük Yayla’nın muhteşem doğal güzelliği ile tanışmış olacak.Bu şekilde bu doğal güzellikleri hem Uzungöl’ün hem de Karadeniz ve Ülke Turizminin hizmetine sunmuş olacağız.



İlginizi Çekebilir