Uzungöl Üç Bayramı Bir Arada Yaşayacak

Uzungöl Üç Bayramı Bir Arada Yaşayacak

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl 3 Bayramı bir arada yaşamaya hazırlanıyor.

Bir yandan Ramazan Bayramı dolayısı ile Uzungöl’de Rezervasyonlar nerede ise %100’e yaklaştı.Bir Yandan Trabzonspor’un hafta sonu Şampiyonluğunu ilan edecek olması Turizmde bir dünya markası olan Uzungöl’e olan ilgiyi ikiye katladı.Bir yandan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretleri Suudi Arabistan kapılarının açılması yönünde umutların tavan yapmasına sebep oldu.

Bu gelişmeler ışığında Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl hafta sonu ve Ramazan Bayramı ile birlikte üç bayramı bir arada yaşamaya hazırlanıyor.

MUHTAR ÖZTÜRK-TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

Uzungöl’ün tüm paydaşları ile 2022 Yılı Turizm sezonuna hazır olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,otel,motel,pansiyon ve tüm işletmelerin yeni sezon öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladığını ve 2022 yılı Turizm sezonunda milyonlarca insanı Ülkemizin en önemli Turizm Merkezi olan Uzungöl’de misafir etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramını kutlayan Muhtar Öztürk,Ramazan Bayramı ile bikrlikte Şampiyonluk sevincini de bir arada yaşamaya hazırlandıklarını Suudi Arabistan kapılarının da açılması ile birlikte Uzungöl olarak üç bayramı bir arada yaşamaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

BAŞKAN KELEŞ-UZUNGÖL HEM ŞAMPİYONLUĞA HEM DE TURİZM SEZONUNA HAZIR

Konuşmasına Trabzonspor’un Şampiyonluk coşkusunu yaşamaya hazır olduklarını ve 30 Nisan 2022 akşamı Uzungöl olarak Trabzonspor’un Şampiyonluğu ile farklı bir sevinç yaşayacaklarını ifade ederek başlayan Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Platformu olarak Uzungöl’ün tüm Turizm Paydaşları ile birlikte hareket ettiklerini ve Uzungöl’ün tüm Turizm altyapısı anlamında 2022 Yılı Turizm sezonuna hazır olduğunu ifade etti.

2022 Yılı Turizm sezonunda yoğun bir sezon beklediklerini ifade eden Başkan Mehmet Keleş,Uzungöl olarak tüm hazırlıklarını tamamladıklarını,zengin altyapısı,Turizm destinasyonları,modern işletmeleri ve kaliteli personeli ile Uzungöl’ün daha önceki senelerde olduğu gibi 2022 Yılında da Karadeniz ve Ülke Turizmine en güzel hizmeti vererek yerli ve yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

TURİZM İŞLETMECİSİ AKYÜZ-UZUNGÖL 2022’YE HAZIR

Yaklaşık 2 yıldır yaşanan pandemi dolayısıyla yaşadıkları durgunluğu bu sezon telefi etmek istediklerini belirten Turizm İşletmecisi Murat Akyüz, ”Önümüzdeki sezonda tüm sezonların üzerinde bir yoğunluk bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın Suudi Arabistan kralı ile görüşmesini heyecanla bekliyoruz. Bunu sadece bizle değil Doğu Karadeniz turizmindeki bütün paydaşlarımız bekliyor. İnşallah iki ülke arasındaki sorunlar bir an önce çözüme ulaştırılır. Görüşme sonrası güzel haberler bekliyoruz” dedi.

 “Suudi Arabistan’daki misafirlerimiz rezervasyon yaptıramıyor çünkü endişeliler, kapılar açılmasa diye bir sıkıntı yaşıyorlar” diyen Akyüz “Bugün izin çıksa ilk yapacakları iş, istirahat etmek için buraya gelmeleri olacak. Kesinlikle eğer Suudiler gelirse bu bölge çok yoğun bir kalabalık yaşayacak ve turizm sezonu çok yoğun bir dönem geçirecektir. Ramazan ayında yoğunluğu pek yaşayamıyoruz, hafta sonları gelen oluyor ancak günübirlik olduğundan beklediğimiz sinerjiyi yakalayamadık. Bayramdan sonra çok yoğun bir kalabalık olacağı görüntüsü var. Bunu gelen telefonlardan anlıyoruz. Uzungöl şu anda turizme hazır halde” diye konuştu.
Trabzonspor’un bu sezon gösterdiği başarı sonrası şampiyonluğu bu hafta sonu ilan edeceğini de belirten Akyüz “Ayrıca bu nedenle de Trabzon’a yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bunu yapılan yoğun rezervasyonlardan anlıyoruz. İnşallah bu sezon iki yıl içerisinde yaşadığımız pandemi durgunluğunu turizmciler olarak üzerimizden atacağız” diye konuştu.

TURİZM İŞLETMECİSİ KARATAY-ÜÇ BAYRAMI BİR ARADA YAŞAYACAĞIZ

Yaklaşık 2 yıllık durgunluğun ardından bu sezon yoğun geçirmeyi beklediklerini belirten işletmecilerden Yavuz Karatay, “İki yıllık bir durgunluktan sonra bu sezon yoğun bir hareket bekliyoruz. Uzungöl şu anda bayrama zaten hazır durumda. İnsanlar artık o korkuyu aştı inşallah pandemiyi de atlattık sayılır. Güzel bir yaz güzel geçirmeyi umut ediyoruz, yoğunluk bekliyoruz. İnşallah Trabzonspor’un da şampiyonluğu ve Arap misafirlerimizin de gelmesi ile üç bayramı bir arada yapacağız Cumartesi ve Pazartesi. Yurt dışından gelecek olanlar var aldığımız bilgiler o yönde. Dolayısıyla yoğun bir yerli turist bekliyoruz. Zaten rezervasyonlar da beklenen seviyede inşallah iyi bir sezon bekliyoruz. Şu sıralar zaman zaman hafta sonları gelenler oluyor” şeklinde konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Bayramı Arada Yaşayacak

İlginizi Çekebilir