Uzungöl Misafirlerini Bekliyor

Uzungöl Misafirlerini Bekliyor

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli, Merkezlerinden Trabzon İlinin Turizmdeki göz bebeği Uzungöl  2020 Yılı Yaz sezonu için misafirlerini beklemeye başladı.

Normalde her sene mart ayının başından itibaren başlayan ve Aralık ayının sonuna kadar devam eden Turizm yoğunluluğu 2020 yılı için çok farklı yaşanıyor. Tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs Salgını ve Pandemi süreci dolayısı ile 2020 yılının mart,nisan,mayıs ve haziran aylarını sakin geçiren Uzungöl ‘de Temmuz ayının başı itibarı ile yeniden insan yoğunluğunun olması bekleniyor.

Turizm Merkezi Uzungöl’de Liselere Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Üniversiteye Yerleştirme Sınavı YKS nin tamamlanmasının  ardından bu haftadan itibaren Turist yoğunluğunun başlaması bekleniyor.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Uzungöl’de bulunan tüm otel,motel,restaurant,hediyelik eşya dükkanları,çay bahçeleri ve piknik alanlarında Turizm sezonu için tüm hazırlıklar tamamlandı.Sözü edilen İş yerlerinin tamamı defalarca dezenfekte edilerek misafirlerin kullanımı için hazır hale getirildi.

Ayrıca her otel,motel ve pansiyon için Corona Virüs Odası hazırlandı.Otellerde çalışan personelin tamamı Corona Virüs Salgını sebebi ile Bilgilendirme seminerine tabi tutuldu. Bunun yanı sıra Otel ,motel ve pansiyonlarda birer personel Corona Virüs sürecini takip etmesi için görevlendirildi. Otel,motel ve pansiyonlarda misafirler  tesise kabul edilmeden önce giriş esnasında mutlaka ateş ölçümleri gerçekleştirilerek tesise kabul edilecek

UZUNGÖL BÜYÜLÜYOR

Her Mevsim bir başka güzel olan Uzungöl Haziran ayının son günlerini yaşadığımız bu günlerde bir başka güzel…Yeşil ile göl mavisinin bir araya geldiği,ormanı,dağları ve doğası ile renklerin birbirleri ile ahenk içinde muhteşem bir renk armonisi oluşturduğu Uzungöl bu muhteşem güzelliği ile misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

DOĞA İLE BAŞBAŞA KALMANIN EN GÜZEL YOLU

Özellikle Pandemi süreci sebebi  ile İnsanların şehir kalabalığından kaçmak istedikleri ve doğa ile baş başa sakin bir ortam aradıkları bu günlerde Uzungöl en güzel tercih olarak karşımıza çıkıyor.

Misafirlerine Göl ve çevresinde doğa ile baş başa ve doğanın binbir renkleri arasında mükemmel bir dinlenme olanağı sunan Uzungöl  aynı zamanda Sosyal mesafe kuralına uygun olarak hazırlanmış restaurantları,otel,motel ve pansiyonları mükemmel bir şekilde hazırlanmış olan kafe ve çay bahçeleri,alış veriş merkezleri,hediyelik eşya dükkanları ve tesisleri ile tam bir Turizm Merkezi

Ayrıca doğanın muhteşem güzelliklerini ve çiçeklerin binbir tonunun yaşayabileceğiniz muhteşem doğa manzarası ile huzur bulabileceğiniz  orman içi yürüyüş yolları,piknik alanları,Sırandağı Meziresi ,Hocalı Komları,Filak Komları,Malbet Komları,Alçakköprü Komları,Glisura ,Karester Yaylası,Yedi göller,Şekersu Yaylası,Veli Yaylası,Tabanoz Yaylası,Büyük Yayla,Multat Yaylası gibi halen binlerce turistin ziyaret ettikleri ve gelecek senelerde her biri birer Turizm Merkezi olmaya aday olan bir çok Doğa Harikası alana gezi düzenleyebilir ve bu alanlardaki güzellikleri yaşayabilirsiniz.

DURSUN ALİ İNAN MÜZESİ TARİH  VE EMEK KOKUYOR

Dursun Ali İnan Müzesi…Uzungöl’ün en önemli Turizm noktalarından bir tanesi.İnan Kardeşler Dursun Ali İnan Tesislerinin hemen karşı tarafında yer  alıyor Dursun Ali İnan Müzesi.

Tarih ve Emek kokan bir yer Dursun Ali İnan Müzesi.Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan tarafından Karadeniz ve Ülke Turizminin hizmetine sunulan Dursun Ali İnan Müzesi hem Tarih hem de Emek kokuyor.

Tarih kokuyor çünkü…

Uzungöl ve Bölgemizin son 200 senesini bu müzede bulabilmek mümkün. Tabağından, çanağına, tenceresinden tavasına kadar.Bölgede yaşayan hayvanlarından tutun da kullanılan her türlü alet ve makinesine kadar.Tırmığından tırpanına,el hızarından bıçkısına şişeli lambasından gaz lambasına kadar.Beşiğinden salıncağına,yer sofrasından eski ibriğine kadar

Kısacası Bölgenin son 200 senesinin her şeyi var Dursun Ali İnan Müzesinde.İçinde yok yok…

Emek Kokuyor Dursun Ali İnan Müzesi.

Çünkü Sevgili Dursun Ali İnan 1974 Yılından günümüze kadar kendi atölyesinde kendi el emeği ile ilmik ilmik  işlediği binlerce eseri insanlarımızın beğenisine sunmuş

Bölgedeki ormanlarda yaşayan hayvanların tamamı Sevgili Dursun Ali İnan’ın o muhteşem zekası ile birleşmiş ve ağaç oyma sistemi ile oluşturulan bu muhteşem eserler müzenin en güzel köşesini süslemiş durumda

Uzungöl’ü ziyarete gelecek misafirlerimize seslenelim.Bir gününüzün tamamını Dursun Ali İnan Müzesine ayırmanızı tavsiye ediyorum.İddia ediyorum bir gün size yetmeyecek.

GLAZOMAT’TA ÇAY İÇMENİN KEYFİ BİR BAŞKA

Doğa ile baş başa…Uzungöl ayaklarınızın altında.Birbirinden güzel muhteşem fotoğrafları çekebileceğiniz ve aileniz ile baş başa kalabileceğiniz muhteşem bir yer.Uzungöl Glazomat Mevkii.Uzungöl Merkeze yürüyerek 30 dakika araç ile ise sadece 5 dakika mesafede.

SEYİR TERASINDAN UZUNGÖL’E BAKMAK

2018 Yılında hizmete açılan ve en güzel Uzungöl fotoğraflarının çekilebileceği mükemmel bir yer Seyir Terası.Uzungöl Merkeze yürüme 15-20 dakika araçla 4-5 dakika mesafede.Şekersu ve Bayburt yolu üzerinde.Ayrıca Seyir Terasının hemen kıyısında mükemmel bir şekilde hazırlanmış bir tırmanma parkuru da yer alıyor.Canınız isterse göl kenarından tırmanarak Seyir Terasına da çıkabiliyorsunuz

KARESTER’DEN UZUNGÖL’Ü KUŞ BAKIŞI SEYRETMEK

Karester Yaylası Uzungöl Turizminin can damarlarından bir tanesi.Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirlerin mutlaka ziyaret ettikleri bir doğa cenneti Karester Yaylası

Piknik yaptığınız yer yemyeşil…Çayırların içinde piknik yapıyorsunuz.Sanırsınız ki Stadyumda yemyeşil çimlerin üzerindesiniz.

50 Metre yukarıda ise bembeyaz kar kütleleri sizlere göz kırpıyor.Arzu ederseniz çıkıp kayabilirsiniz.Yani 4 mevsim bir arada Karester’de

Ve Karester Yaylasında kuş bakışı mükemmel Uzungöl fotoğrafları çekerek kartpostallık görüntüler elde edebilirsiniz

MUHTEŞEM PİKNİK ALANLARI

Uzungöl Merkezden Demirkapı Mahallesi ya da Çayıroba Mahallesine doğru yola çıktığınız zaman dere kenarlarında ve orman içlerinde belki yüzlerce piknik alanı bulmanız mümkün.Yer altından çıkan onlarca buz gibi kaynak suyunun yanında çayınızı yudumlayabilir ve mükemmel bir doğa yürüyüşü gerçekleştirebilirsiniz

YEDİGÖLLER YİNE BÜYÜLÜYOR

Yedigöller Bölgenin en önemli Turizm altyapısına sahip oklan yerleşim yeri…Uzungöl’den başlayarak ve dere kenarından yavaş yavaş kıvrılarak orman içinde yolculuk yapmaya başlıyorsunuz.

Bu yolculuk esnasında onlarca şelale ve piknik alanı size göz kırpıyor.Gel burada piknik yap diyor size.Ama siz biliyorsunuz ki yukarıda daha muhteşem güzellikler var.

Devam ediyorsunuz.Orman bitiyor ve yemyeşil bir doğanın ortasında aracınız ile yükselmeye başlıyorsunuz.Etrafınızda ahşaptan yapılmış eski evleri ve dereninin içinden akan buz gibi soğuk suyun sesini dinleyerek yükseliyorsunuz.

Yolunuz önce sizi Balık Gölüne getiriyor.Muhteşem güzellik karşınızda kendinizden geçiyorsunuz.

Aracınız ile yükselmeye devam ediyorsunuz.Bu defa Aygır Gölündesiniz.Bir yandan gördüğünüz mükemmel manzara karşısında kendinizden geçiyor bir yandan ise artık acıktığınız için piknik telaşına koyuluyorsunuz.

Bu arada bölgenin en yüksek tepesi olan Karakaya ya da bir diğer ismi ile Kırklar Dağı tepeden bakıyor size Aygır Gölünde.

Bundan sonrası size kalmış.Aracınız ile devam edip diğer gölleri de ziyaret edebilirsiniz.Ya da enerjiniz yetiyorsa yürüme de Ziyaret tepesine çıkabilirsiniz.

ŞEKERSU KEŞFEDİLMEMİŞ BİR DOĞA CENNETİ

Aygır Gölünden Şekersu yaylasına çıkabilirsiniz.Ya da Uzungöl Merkezden de Şekersu Yayla yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yol yaklaşık 20 Km.Yaylaönü Mahallesine kadar Orman içinde yükseliyorsunuz aracınız ile.Yaylaönü Mahallesinden itibaren artık orman bitiyor.Doğa ile baş başa bir yolculuk başlıyor sizin için.Önce Gudi Yaylası çıkıyor karşınıza.Gördüğünüz muhteşem Doğa manzarası karşısında gözleriniz açık kalıyor.

Aracınız ile yükselmeye devam ediyorsunuz.Artık Corğorim mevkisindesiniz.Arkanıza dönüp baktığınızda duman dere boğazını doldurmuş tüm hızı ile üstünüze doğru geliyor.Sanırsınız ki denizdesiniz.

Önünüzde ise yemyeşil bir doğa cenneti var.Corğorim burası.Sağınızda Veli Yaylası,solunuzda Çelepçayır ve Multat Yaylası,Altınızda Şekersu Mahallesi ve önünüzde ise Büyük yayla(Staliya) var.Tercih sizin hangi tarafa isterseniz gidin.Ama şundan eminiz hangi tarafa giderseniz gidin asla pişman olmayacaksınız.Çünkü her biri birbirinden güzel

Eski yayla evleri ve mükemmel doğası ile büyülenerek izleyeceğiniz Büyükyayla’nın tam karşısında Burnaz karşınıza çıkacak.Yemyeşil ve dümdüz bir ova adeta.İster piknik yapın.İster doğa gezintisi yapın.İsterseniz ayakkabılarınızı çıkarıp çıplak ayak ile dolaşın

Bu arada Burnaz’da gezerken tepeye çıkmayı ihmal etmeyin Çünkü arka tarafta üstte Veli Yaylası altta ise Bölgenin en güzel yaylalarından bir tanesi olan Şekersu Yaylası sizi selamlamak için hazır beklemektedir.

Biz yolumuza devam edelim.Tam köşede mezarart var.Buradan sağa dönerek Şakarsu Köyüne gidebilirsiniz.Sol  taraftan devam ederseniz ise Tabanoz ve Bayburt yolundasınız demek ki.

Rampayı bitirip tahta köprüye mi geldiniz.Demek ki siz Ebisbodamdasınız.Çıkın arabanızdan.Doğa sizi bekliyor.Karpuzunuzu kavununuzu Ebisbodamın içine atın.Ayakkabılarınızı çıkarın  ve çimenlerin üstünde muhteşem bir yürüyüşe çıkın.Ucu bucağı yok buranın.İster Karakaya tarafına ister Ğulodo tarafına yürüyün.Tercih sizin.Dönüşte de dere kenarında mükemmel bir ızgara yapmayı asla ihmal etmeyin.

Yolunuza devam ediyorsunuz.Yolunuzun üzerinde her biri ayrı bir Doğa harikası olan yemyeşil yaylalar var.Sağınızda Alt Tabanoz,solunuzda Traşgabanı,önünüzde ise Üst Tabanoz var.Hangisine isterseniz oraya gidin:bize sorarsanız hepsine gidin.Çünkü hepsi ayrı bir Doğa harikası.

MACERA PARKI HAYRANLARINI BEKLİYOR

Macera Parkı Uzungöl’ün en güzel mekanlarından bir tanesi…Uzungöl Demirkapı Çayıroba yolu üzerinde ve Uzungöl Merkeze 5 Km mesafede.

Macera  ve Doğa tutkunları için muhteşem bir mekan.Gönlünüzce bolca zaman harcayabileceğiniz Uzungöl Macera Parkı hayranlarını bekliyor



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Misafirlerini Bekliyor

İlginizi Çekebilir