Uzungöl İmar Planı İçin Toplanıyor

Uzungöl İmar Planı İçin Toplanıyor

Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı için gerçekleştirilen çalışmalar ve bundan sonra izlenecek olan yol haritası ile ilgili olarak İmar Planı Halkı Bilgilendirme ve fikir alış verişi toplantısı gerçekleştiriliyor.

16 Ocak 2021 tarihinde saat 13.30’da gerçekleştirilecek olan toplantı Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilecek.

Uzungöl Muhtarlığı, Uzungöl Turizmciler Derneği, Uzungöl BİRLİK A.Ş.,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği’nden oluşan Uzungöl Platformu tarafından gerçekleştirilecek olan toplantıda Uzungöl İmar Planında geklinen nokta ile ilgili olarak vatandaşlar bilgilendirilecek. 2021 Yılında İmar Planı ile ilgili olarak gerçekleştirilen çalışmalar ve İmar Planında gelinen nokta ile ilgili olarak vatandaşlara teknik bilgiler verilecek.

Daha sonra İmar Planında gelinen nokta ile ilgili olarak vatandaşlar ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunulacak ve bundan sonra izlenecek yol haritası ile ilgili vatandaşlar ile görüş alışverişi gerçekleştirilecek.

Uzungöl Muhtarlığı ve Uzungöl Platformu tarafından konu ile ilgili olarak vatandaşlara yönelik bir duyuru yayınlayarak toplantıya katılımın önemi vurgulandı.

İşte O Duyuru;

Sayın vatandaşlarımız…

 16/01/2022 Pazar günü saat13:30 da Uzungöl Sezgin Otelde Uzungöl İmarı Planı ile alakalı istişare ve yol haritası  toplantısı yapılacaktır. Mevcut imar planı durumu ve süreçle alakalı bir dönüm noktasında olduğumuz dan dolayı planı kapsayan tüm mahalle  vatandaşlarımızın ivedilikle  toplantıya katılım sağlaması önemle arz olunur. Bu toplantının Uzungöl imar planı için bilgilendirme ve karar verme aşamasıdır. Önemle rica olunur. Katılımın yüksek olması, izlenecek yolun haritasını çizmemizde etkili olacaktır.  Her vatandaşımızın fikri bizim için  çok önemlidir.  Katılımınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

TOPLANTIDA ÖNE ÇIKACAK BAŞLIKLAR

Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı Toplantısı ile ilgili öne çıkan başlıklar şu şekilde

1-Uzungöl’de uygulanan Koruma amaçlı İmar Planının olumlu ve olumsuz yönleri.Bu İmar Planının Teknik yönden uygulanabilir olup olmadığı.

2-Uzungöl için uygulanabilir bir İmar Planının zorunlu olduğu.

3-Mevcut İmar Planının Uzungöl’de uygulanabilirliği konusunda vatandaşların görüş ve önerilerinin alınması.

4-Mevcut İmar Planının uygulanabilir olmaması durumunda yapılacak olan yeni çalışmanın ve çıkarılacak olan yeni İmar Planının yerinde ve vatandaşların asgari müşterekte birleşerek ve vatandaşların görüş ve önerilerinin alınarak hazırlanması.

5-Hazırlanan İmar Planının Uzungöl insanının ihtiyaçlarına 12 ay boyunca cevap verebilecek bir İmar Planı olması konusunda görüş alış verişi.

6-18.Madde uygulamasının zorunlu olup olmadığının görüşülmesi.

7-18 Madde uygulaması Uzungöl’ün tamamını kapsarken mahalleler bazında ayrı ayrı uygulanmasının beraberinde getirmiş olduğu sorunlar görüşüldü

8-Uzungöl’de vatandaşların 18.Madde ile ilgili yapılan itirazların reddedilme sebeplerini .

9-Koruma Amaçlı İmar Planının sadece 18.madde ile sınırlı tutulmaması.

10-İmar Planı ve 18.maddenin Uzungöl için getirisi götürüsü nedir konusu tartışılması.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Planı Toplanıyor

İlginizi Çekebilir