Uzungöl Yolunda Biraz Sabır Lütfen

Uzungöl Yolunda Biraz Sabır Lütfen

Uzungöl Yolunda Taş düşürme ve Kafesleme Çalışmaları Devam Ediyor

Çaykara Uzungöl Yolu Kuşkayası  Mevkkinde  yol güzergahında yer alan tehlikeli taşlar Profesyonel ekip tarafından alınıyor ve de yol güvenliğini sağlamak amacı ile kafesleme çalışması yapılıyor.

Bilindiği gibi Çaykara Uzungöl yolunda özellikle de İlkbahar mevsiminde karların erimesi ile birlikte yola düşen taşlar insanlarımızın can ve mal güvenliği açısından çok büyük bir tehlike oluşturuyordu.

/resimler/2017-6/13/1007599760353.jpgBu sorunu çözmek amacı ile Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ile Karayolları Trabzon İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ortak bir proje ile bu yoldaki sorunun çözülmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Bölgeye getirilen profesyonel dağcılar  tarafından önce Bölgede yer alan tehlikeli taşlar tespit ediliyor ve de bu taşlar düşürülüyor./resimler/2017-6/13/1008374917253.jpgDaha sonra ise risk taşıyan taşlar indirildikten sonra bölgede kafesleme çalışması gerçekleştiriliyor ve de bu şekilde taşların düşmesi engellenmiş oluyor.

SÜRÜCÜLERDEN ANLAYIŞ BEKLENİYOR

Yolda hem taş düşürme hem de kafesleme çalışması gün boyunca devam ediyor. Bu yüzden de zaman zaman belirli aralıklar ile yol zorunlu olarak trafiğe kapatılıyor.

Genel olarak 10-15 dakikada bir yol trafiğe açılıyor.Ve de araçların geçişine imkan sağlanıyor.Daha sonra yol yeniden trafiğe kapatılıyor. /resimler/2017-6/13/1009081324155.jpgAncak araç sürücülerimizin sabırsızlığı çalışmaların arzu edilen şekilde devam etmesine engel oluyor.

Çaykara Belediyesi Ekipleri ve de Karayolları Trabzon İl Müdürlüğü ekiplerimizin sürücülerimizden bir ricalarını ifade ederek tamamlayalım haberimizi.

Sürücülerimizi madur etmemek için mümkün olan en kısa sürede belirli periyotlar ile yol zaten ulaşıma açılıyor.Ancak bu konuda sürücülerimizin de biraz sabırlı olmaları ve de yolun açılması konusunda ısrarcı davranmamaları rica ediliyor.

BAŞKAN VE KARAYOLLARINA TEŞEKKÜR

İnsanlarımızın can ve mal güvenlikleri  açısından çok büyük önem taşıyan  Uzungöl yolundaki yol güzergahı Taş İndirme ve Kafesleme çalışmalarından dolayı Başta Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Henefi Tok ve de Trabzon Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü olmak üzere emeği  geçen tüm Kurum ve Kuruluşlara  Çaykara Halkı adına teşekkür ediyoruz.

Haber: Hilmi Kanık /Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir