Uzungöl İlçe Olmalıdır!

Uzungöl İlçe Olmalıdır!

Ülkemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl´ün yeterince yatırım almadığı gerekçesiyle ilçe olması için başlatılan imza kampanyası son hızıyla devam ediyor.

Uzungöl İlçe olmalıdır Platform Başkanı Hasan Düzgün ?Ekonomik gelişmişliği ve en çok turist çeken bölge olması nedeniyle Uzungöl ilçe olabilecek tüm unsurları bünyesinde barındırmaktadır. Bu doğrultuda yaklaşık 5 bin imza topladık. Trabzon´un en gözde ilçesi olmaya hazırız? dedi

Uzungöl İlçe Olmalıdır Platformu Başkanı Hasan Düzgün, Uzungöl halkının belediye hizmetlerini yerinde ve en kısa sürede almaya alıştığını belirterek ?Uzungöl ilçe olabilecek tüm unsurları bünyesinde barındırmaktadır. Sezonda günde yirmi bin nüfus hareketinin yılda iki milyona yakın ziyaretçisinin olması, ekonomik gelişmişliği ve bölgenin en çok turist çeken bölgesi olarak talep görmesi haklılığımızın örneğidir. Bizler sadece yerinden yönetimi benimsiyoruz amaç budur. Uzungöl, maalesef hak ettiği ilgiyi bu zamana kadar görememiştir. İmar planı ve parselasyon uygulamalarının yıllarca tamamlanamaması en büyük sorunlarımızdan birini oluşturmaktadır? dedi.

5 BİN İMZA TOPLADIK

?Yerel ve ulusal basında varsayım ve duyumlar üzerinden yürütülen Uzungöl´ü karalama kampanyaları ne yazık ki karşılık bulmaya başladı? diyen Başkan Düzgün ?Elbette yazılanlar içerisinde çuvaldızı kendimize batıracağımız nedenler vardır. Bugün yaşandığı söylenen sıkıntıların önemli bir kısmı Uzungöl´ün marka değerini önemsemeyen yerel yöneticiler ve diğer resmi kurumlardır. Kendi sıkıntılarımızın üzerine basının karalama kampanyaları bizi ziyadesiyle üzmektedir. Bu tür açıklamaları çok abartılı ve yersiz buluyoruz. Bu doğrultuda yaklaşık 5000 imza topladık ve internet ortamında ilçe olmalıyız platformu kurarak halkımızı bu konuda bilgilendirmekteyiz? diye konuştu

NEDEN DAVOS OLMASIN

 Düzgün ilçelerin kurulmasında kamuoyunda yanlış bilgilendirmeler yapıldığını da ifade ederek ?İlçelerin kurulmasında nüfus şu oranlarda olmalıdır diye bir ifade yok. İlçenin kurulması, kaldırılması, merkezlerinin belirtilmesi, adlarının değiştirilmesi 5442 sayılı kanun ile olur. Bu şu demektir, ilçe olarak hazırlanan dosyalar, kanun tasarısı taslakları gerektiğinde Başbakanlığa sunulabilecektir. Değerlendirmeler yapılırken ilçe olabilecek yerlerin merkez ve toplam nüfusları, bağlı oldukları ilçeye mesafeleri, ekonomik, sosyal ve coğrafi konumları gibi kriterler göz önüne alınarak yapılmaktadır. Bizler bu kriterlerin tamamına uymaktayız ve Trabzon´umuzun en gözde ilçesi olmaya hazırız. Çevre mahallelerin de görüşleri ve onayları alınarak bunlar, Taşkıran ve Karaçam Uzungöl ile birleştirilmesi sonucu, hem arazi hem de nüfus bakımından büyük bir ilçeye sahip olunacaktır. Ve bu ilkeler doğrultusunda hedef 2023 diyerek Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl döneminde Uzungöl´ü ilçe yaparak, 1999´dan beri savunduğumuz ?Uzungöl neden Davos olmasın´ sloganımızı buradan tüm kamuoyuna haykırmak istiyoruz. 

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler: Uzungöl İlçe Olmalıdır

İlginizi Çekebilir