Uzungöl Çay Bahçesi İhalesi Yapıldı!

Uzungöl Çay Bahçesi İhalesi Yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Uzungöl´de yapılan Çay bahçesi ihalesini Uzungöl Birlik A.Ş kazandı.

Ülkemizin turizm incisi Uzungöl´de alt yapı ve peyzaj çalışmaları çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüzce daha önce yapılan göl kenarındaki Çay bahçesi ihalesini Uzungöl Birlik A.Ş kazandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüzce 2014 yılında Uzungöl etrafında başlatılan peyzaj çalışması ile günü birlik Çay bahçesini tamamlamıştı. 

Çay bahçesi ile ilgili ihale yapıldı. Edindiği bilgilere göre ihalede en yüksek teklifi veren çok ortaklı Uzungöl Birlik A.Ş Çay bahçesi işletme hakkını 3 yıllığına alarak yakında ilgili alanı vatandaşlara açacak. 

İhaleyi alan Uzungöl Birlik A.Ş yönetim kurulu başkanı İdris Akyüz, gazetemize yaptığı açıklamada, birinci derecede amaçlarının Uzungöl´ün doğasını korumak olduğunu söyleyerek,? Uzungöl dünya cenneti bir yer; Dünyanın gözbebeği. Ülkemizin en önemli turizm beldelerinden biri. Dolayısıyla, Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüzce yapılan Park ihalesine Uzungöl A.Ş olarak girmemiz para kazanmak olmadığını, Uzungöl´e her yönü ile Turizme katkı sağlamak, çok ciddi korunarak turizmden pay alması için hedefler belirlemek gerekiyor. Bu hedeflerin başında da Uzungöl´ün nadide doğasını koruyarak daha fazla turist nasıl çekebiliriz? Konusu var. Turizmci arkadaşlarımızla da çok ciddi görüşmelerimiz, çalışmalarımız var. Uzungöl´ün en yakın sürede sorunlarının çözülmesi lazım, ?dedi. 

Akyüz,? Uzungöl Birlik A.Ş olarak hayalimiz bir sürü şey var; En önemlisi Uzungöl´e bir algı ile birlikte farkındalık yaratarak güzel işlere imza atmak istiyoruz. Özellikle Ankara´ya kadar bizimle beraber gelerek bize destek olan Uzungöl Turizmini yaşatma derneği Başkanı Mustafa Akyüz´e, bizlerin yanında olan birlik A.Ş ortaklarına ve bizi Ankara´da ilgi ve alakalarını eksik etmeyen Eşkom Bilgisayar sahibi sayın Salih Eş´e teşekkür ederiz. İhale Uzungöl´e hayırlar getirmesini diliyorum,?dedi

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir