Uzungöl Capoeira İle Şenlendi

Uzungöl Capoeira İle Şenlendi

Karadeniz Bölgesi Capoeira Festivali Bölgemizde Büyük bir Heyecana sahne olarak etkinliklerine devam ediyor.Capoeira Şenliği 19 Ekim 2018 Cuma Günü Karadeniz Bölgesinin en önemli Turizm Merkezlerimizden Uzungöl´de gerçekleştirildi.

Karadeniz Bölgesi Capoeira Festivali Bölgemizde Büyük bir Heyecana sahne olarak etkinliklerine devam ediyor.Capoeira Şenliği 19 Ekim 2018 Cuma Günü Karadeniz Bölgesinin en önemli Turizm Merkezlerimizden Uzungöl´de gerçekleştirildi.

Çaykara Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından etkinlikleri organize edilen Capoeira Şenliği 19 Ekim 2018 Cuma Günü Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl´de Doğu Karadeniz Capoeira Etkinlikleri Kapsamında  Capoiera Gösterisi gerçekleştirildi./resimler/2018-10/20/1131363339277.jpgÇaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin katkıları ile gerçekleştirilen Organizasyonda Sporcular tarafından birbirinden güzel gösteri hareketleri Uzungöl tutkunları ile buluştu.

YAĞMURA RAĞMEN ETKİNLİK YAĞMURU

Normalde açık havada gerçekleştirilmesi planlanan Uzungöl Şenliği Sporcuların Uzungöl´e gelmesi  ile birlikte başlayan sağnak yağmura rağmen engel tanımadı

Sporcular Çadır Altında dar bir ortamda da olsa gösterilerini sunarak insanlara Capoeira etkinliklerini sunmanın mutluluğunu yaşadılar./resimler/2018-10/20/1132324746610.jpgEtkinliklere Çaykara İlçe Milli Eğitim Şub e Müdürü Erdoğan Karakaş,Çaykara İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Çelik,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Sporcuların Muhteşem Müzik Eşliğinde sahneye koydukları birbirinden güzel gösteri oyunları izleyiciler tarafından alkış yağmuru ile izlenirken ilerleyen saatlerde ise yağmurun durması sebebi ile gösterilere göl kıyısındaki etkinlik alanında devam edildi./resimler/2018-10/20/1133292091575.jpgZeminin ıslak olmasına aldırış bile etmeyen sporcular sakatlanma pahasına kaygan zeminde sahneledikleri birbirinden zengin Gösteri Oyunları ile hem Öğrencilerden hem de misafirlerden tam not aldılar.

OKULLAR İÇİN TÜM KAPILAR AÇIK

Gösteride Uzungöl Şehit Aygün İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Capoeira´yı çok sevdiklerini ve bu Sporu Öğrenmek istediklerini  ifade ettiler./resimler/2018-10/20/1134230374146.jpgBu Talep üzer,ne Sporcularımız isteyen her okulda hem Gönüllü olarak gösteri yapabileceklerini hem de hoca görevlendirerek öğrencilerimizin bu sporu öğrenmelerini sağlayabileceklerini bunun için Okul Yöneticilerimizin çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeleri gerektiği ifade edildi.

4 GÜN BOYUNCA KARADENİZ´DE OLACAKLAR

18-19-20 ve 21 Ekim Tarihlerinde Doğu Karadeniz Capoeira Festivali Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan Organizasyonda Karadeniz Bölgesinde Gösteri yapacak olan Capoeira ekibi bu süre içerisinda Trabzon,Rize,Ayder ve Uzungöl´de gerçekleştirecekleri Gösteri Hareketleri ile Vatandaşlarımız ile buluşacak.

ETKİNLİKLERDE NELER VAR?

Doğu Karadeniz Capoeira Etkinlikleri kapsamında bir çok etkinşlik Uzungöl Dostları ile buluşturulacak.Ülkemizin bir çok Bölgesinden bir çok gösteri ustası hazırladıkları gösteri Hareketlerini Uzungöl Dostları ile buluşturacak.İşte O Uzungöl´de İzleyebileceğiniz Gösteri Hareketlerinden ve Gösteri Ustalarından birkaç örnek;

1-Graduado Calango(Ankara)

2-Graduado Mana(Ankara)

3-Graduado Pinto(Katar)

4-Profesor Cabela(Ankara)

5-Graduado Verga(Bursa)

6-Graduado Lagartixa(İstanbul)

Doğu Karadeniz

CAPOEİRA NEDİR?

Capoeira(okunuşu Ka-pu-eyra), savunma, akrobasi, dans, müzik ve şarkıların birleşimi olan Brezilya kökenli bir dövüş sanatıdır. İlk çıkışı hakkında tarihçiler arasında anlaşmazlık devam etse de Afrikalı kölelerin bu sanat formunun gelişiminde önemli yeri olduğu kesindir. Köleler dövüş hareketlerini çalıştıklarını gizlemek için müzik, dans ve akrobasi öğelerini ekleyip Capoeira´yı geliştirmişlerdir.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Capoeira Şenlendi

İlginizi Çekebilir