Uzaktan Eğitim İle İlgili Süreç Hafta İçi Simülasyonlarla Anlatılacak

Uzaktan Eğitim İle İlgili Süreç Hafta İçi Simülasyonlarla Anlatılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Sosyal Paylaşım sitesinde yaptığı açıklama ile Derslerin nasıl izleyeceğini, hangi kanallardan yayın alabileceğinizi, EBA´nın kullanımını örnek videolarla gerçekleştirilecek olan Uzaktan Eğitim ile ilgili olarak bir açıklam

Korona Virüs sebebi ile bu günden itibaren Okullarımızda iki hafta süre ile Tatil kararı alındı.

Tatilin ilk haftası öğrenciler evde dinlenecek.23-27 Mart tarihleri arasında ise Uzaktan Eğitim yolu ile Öğrencilere Eğitim verilecek./resimler/2020-3/16/1105272797519.jpgMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Sosyal Paylaşım sitesinde yaptığı açıklama ile Öğrencilerin Dersleri nasıl izleyeceğini, hangi kanallardan yayın alabileceklerini, EBA´nın kullanımını örnek videolarla gerçekleştirilecek olan Uzaktan Eğitim ile ilgili olarak bir açıklama yaptı  

İLK HAFTA ÖNERİSİ-KONULARA ÇALIŞMAK

Eğitim Uzmanları tarafından öğrencilere ilk hafta yani 16-20 Mart haftasında önerilen eksik ders konularına çalışmak ve konu eksiklerini tamamlamak.

Ayrıca öğrencilerin Virüs Salgını sebebi ile evden kesinlikle çıkmamalarını öneren Eğitim Uzmanları MEB tarafından alınan tatil kararının çocuklarımızın muhtemel bir Virüs Salgınından korumak amacı ile alındığını bu vesile ile iki haftalık tatil boyunca çocuklarımızın kesinlikle Evlerden çıkmamaları ve kalabalık ortamlarda bulunmamalarını tavsiye ediyor.

BAKAN SELÇUK-HAFTA İÇİ AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23-27 Mart´ta yapılacak uzaktan eğitim yöntemiyle ilgili süreci hafta içi simülasyonlarla anlatacaklarını belirterek, "Derslerin nasıl izleyeceğini, hangi kanallardan yayın alabileceğinizi, EBA´nın kullanımını örnek videolarla aktaracağız." ifadelerini kullandı. 

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 6-10 Nisan´da uygulanacak ikinci ara tatilin 16-20 Mart´ta uygulanması, 23-27 Mart´ta da uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim öğretime devam edilmesi yönündeki karara ilişkin paylaşımda bulundu. 

Öğrencilerin bugünden itibaren evde bulunacağını, bir sonraki hafta uzaktan eğitimlerin başlayacağını belirten Selçuk, şu açıklamalarda bulundu:

"Ailelerimizin bizimle iş birliği içinde olmaları çok önemli. Biz gerekli altyapıyı ulusal ölçekte sağladık; velilerimizin de katılımıyla eğitimi zenginleştireceğiz. Uzaktan eğitimle ilgili olarak tüm süreci hafta içi size simülasyonlar ile anlatacağız. Derslerin nasıl izleyeceğini, hangi kanallardan yayın alabileceğinizi, EBA´nın kullanımını örnek videolarla aktaracağız."

EĞİTİMLERİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ EBA ÜZERİNDEN

Tatil boyunca gerçekleştirilecek Eğitim çalışmalarının büyük bir Bölümü Milli Eğitim Bakanlığı Uzaktan Eğitim Sistemi olan EBA üzerinden gerçekleştirilecek

ÖĞRENCİLER EBA´YA NASIL GİRECEK

Tatil sürecine girilmesinin ardından öğrenci ve vel,ilerin en fazla merak ettiği konulardan bir tanesi de Öğrencilerin Eğitim alacakları EBA´ya nasıl girecekleri

EBA´YA NASIL GİRERİM

Öğrenciler Uzaktan Eğitim EBA´ya 2 şekilde girebilecekler.

A-E OKUL YARDIMI İLE

Öğrenciler e okul yardımı ile alacakları şifreler ile EBA ya girebilir ve Eğitimi takip edebilir

1-Öğrenciler E okul bilgilerini EBA´ya girer

2-Kullanılmak üzere EBA´da kendi şifrelerini belirler

3-Belirlemiş oldukları bu şifre ile EBA´ya giriş yapabilirler.

4-Öğrenciler dilerlerse EBA´ya E posta ve telefon bilgilerini de girebilirler.Şifrelerini unutmaları durumunda E posta ya da telefon ile yeni şifrelerini belirleyebilirler.

B-VELİ YA DA ÖĞRETMEN YARDIMI İLE

Öğrenciler isterlerse Veli ya da telefon yardımı ile de EBA´ya giriş yapabilirler.

1-Bunun için Veli E Devlet şifresi ile EBA´ya giriş yapabilir.Ve öğrenci için şifre belirleyerek öğrencinin EBA´ya giriş yapmasını sağlayabilir.

2-Öğretmenler de kendi öğrencileri için MEBBİS ya da E Devlet üzerinden EBA´ya giriş yapabilir ve öğrencileri için kullanıcı şifresi alabilirler.



İlginizi Çekebilir