UDSAK Derneği Görev Dağılımı Yaptı

UDSAK Derneği Görev Dağılımı Yaptı

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) Kongre sonrası ilk toplantısında görev dağılımını gerçekleştirdi.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) 20.9.2015 tarihinde gerçekleştirdiği Kongre sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Aydın Mutlu başkanlığında toplanan yönetimde görevi dağılımı yapılarak faaliyet kararları alındı. 

20 Eylül 2015 tarihinde olağan kongresiyle başkan seçilen Aydın Mutlu, yönetimiyle birlikte Trabzon´da bulunan dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak görev dağılımı yapıldı. Başkan Yardımcılıklarına, İ.Ethem Aslanoğlu ve Hamdiye Mutlu seçilirken, Genel Sekreterliğe Hayrettin Mutlu ve Muhasipliğe Yılmaz Karaca seçildi.Denetleme kurulu Başkanlığına Yüksel Yavuz, Faruk Eroğlu ve M.Ebubekir Büyüklüoğlu getirildi. Ayrıca Uzungöl Temsilciliğine Erdoğan Keleş getirildi./resimler/2015-10/2/2122149189312.jpgÖzellikle yaklaşan Kış mevsiminde Uzungöl ve Çevresinde yapılacak faaliyetler çoğaltılarak yörenin Kış turizmine cazibe hale getirilmesi için Kırklar dağında bulunan 23 göller bölgesinde daha aktif etkinlikleri düzenleyerek doğal güzelliklerinin tanıtılmasının sağlanması için dernek olarak çalışmalar yapılması kararlaştırıldı./resimler/2015-10/2/2122576377623.jpgToplantıda toplantı da kısa ve uzun vadeli derneğin gerçekleştirilmesi gereken faaliyetler ve projeler konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Aydın Mutlu,? Doğu Karadeniz ve Trabzon´un kış turizmi açısından ciddi potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, "Kış turizmi açısından potansiyelimizi ve yatırım alanımızı geliştirme konusunda uluslararası çalışmalarımız var. Ayrıca hem ulusal hem uluslararası fuarlarda Trabzon´un bu anlamdaki potansiyelini paylaşıp yeni Sportif faaliyetleri ve kış sporlarını çeşitlendirerek yayla ve dağ turizmi, kampçılık, kayak, alanları açılarak yeni turizm destinasyonları ile bu turizm zenginliğimizi artırmak istiyoruz,? dedi. 

Yöre insanının, yatırımcıların, iş dünyasının ve esnafın turizm konusundaki gelişmeleri iyi değerlendirmesini de isteyen Mutlu,? Uzungö´lü yaz kış canlı tutmak için kış spor turizmini Uzungöle getirmek için doğa sporlarına destek vermeleri gerekmektedir. Kış sporlarına gelecek olan yerli ve yabancı bütün turistlere çok cazip kampanyalar yaparak burada bu insanları birkaç gün kalmalarını sağlayarak hem bölgemizi hem de turizmcilerimize bir nebze de olsa canlılık yaşatacaktır. Özellikle kış festivallerimiz, kış olimpiyatları gibi büyük organizasyonları Uzungöl´e yapmak için bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna bildirmek isteriz. Bölgemiz kış turizmi için dünyada birinci plana gelecek kadar doğaya sahiptir. Burada Tüm bölgenin tanıtımını yaparak doğal güzelliklerimizi çok iyi değerlendirmeliyiz. İki hafta önce yaptığımız aygır gölü zirvesinden Karakaya güzergâhında 9 km lik alanda 12 tane buzul göller bulunmaktadır bunun yanı sıra aynı yerden güneyden kuzeye Anzer yaylasına doğru 8 tane irili ufaklı buzul göllerimiz mevcuttur. Bu gölleri turizme açmak bütün doğaseverleri buralarda gezdirip doğal güzellikleri ortaya çıkartmak gelen turistleri memnun bir şekilde buradan gönderdiğimiz zaman bu insanlar katlanarak sayıları çoğaltarak bu bölgeyi ziyaret edeceklerdir. Bunu yaparken de doğaya zarar verecek maddeleri de doğaya bırakmadan geri dönüşüm kutularına bırakılması gerekmektedir. Bu doğa bizimdir, duyarlı olursak herkes kazanır. Bütün doğa sporlarıyla sağlıklı yaşamla ilgilenenlere sesleniyorum gelin Uzungöl´ün birde kış halının tadını hep birlikte çıkaralım,? dedi. 

Toplantıda üç aylık programda yapılacak faaliyetler karara bağlandı.

Buna göre; Artvin Şavşat Karagöl, Artvin Borçka Kargöl , Polevit yaylası, Bayburt yeraltı şehir gezisi, Gümüşhane Artabel gölü, Demirkapı Karagöl, Rize Yukari Kavrun yaylası büyük deniz gölü ,. Ovit ve yedi göller bölgesine etkinlik düzenlenecek.

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir