Türkiye,Çaykara´daki Eğitimi Konuşuyor!

Türkiye,Çaykara´daki Eğitimi Konuşuyor!

Çaykara´nın Eğitim ve Öğretim alanında elde ettiği başarılar son günlerde ulusal basında geniş yer aldı.

 

Çaykara´nın eğitim ve öğretim alanında son yıllarda elde ettiği başarılar ülke genelinde gerek Milli eğitim camiası içinde gerekse basında gündem oluşturmaya devam ediyor. Son günlerde ulusal basında ve TV´lerde ilçemizde uygulanan eğitim Modeli geniş bir şekilde yer aldı. 

İlçemizde hiç dershane açılmadı. Ancak son 6 yılda eğitimde peş peşe eğitimde aldığı başarılarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Çaykara´daki öğrenciler, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve beraberinde uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı´nda (TEOG) ildeki 17 ilçeyi geride bırakarak birinci oldu. Aynı başarıyı geçen yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı´nda da (YGS) sürdürdü, yine ortalamada birinci sırada yer aldı. 

Ulusal basında yer alan haberde Çaykara ilçesinde uygulanan ve "Çaykara modeli" denilen eğitim modeli sayesinde ilçe son 6 yıl üst üste lise giriş sınavlarında, geçen yıl da üniversite sınavında il birincisi olduğu vurgulandı. 

Trabzon´da hiçbir dershanenin bulunmadığı Çaykara ilçesinde uygulanan ve "Çaykara modeli" denilen eğitim modeli sayesinde son 6 yıl üst üste lise giriş sınavlarında, geçen yıl da üniversite sınavında il birincisi olan ilçe, eğitimde dershanesiz de başarılı olunabileceğini gösterdi. 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Çaykara ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, vakıflar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve veliler ile ortak olarak "Çaykara Modeli" adı altında bir eğitim modeli uyguladıklarını ifade etti. 

Bu model sayesinde eğitimde dershane olmadan ciddi başarılar yakaladıklarını belirten Öz, "Çaykara hem SBS´de hem YGS´de hem de LYS´de Trabzon´da hep birinci, Türkiye´de de başarılı bir ilçe" dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, kentin en az gelişmiş ilçelerinden olan Çaykara´da, bugüne kadar hiç dershane açılmadığına dikkati çekerek, ilçede bir süredir "Çaykara Modeli" denilen bir uygulama yürüttüklerini söyledi.

Kırsalda uygulanan bu modelin velilerce ilgiyle izlendiğini ve burada eğitim gören öğrencilerin dershane ihtiyacı olmadan Türkiye´nin en iyi üniversitelerini kazandığını belirten Çamurali, bu modelle ilkokuldan üniversiteye girene kadar öğrencilerin tüm eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlattı. 

Çamurali, öğrencilerin aslında Milli Eğitim Bakanlığının verdiği destek sayesinde okullarında dershaneden daha fazla imkana sahip olduğunu vurgulayarak, "Biz çocuklarımızı okullarımızda planlı programlı, müfredata uygun yetiştiriyoruz. Onun dışında da öğrencilerimize kurslar veriyoruz. Bizim 20 kilometre uzaktan gelen taşımalı öğrencilerimiz var. Devletin imkânlarını sonuna kadar kullanarak yemeklerini ve servis ücretlerini sağlıyoruz. Türkiye´nin en iyi okullarındaki tüm imkânları öğrencilerimize sağlıyoruz" ifadesini kullandı. 



İlginizi Çekebilir