Türkiye İbrahim Cevahir´e Ağlıyor

Türkiye İbrahim Cevahir´e Ağlıyor

Çaykara´lı İş Adamı Abimiz İbrahim Cevahir İstanbul´da Geçirdiği Kalp Krizi Sonucunda Hayatını Kaybetti

22 Eylül 2015 Salı günü akşam saatlerinde İstanbul´dan gelen haber hepimizi göz yaşlarına boğdu.Çaykara İlçemizin yetiştirdiği en önemli İşadamlarından İbrahim Cevahir Abimiz İstanbul´da geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybederek hem tüm Çaykara´lı hemşerilerini hem de Türkiye´yi göz yaşlarına boğdu.

Cevahir Holding, Cevahir Otel Ve Grand Cevahir AVM Alışveriş Merkezlerinin sahibi olan İbrahim Cevahir bu şirketlerinde onbinlerce  eleman çalılştırmaktadır. İşyerlerinde çalıştırdığı personelin mutlaka Trabzon´lu ve de Çaykara´lı olmasına özellikle çok fazla dikkat eden İbrahim Cevahir, Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Merkezi İstanbul´da bulunan Karadeniz Vakfı Başkanlığı görevlerini de yürütüyordu./resimler/2015-9/22/2004072677225.jpgİBRAHİM CEVAHİR KİMDİR?

İşadamı olarak hem ilçemize hem de ülkemize sayısız hizmetler sunan Sevgili İbrahim Cevahir Abimiz 1937 Yılında Çaykara İlçemize Bağlı Ulucami (Zeno) Köyünde dünyaya geldi. Çocukluğundan itibaren ailesine destek olmak için çalışmaya başlayan İbrahim Cevahir amcası ile birlikte Babaeski´ye gitti. Burada bakırcı ve kalaycı çırağı olarak çalıştı.

Uzun süre bakırcı çırağı olarak çalıştıktan sonra kardeşi Reşat Bey ile birlikte İstanbul Karaköy´de İşçilere ve küçük esnafa yönelik olarak çalışan dört masalı bir lokanta açtı. Fakirden ve kimsesizden yemek parasının alınmadığı bu lokantada Sevgili İbrahim Cevahir´in yaptığı yemekler o kadar meşhur oldu ki etrafta çalışan esnaf Cevahirlerin lokantasından evlerine de yemek götürmeye başladılar. 1956 Yılında Kemeraltında başlatılan kamulaştırma faaliyetleri Cevahir Kardeşleri de etkiledi. Lokantaları yıkıldığı için bu işi bitirmek zorunda kaldılar.

1959 Yılında Ankara´da İnşaat Taşeronluğu yaptı. Dışarıdan verdiği dersleri ile öğrenimini lise son sınıfa kadar getirdiyse de 1971 yılında Libya´da başlayan işlerinden dolayı öğrenimini tamamlayamadı. Sevgili İbrrahim Cevahir Libya´daki Projelerini tamamladıktan sonra Libya´da iş bitiren ilk  Türk Mütahit olma başarısını gösterdi.

Daha sonra kardeşleri Mehmet(1933 Çaykara) ve Reşat 1949 (Çaykara) ile birlikte İstanbul´da Cevahir Şirketler Grubunu kurdu.Libya´da çalışırken Çoğu Trabzon ve Çaykara´lı olan 3500 kişilik şirket kadrosu 1978 yılında Suudi Arabistan´da alınan işçiler ile birlikte 8000 kişiye çıktı.Burada mini bir yorum yapmadan geçemeyeceğiz.1960´lı ya da 1970´li yıllarda Libya Ve arabistan´a çalışmaya giden Çaykara´lı hemşerilerimizin tamamı Sevgili İbrahim Cevahir´in katkıları ile gitmişlerdir.

Yurt dışında ve Yurt içinde çok önemli yatırımlar gerçekleştiren İbrahim Cevahir Türkiye´de Turizme de el attı.İstanbul´da yaptırdığı bir çok otelden sonra 2002 mayısında 323 yataklı biri 5000 diğeri 3000 kapasiteli 21 kongre salonu ile 4000 kişilik bir bale salonu bulunan ve Avrupa´nın en büyük Kongre Merkezi olan İstanbul Grand Cevahir Otel´i açtı

2005 yılında ise İstanbul Şişli´de bulunan Cevahir İş Merkezini tamamladı. Evli ve 3´ü kız 3´ü erkek olmak üzere toplam 6 çocuk babası olan İbrahim Cevahir sadece İşadamı Kimliği ile değil aynı zamanda örnek Sosyal Kişiliği ve Karadenize ve hemşerilerine olan düşkünlüğü ile de Tüm Karadenizlilerin yüreğinde taht kurmayı başardı.

Milliyetçi, her zaman her yerde ve bulunduğu her ortamda hep Çaykaralı olmaya özen gösteren, çalıştırdığı elemanları ile hiç bir zaman bir patron personel ilişkisi değil de hep bir abi kardeş ilişkisi içerinde çalışma hayatının içerisinde olmaya gayret gösteren,Sosyal yönü çok güçlü olan ve hem Trabzonumuzun hem de Karadenizimizin tüm Sosyal Projelerinin hep en içinde hatta en başında olmaya özen gösteren Sevgili İbrahim Cevahir´in bu özellikleri tüm Türkiye´yi kendisine hayran bıraktı.

Cami, Okul, Kur´an Kursu ve Toplumun tüm hayır işlerinde hep en ön safta yer almaya çalışan Sevgii İbrahim Cevahir Abimizin bu özelliği Çaykara´lı Hemşerileri olarak bizler için her zaman bir gurur kaynağı oldu.

Eğitime olan destekleri de hiç bir zaman unutulmayacak olan Sevgili  İbrahim Cevahir Abimiz Merkezi İstanbul´da bulunan Çaykara ve Dernekpazarı Eğitim Vakfında uzun seneler hem yöneticilik yapmış hem de maddi destek sağlamıştır.Otellerinden elde ettiği gelirin önemli bir bölümünü bu vakfa bağışlamıştır. Ve de onun katkıları ile ben dahil olmak üzere her yıl Üniversitede okuyan binlerce öğrenciye burs imkanı sağlanmıştır.

Sevgili İbrahim Cevahir Abimiz 25 Eylül 2015 Cuma Günü (Bayramın İkinci Günü) Cuma Namazına Müteakip İstanbul Fatih  Camiinde kılınacak olan Cenaze namazının ardından İstanbul Yeniköy Aile Mezarlığında defnedilecektir.

Çaykara Gündem Ailesi olarak Aramızdan zamansız ayrılışı ile tüm Karadenizi ve Türkiye´yi göz yaşlarına boğan Sevgili İbrahim Cevahir Abimize Allah´tan Rahmet Başta Cevahir Ailesi olmak üzere tüm Ülkemize Baş Sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İrtibat:

Aydoğan Cevahir: 0532 273 05 23



İlginizi Çekebilir