Turizm Merkezi Uzungöl'de Seyyar Satıcı ve Seyyar Dilencilere İzin Verilmeyecek

Turizm Merkezi Uzungöl

Turizm Merkezi Uzungöl'de Seyyar Satıcı ve Seyyar Dilencilere İzin Verilmeyecek

2024 Yılı Turizm sezonunun yaklaşması ile birlikte Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Seyyar Satıcı ile gazete ve dergi satan seyyar dilencilere izin verilmeyeceği açıklandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından bu haftadan itibaren Seyyar  satıcı ve dilenciler konuşlandıkları yerlerden kaldırılarak hem görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş oldu hem de Dünya Turizm Merkezi Uzungöl’e tatil için gelen misafirlerin rahatsız edilmelerinin önüne geçilmiş oldu.

Bundan önceki Turizm sezonlarında Seyyar Dilenci ve Seyyar Satıcı konusu Turizm Merkezi Uzungöl açısından çok önemli bir sorun oluşturuyordu.

Aileleri ile birlikte gölün çevresinde yürüyüş yapan ya da çay ocaklarında sohbet eden yerli ve yabancı misafirlerin yanına yaklaşan Seyyar Dilenciler misafirlere para karşılığında dergi ya da broşür dağıtmaya çalışarak misafirlerin rahatsız olmalarına sebep oluyordu.

2024 Yılı Turizm sezonu öncesinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un birlikte gerçekleştirdikleri çalışma kapsamında Uzungöl sokaklarında bulunan Seyyar Dilenci ve Seyyar Satıcıların çalışmalarına müsaade edilmedi ve bu uygulamanın bundan sonra sürekli devam edeceği ifade edildi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,konu ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamada Turizm Merkezi Uzungöl’ün Ülkemizin en önemli Turizm Değerlerinden bir tanesi olduğunu ve Dünya Turizminde bir marka değeri haline geldiğini,bu marka değerine zarar verecek olan hiçbir oluşuma izin vermeyeceklerini ifade etti.

Seyyar Satıcı ve Seyyar Dilenci konusunun Uzungöl’de yaşanan en önemli sorunlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok,bundan önceki senelerde bu konu ile ilgili çok fazla şikayetler aldıklarını,2024 Yılı itibarı ile ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile birlikte gerçekleştirdikleri ortak planlama sonucunda bu sorunu da ortadan kaldırdıklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir