Turizm Merkezi Uzungöl'de Altyapı Çalışmaları İle İlgili Bilgilendirme

Turizm Merkezi Uzungöl

Uzungöl Muhtarı Selman Dilek tarafından Turizm Merkezi Uzungöl'de Altyapı Çalışmaları İle İlgili Bilgilendirme gerçekleştirildi.

Ülke ve Dünya Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Altyapı çalışmaları devam ediyor.

2024 Yılı Turizm sezonu öncesinde devam eden Altyapı çalışmaları dolayısı ile hem Turizm İşletmecileri hem de Uzungöl Halkı tarafından Altyapı çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı merak konusu oldu.

,Uzungöl Muhtarı Selman Dilek devam eden Altyapı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Muhtar Dilek’in verdiği bilgiye göre Uzungöl’de Altyapı çalışmaları şu şekilde yürüyecek.

1) Şantiye Şefi, Proje Şefi, Yüklenici Firma Yetkilileri, merkez köprüden-değirmene kadar olan Ana Cadde’nin alt yapı, betonlama ve asfaltlama faaliyetlerinin sezona yetiştiremeyeceklerini, konu hakkında bugün itibariyle nihai olarak görüş birliğine vararak bu etaba sezon sonrasında devam edeceklerini ifade ettiler.

2) Ana Cadde’de (Değirmen-Önal Market) arasındaki  sökülmüş yolun dere kısmına 2 metre yaya yolu yapılarak ve geri kalan alan mevcut taştan örülerek, trafik “sezonluk idare” edilecek ve yol iyileştirilmesiyle yetinilecek.

3) Mevcut yol çalışmaları dışında herhangi bir alan inşaat veya tadilata alınmayacak.

4) İlgili alanlarda betonlama, kaldırım ve asfaltlamanın 20 Mayıs’a yetiştirileceğini ifade edildi 

5) Limni Kafe-Sezginler-İnanlar-Yayla Otel istikametindeki yolun bordür taşları örülmeye başlandı, ilgili esnafın çalışmaları takip etmesini, ayrıntılarla ilgilenmeleri gerekmektedir.

Bu çalışmalar kapsamında Uzungöl genelinde araç ve ulaşım yolları, bisiklet yolları, Aydınlatma, Yağmur suyu Drenajı Çalışmaları, Sosyal donatı alanları, Çocuk oyun alanları ve Millet Bahçesi olmak üzere bölge turizmini ve hizmet kalitesini arttıracak bir çok alanda alt yapı ve üst yapı çalışması Uzungöl’e kazandırılmış olacak.



İlginizi Çekebilir