.Turizm Merkezi Uzungöl ve Solaklı Deresinden 1 Mayıs'ta Trabzon'da HES Karşıtı Yürüyüşü

.Turizm Merkezi Uzungöl ve Solaklı Deresinden 1 Mayıs

.Turizm Merkezi Uzungöl ve Solaklı Deresinden 1 Mayıs'ta Trabzon'da HES Karşıtı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

1 Mayıs İşçi Bayramı etkinlikleri kapsamında Trabzon’da Turizm Merkezi Uzungöl’de HES Projesine Hayır yürüyüşü gerçekleştirildi.

Turizm Merkezi Uzungöl ve Solaklı deresinde gerçekleştirilmek istenen HES Projesi Uzungöl ve bölge insanı tarafından istenmiyor.

Vatandaşlar bulundukları her ortamda bu projeye karşı olduklarını dile getirerek bölgenin doğa harikası bir güzelliğe sahip olduğunu ve bu doğal güzelliğin HES Projesi ile katledilmemesi gerektiğini dile getirerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Son tepki Trabzon’da gerçekleştirildi.1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile Trabzon Merkezde gerçekleştirilen HES Projesine karşı çıkma yürüyüşüne Uzungöl Platformu,Uzungöl’de bulunan STK’lar ile Uzungöl ve Solaklı deresinden gelen yüzlerce vatandaş ve Trabzon’da bulunan Uzungöl ve Solaklı Deresi vatandaşları katıldılar.

Öte Yandan Trabzon Merkez’den de bir çok Çevreci Dernek ve STK’lar da Uzungöl’ün haklı Doğa mücadelesine destek verdiler.

Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında HES Projesine karşı çıkmak amacı ile vatandaşlar taşıdıkları HES karşıtı afiş ve pakartlar ile Trabzon Merkez Postanesinin önünden yürüyüşe geçerek Trabzon Meydan Parkının önüne kadar yürüdüler ve burada Trabzon Meydan Semtinde gerçekleştirilen 1 Mayıs etkinliklerine katılım sağladılar.

Vatandaşlar yürüyüş esnasında “Uzungöl’e HES,Vallahi Pes”,”Turizm Merkezi Uzungöl’ü HES’lerle yok etmeyelim” pankartları taşıyarak Çevreyi Koruma konusundaki duyarlılıklarını dilegetirdiler.

Gerçekleştirile etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan İhsan Özkan şu ifadelere yer verdi.

“Ülkemizin ve Dünyanın en önemli Turizm Merkezlerinden Uzungöl,mevlanın bizlere bağışlamış olduğu bir doğa cenneti.Bizler bu güzelliği bizlerden önceki nesilden devraldık ve de aynı şekilde bizlerden sonra gelecek olan nesile de doğal olarak emanet etmek istiyoruz.

Ülkemizin elbette ki enerji kaynaklarına ihtiyacı var.Ancak bunun yeri kesinlikle Solaklı Deresi değildir.Turizm Merkezi Uzungöl her sene yerli ve yabancı yaklaşık 5 milyon insan tarafından ziyaret edilmekte ve Ülke ekonomisine senelik olarak bakıldığı zaman yaklaşık 3 Milyar EURO ekonomik döviz girdisi sağlamaktadırlar.

Yetkililere şunu sormak istiyorum.Bu kadar insan Uzungöl’e niçin geliyor?Elbette ki Uzungöl’ün muhteşem doğal güzelliğini seyretmeye geliyorlar.

Ve de şimdi bizler bu muhteşem doğal güzelliği 3-5 kuruş uğruna HES Projesi ile yok etmeye çalışıyoruz.Allah aşkına biri bize bu durumun mantıklı bir açıklamasını söylesin.

Bu proje hangi mantığa uygun olarak hazırlanıyor.

Kimse kusura bakmasın.Bizler,bizlere emanet edilen bu cennet toprakları bizlerden sonra gelecek olan yavrularımıza doğal hali ile miras bırakabilmek için her türlü mücadelenin içinde aktif olarak yer almaya devam edeceğiz.Aksi takdirde ileride çocuklarımıza bunun hesabını veremeyiz.



İlginizi Çekebilir