Türkay Gümüş´ün Aday Adaylığı Trabzon´da Heyecan Yarattı

Türkay Gümüş´ün Aday Adaylığı Trabzon´da Heyecan Yarattı

Çaykaralı işadamı Türkay Gümüş´ün Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adayı olması kamuoyunda büyük heyecan yarattı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Partiden müracaat eden aday adayları ortaya çıktı. 

Trabzon´un önemli isimlerinden Çaykaralı işadamı Türkay Gümüş´ ün AK Partiden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkalığına aday adayı olması siyaset gündeminde büyük heyecan yarattı. 

Kamuoyuna ve basın organlarında paylaştığı CV´de başta Almanya´da okuduğu Makine Yüksek mühendisliği bölümünün ardından ayrıca 3 üniversite mezunu olması, yıllarca Trabzon´da çok sayıda sivil toplum örgütünde daha önce aktif görevde bulunması, Trabzon´da kamuoyu tarafından önemli bir avantaj olarak görülüyor. 

Türkay Gümüş´ün daha önce Çaykara -Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Trabzon´da yapılan 2 öğrenci yurdunun yapımında önemli katkısı oldu. Sultanmurat yaylasında yapılan cami ´ nin yapımındaki çalışmalarından dolayı takdir topladı. Özellikle Arsin ´de yapılmakta olan Çaykaralı Hacı Hasan Efendi Kur´an Kursu ve yurt binalarının yapımındaki çalışmaları takdirle karşılandı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adaylığı, MÜSİAD Trabzon kurucu üyesi, Spor ve Eğitim alanındaki çalışmalara ilgi ve katkısı da dikkati çekiyor. Eşi Havva Gümüş ´ ün daha öce AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı yapması ve halen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olması, Parti içindeki tanınırlığını artırıyor. Önemli sayıda Sivil Toplum örgütü ve kanaat önderinin desteğini aldığı ifade ediliyor. /resimler/2018-11/14/1303488949542.jpgTürkay Gümüş, Trabzon´la bütünleşmiş insanların dışarıdan gelip bu kentin sorunlarını çözebileceğine inanmıyorum. Şöyle geriye doğru baktığımızda bunu net olarak görebiliyoruz, ?dedi. 

"TRABZON´UB SORUNLARINI DIŞARIDAN GELENLER DEĞİL BİZ ÇÖZERİZ"

1966 yılında Tabakhane yokuşunu çıkarken sağda bulunan şimdi 1. nolu sağlık ocağı olan bina doğum hastanesiydi. Ben o binada doğdum. Aldığım ilk nefes Trabzon semalarında belki de hala dolanıyor. İlk, Orta, Lise ve Üniversite hayatım bu şehirde geçti. Trabzon´dan; 5 ay kısa dönem askerlik, 3 yıl Almanya´da mesleğim olan Makine Mühendisliği konusunda staj ve Karlsruhe Teknik Üniversitesi Makine bölümünde yüksek lisans yaptığım süre dışında hiç ayrılmadım. İş hayatım, ailem ve yatırımlarım hep Trabzon´da. Bu kadar yoğun bir Trabzonlu olmama rağmen, Trabzon´la bütünleşmiş insanların dışarıdan gelip bu kentin sorunlarını çözebileceğine inanmıyorum. Şöyle geriye doğru baktığımızda bunu net olarak görebiliyoruz. 

"BEN BU KENTİN HER KATMANINDA VARIM"

Ben bu kentin her katmanında olan biriyim; iş dünyasında, sporunda, sivil toplum örgütlerinde, basınında, siyasetinde varım. Dolayısıyla farklı boyutlardan Trabzon´u analiz etmiş, çözmüş insanım. Üç üniversite okudum, iki üniversite bitirdim. İş dünyasında bir kariyerim var; MÜSİAD´ın kurucusuyum, TTSO´da uzun yıllar Yönetim Kurulu ve meclis üyeliği, birçok kurum ve kuruluşta fahri olarak görev yaptım. Sonuç olarak; edindiğim birikimi doğduğum topraklara aktarmak istiyorum. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediğimn vicdani sorumluluğumdan geliyor. Ama adaylar arasında çok daha iyi biri olursa da bu beni rahatsız etmez. Çünkü bu kişi bana ve çocuklarımın yaşadığı kente hizmet edecek.



İlginizi Çekebilir