Trabzon'un En Uzak İlçesinde İlkokul Öğrencileri Tiyatro İle Buluştu

Trabzon

Trabzon'un En Uzak İlçesinde İlkokul Öğrencileri Tiyatro İle Buluştu

Trabzon Gençlik Merkezi Tiyatro Grubu tarafından Çaykara  İlçesinde  ‘Patileme Günü’ adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Çayjkara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak oljarak gerçekleştirilen Organizasyon kapsamında 13 Mart  2024 Çarşamba Günü Çaykara Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen Tiyatro etkinliğinde Taşkıran Eğitim Kurumları ve Uzungöl Şehit Mehmet  Aygün Eğitim Kurumlarında öğrenim gören öğrenciler tiyatro ile buluşturuldu.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt  ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali öğrencilerin Tiyatro heyecanına eşlik ettiler…..

Gerçekleştirilen Tiyatro Etkinliğinde Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Çaykara Gençlik Merkezi’nde çocuklar için ‘Patileme Günü’ isimli oyun sahnelendi.

Trabzon Gençlik Merkezleri tiyatro grubu öğrencileri tarafından çocuklara çevre kirliliğini, birlikte yaşadığımız canlılara olan duyarlılığı ve yardımlaşmanın önemini vurgulayan müzikli, danslı, eğlenceli tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.

Yaklaşık 40 dakika süren oyunu izleyen çocuklar ve veliler salondan ayrılırken memnuniyetlerini ifade ettiler. Tiyatro gösterisinde hem eğlenip hem de sahnede dans eden çocuklar oyun karakterlerine olan hayranlıklarını gizleyemediler.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara İlçesinin Eğitim Öğretimde örnek bir İlçe olduğu gibi kültürel ve sosyal etkinlikler anlamında da örnek bir ilçe olduğunu,öğrencilerin hem sportif anlamda hem de sosyal ve kültürel anlamda etkinliklere katılım sağlayabilmeleri için Çaykara İlçesinde bir çok etkinlik ve organizasyonun gerçekleştirildiğini ifade etti.

Trabzon Gençlik Merkezi Tiyatro Grubu oyuncuları tarafından oynanan “Patileme Günü” isimli Tiyatro oyununu öğrencilerin çok büyük bir ilgi ile izlediklerini ifade eden Kaymakam Gürdal Erbek,Başta Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,Çaykara İlçe Müdürlüğü ile Trabzon Gençlik Merkezi Tiyatro Grubu olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese Çaykara İlçesi ve öğrenciler adına teşekkür ettiklerini ifade etti.

Bütün Gençlik Merkezlerinde çocukları sanatla buluşturmak istediklerini söyleyen Trabzon Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt, ‘Çocuklar ve gençlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ettik, bu yıl kültür sanat yarışmalarında birinci olan tiyatro ekibimizin hazırladığı oyun ile bir araya gelerek güzel vakitler geçirdiler. Gençlik Merkezlerimizde Yurtlarımızda her gün sosyal ve kültürel faaliyetler artarak devam edecektir. Bu vesileyle oyunun sahneye koyulmasında emeği geçenleri yürekten kutluyorum’ diye konuştu.



İlginizi Çekebilir